preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Kalendar
« Veljača 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 3. 10. 2012.

Ukupno: 351813
Ovaj mjesec: 636
Ovaj tjedan: 280
Danas: 2

         OŠ Ivana Perkovca

Mjuzikl - DEVOJČICA SA ŠIBICAMA       

--------------------------

Suradnja s FKVK traje već nekoliko godina i naši učenici aktivno su se uključili u rad FKVK.

Tako su i nastali filmovi, DJEČJI DOM, KONGO i nagrađivani film HRC.

 

vijesti

SVEČANA PODJELA

NAGRADA I PRIZNANJA UČENICIMA I UČITELJIMA!

U petak, 1. srpnja, nakon podjele svjedodžbi priređena je svečana podjela nagrada najuspješnijim učenicima kao i priznanja učiteljima. Osim nagrada Učiteljskog vijeća, ispred općine Brdovec, načelnik gosp. Alan Prelec podijelio je nagrade za zapažena postignuća učenika i njihovih mentora.

Svečanost su svojim nastupom obogatili učenici PŠ Drenje koji su izveli igrokaz s kojim su nastupili u HNK - u u Varaždinu, uz Dane kazališta na njemačkom jeziku.

 

Nagradu općine Brdovec dobili su:

Mia Vujaković, 7.b - za osvojeno 3. mjesto na županijskom natjecanju iz hrvatskog jezika, Mentorica Natalija Dujaković dobila je priznanje općine

Vito Brestovec, 8.b - za osvojeno 3. mjesto na županijskom natjecanju iz povijesti, Mentorica Jelica Kauf dobila je priznanje općine

Tin Ivanković, 2.a - dijeli 1. mesto na međunarodnom natjecanju "Klokan bez granica", Učiteljica Danijela Papić dobila je priznanje općine Brdovec

Eva Ivanković, 7.a, Nikola Crljen, 7.a, Una Horvat,7.b, Mia Vujaković, 7.b - za ostvareno 2. mjesto na državnom natjecanju "Kroatische CLIL – Robotik Meisterschalft"

Mentorica Nikolina Žugec Lujić dobila je priznanje općine Brdovec

Nika Šoštarić, 8.b - dobila je nagradu kao učenica generacije

   

  

Čestitamo i učenicima nagrađenim od Učiteljskog vijeća!

Učiteljica Nikolina Žugec Lujić podijelila je učenicima potvrde o položenim ispitima iz njemačkog jezika - Certtifikat Goethe Instituta Fit in Deutsch!

Tako smo na najljepši i najsvečaniji način završili ovu školsku godinu. Čestitamo svima nagrađenima te neka nam njihove nagrade budu poticaj za daljnji napredak i rad!

Ravnateljica:

Vesna Javor 

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 14. 7. 2022. 13:30

MISA ZAHVALNICA, 2022.

Povodom završetka školske godine, u nedjelju, 29. lipnja 2022., proslavili smo misu zahvalnicu na svetkovinu našeg župnog zaštitnika svetog Vida koju je predvodio župnik Danijel Hačko. Misno slavlje animirao je dječji zbor Plamenčići uz raspjevane učenike, roditelje i učitelje svih triju osnovnih škola s područja naše župe.

 

U propovijedi smo potaknuti na zahvalnost, a učenici su kroz molitve vjernika i prikazne darove, potaknuli sve okupljene, da na oltar kao dar stave svoje zahvalno srce i u njemu sve situacije, ocjene, odnose, ljepotu zajedništva, radosti i tuge koje su ih obilježile kroz proteklu školsku godinu.

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 7. 7. 2022. 08:49

Natječaj

- za zapošljavanje pomoćnika u nastavi

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 5. 7. 2022. 10:09

OBAVIJEST - PODJELA SVJEDODŽBI!

Dragi učenici, roditelji/skrbnici,

svečana podjela svjedodžbi te pohvala i nagrada, kao i nagrada općine Brdovec održat će se u petak, 1.07. u 10,30.

Polazak šk. autobusa:

9,45 -   Kraj Gornji

10,05 - Drenje

10,15 - Laduč, DD - om

Odlazak:

11,30 - Laduč, DD-om, Drenje

11,45 – Kraj Gornji

Potpisivanje prijavnica za učenike osmih razreda za upis u srednju školu bit će u četvrtak, 7. srpnja 2022. u 17:00 sati.

Hvala Vam svima na suradnji tijekom godine, a našim osmašima uspješne upise u odabrane škole te svako dobro u daljnjem životu.

Ravnateljca:

Vesna Javor

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 4. 7. 2022. 09:16

PROJEKT!

