preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Kalendar
« Srpanj 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 3. 10. 2012.

Ukupno: 162128
Ovaj mjesec: 3370
Ovaj tjedan: 521
Danas: 32

KANAL

    OŠ Ivana Perkovca     

Suradnja s FKVK traje već nekoliko godina i naši učenici aktivno su se uključili u rad FKVK.

Tako su i nastali filmovi, DJEČJI DOM, KONGO i nagrađivani film HRC.

 

vijesti

37. Smotra dječjeg kajkavskog pjesništva “Dragutin Domjanić“

Pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, 21. listopada je održana 37. Smotra dječjeg kajkavskog pjesništva "Dragutin Domjanić" koja se od 1971. godine održava u Svetom Ivanu Zelini. Cilj ove manifestacije je poticanje rada s pjesnički nadarenom djecom u osnovnim školama kajkavskog govornog područja.

Na natječaj koji je bio otvoren do 15. lipnja ove su se godine prijavile  92 škole s ukupno 523 nove kajkavske pjesme o kojima je odlučivao žiri čiji su stalni članovi dr. sc. Ivo Kalinski,  prof. dr. Joža Skok i dr. sc. Božica Pažur.

 

 

 

Odabrane,  najbolje pjesme objavljene su u zbirci pjesama Smotre pod naslovom Da je meni drevo biti . U zbirku je uvrštena i pjesma More kojom smo predstavili našu školu. Pjesmu napisala je  Antonie Golub  iz 7.b razreda (mentorica  Natalija Dujaković) .

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 24. 10. 2017. 10:09

Poštovani roditelji!

Zahvaljujemo Vam što ste i ove godine u tako velikom broju podržali tradicionalno obilježavanje Dana kruha. Krušni proizvodi i kolači su bili izvrsni, a ugođaj na Sv. Misi u kapelici Sv. Leonarda u Laduču bio je posebno svečan, na zadovoljstvo svih prisutnih mještana.

Zahvaljujemo i KUD-u Mihovila Krušlina koji je svojim nastupom uljepšao našu svečanost zajedničkog dijeljenja i blagovanja kruha.

Prikupljenih 2.195,00 kuna namjenjujemo provođenju projekataNajbolji razred i Najbolji učenici.

Isto tako, pozivamo roditelje da prisustvuju zajedničkom roditeljskom sastanku koji će se održati u ponedjeljak, 23.10.2017. godine u 18,00 sati. Pripremili smo dva korisna predavanja:

Prevencija zaraznih bolesti- predavač dr. Jasminka Koprivnjak

Novi izazovi roditeljstva- predavač dr. Tvrtko Pervan.

Još jednom zahvaljujemo na suradnji i veselimo se budućim zajedničkim projektima.

U Šenkovcu, 19.10.2017.

                                                                                                              Ravnateljica

                                                                                                              Vesna Javor

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 23. 10. 2017. 13:01

FESTIVAL PRAVA DJECE 2017.

održava se od 2009. godine uz podršku Ureda UNICEF-a za Hrvatsku te Ureda pravobraniteljice za djecu i Hrvatskog filmskog saveza.

Festival svojim programom slavi i promiče dječje stvaralaštvo, ali i stvaralaštvo odraslih autora usmjereno ka promicanju dječjih prava. Festivala je u cijelosti inkluzivan – filmski naslovi prilagođeni su osobama s oštećenjem sluha i s oštećenjem vida.

 

                          video o festvalu, klikom na →

 

Učenici 2. i 4. razreda uključili su se u program Festivala 10. listopada 2017. kada su posjetili kino Cinestar Avenue Mall u Zagrebu.

 

Prisustvovali su  filmskoj matineji uz izbor najboljih filmova djece i mladih Hrvatske na temu sprečavanja nasilja nad djecom i mladima.

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 17. 10. 2017. 16:48

SURADNJA S UDRUGOM SUNCOKRET-OLJIN - 9. listopada 2017.

Udruga Suncokret Oljin bavi se kreiranjem i provođenjem programa psihosocijalne podrške i edukacije za djecu, mlade i odrasle s ciljem razvoja socijalnih i komunikacijskih vještina, poticanja zdravih stilova života i socijalnog poduzetništva. Kroz svoje projekte promoviraju nenasilne oblike ponašanja, razvijanje tolerancije, međusobnog uvažavanja i poštivanja različitosti.

9. listopada boravili su u našoj školi i održali niz aktivnosti za učenike razredne nastave i njihove roditelje:

e-KREATIVAC

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 17. 10. 2017. 16:18

PROJEKT "ProMikro" u našoj školi

    

Ovih dana i u našu školi stigli su Micro: bit mikroračunala. Preuzeli su ih Martina Bošnjaković (učiteljica fizike), Jelica Kauf (učiteljica povijesti), te Filip Meštrović  (učitelj glazbene kulture), koji su ujedno i sudionici projekta ProMikro.