Dokumentarni film o prapovijesnim i antičkim arheološkim nalazištima u zavičaju "TKO TO TAMO KOPA"

Kulturno-povijesna baština našeg zavičaja izvor je nepresušne inspiracije u svim razdobljima prošlosti, od najranije povijesti do danas. Poučavanje zavičajne povijesti u školi od iznimne je važnosti u oblikovanju zavičajnog i nacionalnog identiteta naših učenika, kao i najbolji način da u budućnosti osiguramo očuvanje, zaštitu i unaprjeđenje iznimne kulturne baštine.

Ovdje pogledajte fotografije!

U OŠ Ivana Perkovca 5 godinu djeluje Foto-filmska grupa, a u ovoj školsko godini 2021./22. odlučili smo udružiti snage sa mladim talentiranim povjesničarima. Snimamo dokumentarni film za koji smo s arheolozima otputovali u daleku prapovijest i rimska vremena. Suradnja OŠ Ivana Perkovca, Muzeja Brdovec, Filozofskog fakulteta u Zagrebu, FKVK-a Zaprešić, udruge Arhikult, Općine Brdovec i roditelja naših filmaša traje od rujna i nastavit će se u slijedećoj školskoj godini.

U rujnu je sudjelovanje u projektu ponuđeno svim učenicima, a deset dobrovoljaca odradilo je izniman posao do posljednjih dana nastave:

Leo Mršić, 5. a

Kaja Avdić, 6. a

Josip Buinac, 6. a

Sara Kovačić, 6. a

Oliver Klepac, 6. b

Borna Novak, 7. b

Leonarda Bučar, 8. a

Petra Filipović, 8. b

Matija Gagulić, 8. b

Nika Šoštarić, 8. b

Naši su planovi u početku bili dosta skromni, ali je interes i podrška koju smo dobili od sviju uključenih bila poticaj da se upustimo u veliku avanturu i napravimo pravi dokumentarni film.

Već u listopadu smo složili ekipu učenika, podijelili zadatke i primili se posla. Filmaši su trebali savladati tehniku, naučiti kako rukovati kamerama i mikrofonima, te osnove fotografije, filmskog kadra i snimanja zvuka. Miroslav Klarić voditelj u FKVKZ pripremio je najbolje kamere i ostalu opremu te s učenicima strpljivo prolazi sve korake kako bi snimljeni materijal bio što bliže profesionalnoj izvedbi, te je bio s nama na svim terenskim snimanjima.

Povjesničari i ilustratori tražili su i proučavali literaturu, kao i povijesne izvore, kao bi složili scenarij i plan snimanja. Često u literaturi nismo nalazili odgovore na naša pitanja i oslanjali smo se na pomoć i savjete arheologa i stručnjaka koji su radili istraživanja u našem kraju posljednjih 40-ak godina. Sve što radimo mora biti znanstveno utemeljeno i potkrijepljeno dokazima, povijesnim izvorima.

Studijski dio posla odvijao se u FKVKZ, a učenici su si međusobno pomagali odraditi školske i sve ostale obaveze kako ne bi propustili naše termine. Zemljovid prapovijesnih i antičkih lokaliteta u zavičaju koji smo izradili za film po prvi puta zorno prikazuje bogatstvo prapovijesne i antičke baštine između rijeka Krapine, Sutle i Save, a sve je rađeno pod budnim okom dr. Janje Mavrović Mokos. Ilustracije su nastale kao rekonstrukcije na temelju arheoloških iskapanja uz pomoć i podršku Jadranka Lopatića, FKVKZ.

Tek kada nam je epidemiološka situacija dozvolila, a mi smo svi točno znali svoju ulogu, u ožujku smo krenuli na terenska snimanja. Snimanja smo počeli u Muzeju Brdovec. Kada su arheolozi krenuli kopati bili smo spremni i pratili smo ih na prapovijesnim nalazištima na Sv. Križu i Gračecu. Snimali smo i na Filozofskom fakultetu u Zgrebu, Arheološkom odsjeku, gdje nas je u svoj ured, sa svom našom opremom, primio dr. sc. Hrvoje Potrebica. U školi smo snimili Prapovijesnu radionicu, u kojoj su sudjelovali i naši učenici s poteškoćama. Izrađivali su kacige sa Svetog Križa i tkali prapovijesnom tehnologijom također sa Svetog Križa.  Terenska snimanja završili smo 04.06. kada je na antičkom lokalitetu Drenje-Laduč pod pokroviteljstvom Općine Brdovec održan Dan antičke kulture.

Kako su snimanja trajala satima bili smo prilično gladni. Naravno na niti to nije bio problem jer smo imali osigurane pizze iz restorana Mr. Jack u Stenjevcu, što nam je osigurao Matej Gagulić, vlasnik i otac naše Matije. Na Svetom Križu ručkom su nas počastili arheolozi.

Kroz ovaj projekt učenici su imali priliku upoznati se sa tijekom i zakonitostima ozbiljnog povijesnog istraživanja utemeljenog isključivo na dokazima, družiti se s arheolozima, studentima, vrsnim stručnjacima i vrhunskim svjetskim znanstvenicima. Naučili su rukovati kamerama i ostalom filmskom opremom, služili su se brojnim računalnim programima za obradu zvuka i slike i stekli izvrstan uvid u proces izrade filma i pričanja filmske priče. Kao voditeljica najviše sam ponosna na suradnju među učenicima različitih uzrasta koji su usprkos opsegu posla i  nesuglasicama uvijek pronašli načine da ih prevladaju, a timskim duhom oduševljavali su naše suradnike. Na terenu i u studiju funkcionirali smo besprijekorno, radno, opušteno i uvijek se dobro zabavili.

Iako smo s projektom na pola puta, ovu smo školsku godinu imali što za pokazati. Kako bi našu baštinu predstavili što širem gledateljstvu napravili smo kratku verziju filma „Tko to tamo kopa“ od svega 10 minuta. Taj film smo 15.06. prijavili na Reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva djece koja se održava u Malom Lošinju od 29.09.- 02.10. u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza. Također se nadamo da ćemo ga imati priliku predstaviti i u Kinu Tuškanac 30.09.-02.10. na Smotri hrvatskog školskog filma u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje. Na oba festivala sudjeluju filmske družine iz cijele Republike Hrvatske te nestrpljivo iščekujemo pozive.

24.06.2022. dr. sc. Janja Mavrović Mokos je u Općinskoj knjižnici Ante Kovačića Marija Gorica održala predavanje „Rezultati ovogodišnjih istraživanja lokaliteta Sv. Križ i Gračec“. Kao uvod u predavanje zainteresiranoj javnosti predstavljen je i naš krati film „Tko to tamo kopa“. U prezentaciji je koristila naš zemljovid prapovijesnih lokaliteta na što smo posebno ponosni. Nakon predavanja uživali smo u prapovijesnim specijalitetima koje su pred nama pripremali kuhari iz restorani „Stari Fenjeri“ iz Požeške kotline.

Od srca zahvaljujem svima koji su nas podržali i vjerovali u nas. Računamo na Vas i u slijedećoj školskoj godini!

Jelica Kauf, prof. geografije i povijesti, voditeljica foto-filmske grupe

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 4. 7. 2022. 09:10

Melitino proljeće u OŠ Oroslavje

 

I ove godine je Osnovna škola Oroslavje, uz pokroviteljstvo Ministarstva znanosti i obrazovanja, Krapinsko-zagorske županije i Grada Oroslavje organizirala  2. likovno-literarni natječaj „Melitino proljeće“ za sve učenike osnovnih škola iz Republike Hrvatske.

 

Natječaj je organiziran u spomen na učiteljicu Melitu Peternel koje je krajem 2020. godine izgubila borbu s teškom bolešću. Ovim natječajem organizatori su željeli istaknuti da su empatija, međusobno poštovanje i ljubaznost osnovni uvjeti za život i da o tome treba stalno govoriti. Natječaj je započeo 21.3.2022. godine, na Melitin rođendan, a završio 5.5.2022. Tema je bila Proljetna bajka.

Pristiglo je čak 1041 likovnih radova i 327 literarna rada iz ukupno 196 škola Republike Hrvatske. Stručno povjerenstvo imalo je zaista težak posao odabrati radove koje odišu čarolijom proljetne bajke.

Ponosni smo što je od svih pristiglih radova  Ana Žarko, učenica 5.b razreda naše škole, osvojila 3. nagradu za svoju proljetnu bajku. Mentorica  Natalija Dujaković, uč. hrv. jezika.

Najuspješnije literarne radove birale su: Sandra Šamec, mag. bibliotekarstva, Valentina Mokrovčak, dipl. bibliotekar i dipl. učiteljica,  Anita Šalec, prof. defektolog rehabilitator,  Brankica Tuđa, dipl. bibliotekar i prof. Hrvatskog jezika te Marija Ubrekić, mag. eduk. Hrvatskoga jezika i književnosti.