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 13. 10. 2017. 09:17

RUKSAK (PUN) KULTURE

 

 

Naša se škola uključila u projekt Ruksak (pun) kulture, jedinstveni kulturno-edukativni program na državnoj razini koji su zajedno pokrenuli Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta kao dopunski program potpore kurikulumu u vrtićima, osnovnim i srednjim školama.

Program Ruksak (pun) kulture omogućava dostupnost, približavanje umjetnosti i kulture djeci i mladima, razvijanje njihove estetske kulture, općenito senzibilizira djecu i mlade za područje umjetnosti i kulture. Namjera programa je da umjetnost i kultura budu jednako dostupne svoj djeci na području Republike Hrvatske.

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 11. 10. 2017. 13:32

DANI KRUHA - DANI ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE

 

 

Naša Škola tradicionalno sudjeluje na svečanostima obilježavanja DANA ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE – DANIMA KRUHA 2017. 

 

Svečanosti će se održati u

- petak 13. listopada 2017. u 17,00 sati u Školi,

- nedjelju, 15. listopada 2017. u 9.30 sati, na svetoj misi u kapelici sv. Leonarda u Laduču, a prigodna prodaja kolača i krušnih proizvoda održat će se ispred crkve.

Molimo vas da se i ove godine uključite u ovu lijepu i plemenitu akciju.

Stoga ispecite:

KURUŽJAK                         POSTRUŽJAK                     KURUZNU PRGU

BUFLINE                              BRISKVICE                        JANJČEK

KUGLOF                               KRAVAJICU                       PERECAL

PECIVA                               MAKOVJAČU                     OREHJAČU

DIZANI SIRNI KOLAČ      DROBNE KOLAČE            KOLAČE I KRUH  PO       IZBORU

Molimo Vas da svoje proizvode donesete u Školu u petak, 13. listopada, od 8 do 19 sati.

Ove školske godine planiramo i druge odgojne i obrazovne projekte u našoj Školi. Zato prihod od prodaje kolača i krušnih proizvoda namjenjujemo upravo tim projektima. Od srca vam se zahvaljujemo na sudjelovanju u ovoj odgojnoj akciji Škole kojom želimo održati tradiciju zajedničkog dijeljenja i blagovanja kruha.

                                                                                   Ravnateljica 

                                                                                   Vesna Javor          

U Šenkovcu, 09. listopada 2017.                                                                                                                

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 10. 10. 2017. 08:26

NAGRADA ZA AKCIJU PRIKUPLJANJA STAROG PAPIRA

Tijekom prošle školske godine 2016. /2017. održavali smo akcije prikupljanja staroga papira pa smo se u drugom polugodištu uključili i u projekt Zagrebačke županije. 

Od svih škola u Zagrebačkoj županiji koje su sudjelovale u projektu, osvojli smo 4. mjesto sa prikupljenih 3610 kg papira što iznosi 11,91 kg po učeniku te smo za nagradu dobili PAMETNU PLOČU koju su učiteljice i učenici već počeli koristiti. 

Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali i pomogli nam prikupiti što više starog papira te se nadamoda ćete nam se pridružiti i u novim akcijama koje ćemo održavati tijekom ove 2017./2018. školske godine.

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 4. 10. 2017. 13:46

Razmjena učenika

U okviru projekta "Model Zaprešić"  u koji je od  rujna 2015. uključena i naša škola održan je i drugi  dio razmjene učenika sa partnerskim školama u Veszpremu U Mađarskoj.

Naši mađarski prijatelji su u pratnji svoje učitelice njemačkog jezika Ilone Schoffhauzerné Bakonyi došli u uzvratni posjet Šenkovcu. Družili smo se od 14. do 19. rujna 2017.

 U ovoj razmjeni učenika sudjelovali su učenik 6-og  razreda Jan Vujaković, učenici  5-ih razreda Terezija Lukić, Larisa Bertović, Patricija Filipčić i Teo Rukelj i njihove obiteli koje su imale pune ruke posla ugošćavanjem i zabavljanjem novog prijatelja. To je bio događaj za cijelu obitelj. Kako bismo gostima pokazali ljepote Hrvatske išli smo na Plitvice i u Opatiju.

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 3. 10. 2017. 13:38

SUDJELOVALI SMO NA ZBORU MALIH PJESNIKA ZLATAR 2017.

 

 

U sklopu 48. po redu manifestacija „Dani kajkavske riječi“ u subotu 30. rujna 2017. g u sportskoj dvorani OŠ Ante Kovačića u Zlataru održan je Zbor malih pjesnika Zlatar 2017.