Natalija Dujaković, uč. hrv. jezika

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 26. 6. 2022. 21:17

O B A V I J E S T

Poštovani roditelji/skrbnici,

prema Izjavi o preuzimanju udžbenika koju ste potpisali na početku školske godine 2021./2022., završetkom nastavne godine obvezni ste vratiti neoštećene udžbenike s pripadajućim CD - ima, kako bi ih mogle koristiti sljedeće generacije učenika. U slučaju oštećenja ili gubitka udžbenika, podsjećamo Vas na obvezu nadoknade štete.

Vraćaju se svi udžbenici koji nisu radni:

1.2. i 3. razred: vjeronauk i informatika

4. razred: informatika, vjeronauk i glazbeni

5., 6., 7. i 8. razredi: svi udžbenici osim stranih jezika

Učenici osmih razreda vraćaju i tablete. Vraćaju ih učitelju informatike Stjepanu Mlinariću, prema dogovoru s njim.

Povrat udžbenika odvijat će se prema sljedećem rasporedu:

za učenike 1. - 4. razreda

ponedjeljak, 20. lipnja 2022.: učenici predaju udžbenike razrednicima

za učenike 5. - 8. razreda

ponedjeljak, 20. lipnja 2022.: učenici predaju udžbenike razrednicima

Također Vas obavještavamo kako će udžbenici  za obvezne i izborne predmete za iduću školsku godinu 2022./2023. biti besplatni, dok će druge obrazovne materijale (radne bilježnice, likovne mape i geografske atlase) roditelji nabavljati sami.

Obavijest o podjeli besplatnih udžbenika objaviti ćemo na našoj web stranici krajem kolovoza 2022. godine. Popisi udžbenika i dodatnih obrazovnih materijala za pojedine razrede nalaze se u gornjem lijevom  kutu stanice.

Popisi radnih bilježnica i ostalih dodatnih obrazovnih materijala po pojedinim razredima koje treba kupiti nalaze se u nastavku:

1. razred 2. razred 3. razred 4. razred 5. razred 6. razred 7. razred 8. razred

 

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 14. 6. 2022. 18:43

Posjet farmi Jurkas

 

U ponedjeljak 13.6.2022. drugaši su išli na izvanučioničku nastavu na OPG JurkasUčenici su bili oduševljeni sa velikim brojem krava. Imali su priliku saznati sve o funkcioniranju farme. S veseljem su hranili krave.

 

Domaćini su nas počastili svojim finim delicijama,od kojih su se djeci najviše svidjeli jogurti od banane i šumskog voća.

 

U školu su se vratili puni dojmova i sretni što su doživjeli nešto novo i zanimljivo.

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 11. 6. 2022. 06:38

Nastavljamo!

S edukacijom učenika o zdravim prehrambenim navikama i zaštiti okoliša -  sudjelovanje u projektu Školska shema - provedba pratećih obrazovnih mjera

Naša škola je uključena u projekt "Školska shema" Ministarstva poljoprivrede i Hrvatske poljoprivredno - šumarske savjetodavne službe, uz financijsku potporu Europske unije.

Zahvaljujući tom projektu učenici 1. - 8. razreda dobivaju jednom tjedno voće i mlijeko.

Isto tako, Škola se prijavila na Natječaj o provedbi pratećih obrazovnih mjera temeljem Nacionalne strategije za provedbu Školske sheme u Republici Hrvatskoj. Hrvatska poljoprivredno - šumarska savjetodavna služba je u suradnji s školom provela sljedeće prateće obrazovne mjere:

1.) Radionica; ekološka proizvodnja voća i povrća

 

Učenici su od stručnjaka iz Ministarstva poljoprivrede imali prilike još više saznati o sadnji povrća u naše visoke gredice  i održavanju voćnjaka, a zasadili su i presadnice paprike, paradajza i prokulice. Razveselilo nas je njihova pohvala o održavanju našeg vrta i voćnjaka.

2.) Predavanje o nutritivnoj i zdrastvenoj vrijednosti mlijeka i mliječnih proizvoda

 

 

Gosp. Manuel Čičko iz Ministarstva poljoprivrede održao je vrlo interesantno predavanje o nutritivnoj i zdrastvenoj vrijednosti mlijeka i mliječnih proizvoda, a učenike je oduševila degustacija jogurta iz obližnje farme. Priređen je i mali kviz te su učenici koji su pokazali najbolje znanje nagrađeni sadnicama povrća i voćnim jogurtom.

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 11. 6. 2022. 06:01

Projekt - Jedna vura, dva vugla

Učenici petih razreda doblili su na satu matematike projektni zadatak - Jedna vura, dva ugla u sklopu nastavne cjeline - Geometrija ravnine, nastavna jedinica - Kutovi.

 

Radeći u timu od 4 učenika trebali su izraditi  maketu ure prema dobivenim uputama. Uz to su trebali osmislititi barem5 zadataka koji se mogu modelirat i rješavati urom.

Pogledajte njihove primjere satova i neke od zadataka koje su osmislili.

Ružica Glogović, učiteljica matematike

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 11. 6. 2022. 05:44

MAT liga 2021./2022.

Učenici 7.a razreda, Nikola Crljen i Ana Skledar sudjelovali su na ekipnom natjecanju iz matematike  MAT liga. Natjecanja se održavalo online u četiri kola -jesensko (7.10.2021), zimsko (16.12.2021), proljetno (3.3.2022) i ljetno kolo (19.5.2022). Ove školske godine sudjelovalo je 229 škola iz 122 grada diljem Hrvatske, ukupno 4190 učenika. 

MAT liga je ekipno matematičko natjecanje učenika osnovnih i srednjih škola. Cilj je popularizirati matematiku, motivirati učenike i na kraju jednako važno poticati učenike na  timski rad. Organizator natjecanja je MAT, obrt za poduku, vlasnice profesorice matematike Maje Zelčić.

 

 

Naša ekipa osvojila je 87. mjesto od ukupno 259 ekipa sedmih razreda.

Čestitamo Ani i Nikoli na postignutom rezultatu!

 

 

 

Ružica Glogović, učiteljica matematike

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 11. 6. 2022. 05:27

Projekt - Čipka

Projektni zadatak vezan je na našu tradiciju čipkarstva, posebno na Pašku čipku. Naime, Paška čipka je od 2009. godine upisana u UNESCO - ov registar nematerijalne kulturne baštine. Čipkarstvo na otoku Pagu i dalje se održava zahvaljujući Čipkarskoj školi koja su osnovali 1906. godine.

 

 

​Radeći u timu od 4 učenika (ili individualno) trebali su izraditi čipku prema danim primjerima i uputama: pripremit tvrđi karton i konstruirati pravilni mnogokut. U sve vrhove mnogokuta učvrstiti pribadače, zatim početi s jednim vrhom i iz njega povlačiti konce do svih preostalih vrhova. Velika većina timove se opredjelila za 24 - kut, neki su pokušali i sa 22 - kutom i 30 - kutom. Konačan rezultat njihovog truda možete vidjeti i ovdje.

  

Radovi su prekrasni, zar ne?

Ružica Glogović, učiteljica matematike

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 10. 6. 2022. 16:03

PROJEKT "ZDRAVLJE IZ PRIRODE" - uz Svjetski dan okoliša

Učenici škole nastavljaju s aktivnostima kojima je cilj život u skladu s prirodom koja nas okružuje.

 

Učenici 2.b razreda zajedno s učiteljicom Ružicom Tanodi osmislili su cijeli projekt pod nazivom "ZDRAVLJE IZ PRIRODE" u sklopu kojeg su istraživali samoniklo ljekovito i jestivo bilje.

 

Svoja znanja prezentirali su ostalim učenicima nižih razreda.  U sklopu prezentacije pripremili su izložbu samoniklih biljaka iz okoliša i plakat s fotografijama te različite pripravke od tih biljaka. Svoje goste i sebe počastili su raznovrsnim čajevima, sokovima i medom.

 

Zajedničko druženje bilo je zanimljivo, zabavno, ugodno i poučno i za učenike i za djelatnike.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 9. 6. 2022. 17:10

AKCIJA SAKUPLJANJA STAROGA PAPIRA I STARIH BATERIJA ČETVRTAK - 09.06.2022.

Svjetski dan okoliša obilježava se svake godine 5. lipnja na godišnjicu održavanja Konferencije Ujedinjenih naroda u Stockholmu (1972.) posvećene okolišu. Na toj je konferenciji usvojen Program zaštite okoliša Ujedinjenih naroda (UNEP). Cilj obilježavanja Dana zaštite okoliša je da se ukaže na moć pojedinca i lokalne zajednice u rješavanju problema zaštite okoliša.

Ove godine, Dan zaštite okoliša se obilježava po 50. put u svijetu, a tema obilježavanja je "Only one Earth".

 

Kako bismo doprinijeli zaštiti okoliša održat ćemo akciju sakupljanja staroga papira i baterija koja će se održati u četvrtak, 09.06.2022. od 7 do 14 sati.

 

 

 Unijapapir d.o.o. dopremit će specijalni kontejner koji će se nalaziti iza škole na parkiralištu gdje možete donijeti stari papir, a stare baterije odložiti u posebnu kutiju. 

Sakupljeni stari papir i baterije nećemo posebno vagati.