Radi se o jednoj od najvećih manifestacija Krapinsko-zagorske županije koja se kontinuirano održava od 1970. godine s ciljem očuvanja kajkavske riječi, kulture i tradicije. Manifestacija obuhvaća niz kulturnih i etno sadržaja, a odvija se pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora, Ministarstva kulture i Krapinsko-zagorske županije. 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 2. 10. 2017. 15:16

UZ BALTAZAR U PRIMORSKO-GORANSKOJ ŽUPANIJI

Ova školska godina počela je vrlo lijepo za članove UZ Baltazar. U okviru međužupanijske suradnje, predstavnici učeničkih zadruga Zagrebačke županije, zajedno sa svojim voditeljima, putovali su od 28.-30. 09. 2017. godine u Gorski kotar. Putovanje zadrugara omogućila je Zagrebačka županija, a organizator i vođa puta i ovaj je puta bila gđa Darinka Balen.

Našu su zadrugu predstavljale Karla Čiško i Sara Šlogar Frkanec, učenice 7.b razreda, u pratnji učiteljice G. Štefančić.

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 2. 10. 2017. 14:20

OSMAŠI u VUKOVARU

Dana, 12. rujna 2017. godine, mi učenici osmih razreda Osnovne škole Ivana Perkovca uputili smo se na izvan učioničku nastavu u  Vukovar. Cilj posjeta gradu Vukovaru bio je učenje o vrijednostima Domovinskog rata i same bitke za Vukovar. 

  

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 20. 9. 2017. 18:13

HRVATSKI OLIMPIJSKI DAN

U petak, 9. rujna, učenici 1. – 4. razreda obilježili Hrvatski olimpijski dan!

  

Hrvatski olimpijski dan, obilježava se 10. rujna, na dan utemeljenja Hrvatskog olimpijskog odbora. Toga dana održava se niz manifestacija s ciljem poticanja mladih na bavljenje sportom te promiću vrijednosti fair playa, prijateljstva i mira.

  

  

I naši učenici i učiteljice vođeni učiteljem tjelesne i zdrastvene kulture, Marijanom Bužanićem, zajedničim vježbanjem i kratkim predavanjem o našim „olimpijcima“pridružili su se obilježavanju toga dana.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 11. 9. 2017. 10:53

Zagrebačka banka donirala računala

U srijedu, 30. kolovoza, u ime učenika i djelatnika škole, ravnateljica gđa. Vesna Javor, preuzela je pet računala doniranih od Zagrebačke banke.

Zahvaljujemo Zagrebačkoj banci na lijepoj gesti jer će dobivena računala omogućiti kvalitetnije održavanje nastave informatike, a i učenicima u produženom boravku poslužiti za učenje i obogatiti slobodno vrijeme!
 

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 11. 9. 2017. 09:55

DOBRO DOŠLI, PRVAŠIĆI!

I ove školske godine s radošću smo dočekali novu generaciju učenika prvih razreda. Njih 28 došlo je u pratnji svojih roditelja, braće, baka...
U školskoj dvorani  pjesmom i recitacijama dočekali su ih učenici 4. i 5. r., među kojima i braća i sestre nekih prvoškolaca, a dobrodošlicu su im  poželjele i ravnateljica škole gđa Vesna Javor te pedagoginja, gđa Senka Vlahek Šimunić.
 
Uslijedila je prozivka djece po razredima i susret s učiteljicama  Jasminkom Turk (1.a) i Anom Mužar (1.b) koje su organizirale veselo i slatko druženje u učionici.
 
Prvašići iz PŠ Drenje proveli su svoj prvi školski dan u Područnoj školi Drenje uz svoju učiteljicu Sanju Petrović i druge učenike i učiteljicu Renatu Jambrešić koji su im poželjeli dobrodošlicu. 
Dragi prvaši, neka vam je sretno i lijepo u školskim klupama!
  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 8. 9. 2017. 15:31

V A Ž N O!!!

 

 

Šk. godina 2017. / 2018. počinje u ponedjeljak, 04. rujna 2017. godine u 9,00 sati.  

 

Školski autobus za učenike putnike polazi prema sljedećem rasporedu:            

8,15 – polazak iz Kraja Gornjeg 

8,35 – polazak iz Drenja 

8,45 – polazak iz Laduča

Učenici PŠ Drenje u 8,45 dolaze na nastavu u PŠ Drenje, a zatim s učiteljicama školskim autobusom, koji polazi iz Drenja u 9,35 odlaze u matičnu skolu.

Povratak učenika putnika u 11,00 sati.

Raspored smjena od 04. 09. 2017. godine:

„A“ turnus (učenici 1. - 4. razreda): prijepodne

„B“ turnus (učenici 5. - 8. razreda): poslijepodne    

Raspored sati za učenike od 5. - 8. razreda, objavljen je u modulu: Nastava - raspored sati.

Učenici sa prebivalištem u gradu Zaprešiću i Zagrebu dobiti će udžbenike drugog dana nastave. 

Učenicima i roditeljima želimo uspješan početak školske godine!

Ravnateljica:

Vesna Javor

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 29. 8. 2017. 09:08
» Arhiva naših vijesti    
 

preskoči na navigaciju