 

 

Marina Jurić, prof. biologije i kemije

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 8. 6. 2022. 14:37

THEATERSPIELE U VARAŽDINU!

U organizaciji EKULTa, pod voditeljstvom Lee Lesar, profesorice njmačkog jezika OŠ Vidovec, održali su se i ove školske godine, sada već XVIII. po redu Theaterspiele u Varaždinu.

Dani kazališta na njemačkom jeziku trajali su od 2. - 4. lipnja 2022., revijalnog su tipa, međunarodnog karaktera te obuhvaćaju sve uzraste od vrtića do fakulteta. Ove godine nastupalo je 31 skupina iz cijele Hrvatske, te Mađarske i Rumunjske.

Naša skupina četvrtašića iz podružne škole Drenje, prva godina učenja, imala je priliku nastupati na pravim daskama HNKa u Varaždinu. Dodjeljena nam je "naša" prostorija za presvlačenje, vlastiti termin probe u praznom kazalištu, pizza, imali smo vremena za razgledavanje grada i kruna dana nastup u kasnim posljepodnevnim satima pred drugim skupinama i publikom.

 

Cijeli događaj popraćen je službenim fotografom i snimateljem te će biti objavljen na YouTubeu.

"Der Hexentrank" (Vještičin napitak) ispričati će priču što se desi, ako želite biti drugačiji nego što jeste. Vještica će ispuniti neobične želje crva, puža i sove, no zar je to zaista za njihovo dobro? Na sreću postoji napitak za poništavanje želja, jer na kraju smo najbolji upravo onakvi kakvi zaista i jesmo.

Naši glumci su bili vještica: Mihael Šoštarić, čistačica: Tanja Meštrić, crv: Elin Miličević, puž: Simona Sermazi, sova: Janko Španjol. Igrokaz je napisala Sandra Maglov, prof. njemačkog jezika i mentorica učenicima.

Obogaćeni za predivno iskustvo, druženje i motivaciju za daljnje učenje vratili smo se punim srcem doma. "Možemo li i sljedeće godine nastupati?" pitala se me djeca.

 

Sandra Maglov, 5.6.2022.

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 8. 6. 2022. 14:36

MATURALNO PUTOVANJE UČENIKA OSMIH RAZREDA

Dana, 27.5.2022., petak, u ranim jutarnjim satima, učenici 8.a i 8.b krenuli su na svoje maturalno putovanje u trajanju od četiri dana u organizaciji Turističke agencije Eklata.

Svojim matičnim razredima pridružili su se i učenici osmih razreda posebne odgojno-obrazovne skupine, te su u pratnji razrednika, profesorice Jelice Kauf i profesora Doriana Milinkovića, profesora Vladimira Novakovića, Marijana Bužanića i defektologinje Hinke Strelec Zorić krenuli iz Šenkovca put Splita.

  

Po dolasku u Split, pod vodstvom lokalnog vodiča, imali su obilazak i razgled grada, kao i slobodno vrijeme za vlastite potrebe.

 

 

Nešto prije 16 sati stigli smo u Resort Eklata Medena u Segetu Donjem kraj Trogira gdje je izvršen smještaj djece i učitelja u apartmane. U 17,15 bio je dogovoren animacijski program odlaska na plažu, provjera plivanja i kupanje do večere. Poslije večere, u 21,30 počela je večernja animacija u disku do 23 sata.

 

U subotu, 28.5.2022., nakon ranog ustajanja i doručka, krenuli smo do trajektne luke Split gdje smo se u 9 sati ukrcali na trajekt za Supetar na otoku Braču. Dolaskom na Brač učenici su se kupali na najljepšoj plaži Bola na Braču, Zlatni rat.

Nakon ručka na Bolu, vratili smo se u Resort Eklata i kupali do večernjih sati. Zatim smo otišli na večeru, a djeca u disko od 21,30 do 23 sata.

U nedjelju, 29.5.2022., nakon doručka, krenuli smo autobusom prema Metkoviću i panoramsku vožnju neretvanskim lađama deltom Neretve od mjesta Vid do Mamića. Od lađara smo saznali da je na području današnjeg  naselja Vida kraj Metkovića postojao antički povijesni grad Narona čiji se ostaci mogu vidjeti na nekim mjestima ispod površine vode. U mjestu Mamići imali smo ručak poslije kojeg smo krenuli prema Resortu.

  

Nakon ručka na Bolu, vratili smo se u Resort Eklata i kupali do večernjih sati. Zatim smo otišli na večeru, a djeca u disko od 21,30 do 23 sata. 

U nedjelju, 29.5.2022., nakon doručka, krenuli smo autobusom prema Metkoviću i panoramsku vožnju neretvanskim lađama deltom Neretve od mjesta Vid do Mamića. Od lađara smo saznali da je na području današnjeg  naselja Vida kraj Metkovića postojao antički povijesni grad Narona čiji se ostaci mogu vidjeti na nekim mjestima ispod površine vode. U mjestu Mamići imali smo ručak poslije kojeg smo krenuli prema Resortu. 

U Resort Eklata vratili smo se oko 17 sati gdje su djecu dočekali animatori koji su im, do večere, pripremili raznolike sportske sadržaje u koje su se uključili prema vlastitim interesima i željama. U apartmane su se vratili nakon večernje animacije poslije 23 sata.

Ponedjeljak, 30.5.2022. zbog obilnih količina padalina u prijepodnevnim satima nije bio povoljan za izlet, te smo morali otkazati vožnju brodom do Trogira i obilazak Trogira s lokalnim vodičem. Vrijeme do ručka djeci je bilo ispunjeno animacijom i zabavom s animatorima Resorta.

Cijelo maturalno putovanje, do zadnjeg dana prijepodne, zbog nevremena i obilne kiše, u potpunosti je bilo realizirano i ispunjeno.

Svi sudionici organizacije putovanja, od vozača, vodiča – voditelja putovanja, osoblja Resorta Eklata, medicinske sestre do animatora, razrednika i učitelja u pratnji, bili su profesionalni u izvršavanju svojih zadataka u nastojanju da djeci osiguraju nezaboravno iskustvo i doživljaj svakog trenutka provedenog na maturalcu, te su  zaslužili svaku pohvalu.

Velika pohvala i djeci na njihovom pristojnom ponašanju, sudjelovanju u svim aktivnostima, te predstavljanju njih osobno, kao i škole, u novim sredinama.

Bilo je ovo maturalno putovanje koje će pamtiti djeca, razrednici i učitelji u pratnji. U Šenkovec, pred školu, stigli smo u 19,45 u istom sastavu i raspoloženju u kojem smo i krenuli. 

Hinka Strelec Zorić, prof.def.  

 

 

 

 

 

U Resort

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 6. 6. 2022. 14:17

52. Poetski susreti djece Zaprešića

  

U četvrtak 2.6. 2022. u Zaprešiću su održani tradicionalni Poetski susreti djece Zaprešića na kojem sudjeluju učenici osnovnih škola zaprešićkog područja njegujući pjesničko stvaralaštvo na standardnom jeziku i zavičajnom govoru.

Žiri u sastavu Margareta Matijević Kunst, dipl.knjižničarka i Ivanka Blažević Kiš, dipl. knjižničarka među prispjelim radovima odabrao je 20 najboljih, među kojima su i radovi učenika naše škole: Da sam ja učiteljica (Mia Vujaković, 7.b),  Listje (Una Horvat, 7.b), Da sam ja vučitelica  (Ana Skledar, 7.a), Ljubav je (Ana Marija Kraljić, 7.a), Dom (Alan Turk, 5.a), mentorice Natalije Dujaković. Literarni radovi naših učenika pohvaljeni su i uvršteni u zbornik. Čestitamo!

   

Susrete je svojom nazočnošću uveličala i književnica Nada Zidar Bogadi koja je prisutnima uputila riječi pohvale te pročitala neke svoje pjesme.

                                                                     Natalija Dujaković, uč.hrv.jezika

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 3. 6. 2022. 13:32

Književni susret

U četvrak, 2.6. 2022. našu je školu posjetila spisateljica Jasminka Tihi-Stepanić. Književnom susretu prisustvovali su učenici petih i sedmih razreda. Susret je bio vrlo sadržajan i poticajan, a učenici su imali mnoštvo zanimljivih pitanja.

Jasminka Tihi-Stepanić profesorica je hrvatskog jezika u OŠ Eugena Kvaternika u Velikoj Gorici, piše za djecu i mlade. Njen roman prvijenac Imaš Fejs? dobio je nagradu "Mato Lovrak" za najbolji roman za djecu i mlade objavljen u 2011. godini, a istoimena radioigra nagrađena je posebnom nagradom na 9. međunarodnom festivalu radioigara za djecu i mlade Prix Ex Aequo u Bratislavi koju dodjeljuje Međunarodna unija za dječju knjigu IBBY. Dobitnica je niza nagrada:

Nagrade u RH za dječju knjigu:

Nagrada „Mato Lovrak“ (za roman Imaš fejs? 2011. i za roman Ljeto na jezeru Čiču 2019. godine)
Nagrada „Anto Gardaš“ za roman Moja neprijateljica Ana 2015. godine.
Nagrada „Grigor Vitez“ za roman Ljeto na jezeru Čiču 2019. godine.

Međunarodna (regionalna) nagrada „Mali princ“ za roman Ljeto na jezeru Čiču 2019. uvrštena je na Časnu listu IBBY-ja za 2020. s romanom Ljeto na jezeru Čiču. Ugledni godišnji katalog preporuka knjiga iz područja svjetske književnosti za djecu i mlade „White Ravens“ uvrstio je roman Ljeto na jezeru Čiču na svoju listu za 2020. godinu.

Uz navedene, Jasminka Tihi-Stepanić autorica je romana Bacit ću ti kompjutor kroz prozorDom iza žiceGdje je Beata? te zbirki priča Baš kao Harry Potter i Priče s morskoga dna

Knjige su joj uvrštene na izborni popis lektire za osnovnu školu.   

Lana Haramina, knjižničarka  

SUSRET S KNJIŽEVNICOM JASMINKOM TIHI STEPANIĆ

U četvrtak 2.6.2022. Osnovnu školu Ivana Perkovca posjetila je spisateljica Jasminka Tihi-Stepanić. U školskoj dvorani održala je učenicima zanimljivo predavanje o svojim knjigama i nagradama. Nakon njezina govora, oduševljeni petaši i sedmaši postavljali su joj mnoštvo pitanja. Spisateljica je bila vrlo dobro raspoložena te je na svako pitanje lijepo odgovarala. Učenici su saznali puno toga o spisateljici i njenim poznatim knjigama  te su, kao i ona, otišli zadovoljnih lica iz školske dvorane.

 

                                                                                   Leo Rešetar, 7.a

 

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 3. 6. 2022. 13:32

Obavijest o upisima u prvi razred osnovne škole!

Poštovani roditelji, 

upis djece u 1. razred Osnovne škole Ivana Perkovca za školsku godinu 2022./2023. obavljat će se u prostorima matične škole u sljedećim terminima: 

 

02.06.2022. od 16,15 do 17,45 sati 

03.06.2022. od 09,00 do 10,30 sati 

Na upis je potrebno donijeti:  

1. ispunjenu upisnicu  

2. ispunjene suglasnosti za izborne predmete 

3. zahtjev za produženi boravak ako je potrebno uključivanje djeteta u njega 

Obrasci 1. - 3. uručeni su roditeljima prilikom pregleda u školi, a nalaze se i niže u prilogu. 

Na upis nije potrebno voditi dijete. Za dodatna objašnjenja možete nas kontaktirati na tel. 33 12 127 ili 33 95 758.

Veselimo se upisu Vašeg djeteta u našu školu.  

Prilozi:

Suglasnost za uključivanje u izbornu nastavu informatike.doc

UPISNICA u osnovnu školu.doc

Vjeronauk, anketni list. pdf

ZAHTJEV - PRODUŽENI BORAVAK.doc

 

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 31. 5. 2022. 18:35

VAŽNO!!!

UPISI U SREDNJE ŠKOLE
Odluka o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2022./2023.
Obavještavamo vas da je objavljena Odluka o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2022./2023. zajedno s dokumentom Struktura razrednih odjela i broj učenika I. razreda srednjih škola u školskoj godini 2022./2023. Odluka je dostupna ovdje.
Započinju prijave kandidata u sustav
Dana 23. svibnja 2022. godine započele su prijave kandidata u sustav NISpuSŠ.
Kandidati se u sustav prijavljuju putem mrežne stranice srednje.e-upisi.hr (za prijavu u sustav potrebno je kliknuti na poveznicu "Prijava" koja se nalazi u gornjem desnom kutu ekrana. Klikom na "Prijava" otvara se skočni prozor, odabrati prijavu putem gumba na kojemu piše Prijava preko AAI).  
Prijave u sustav bit će moguće tijekom cijelog upisnog razdoblja. Nakon ulaska u sustav, kandidati moraju pregledati svoje podatke na kartici "Moji podaci" i eventualne nepravilnosti (adresa, ime roditelja, ocjene iz prijašnjih razreda i sl.) prijaviti svom razredniku.
Prijave obrazovnih programa za redovite kandidate počinju 25. lipnja 2022.
Svi kandidati koji su zainteresirani za upis u razredne odjele za sportaše moraju iskazati svoj interes za upis u razredne odjele za sportaše kroz sustav NISpuSŠ na kartici „Moji podaci” od 23. do 31. svibnja 2022. godine.
Učenici s primjerenim programom školovanja koji su pribavili mišljenje službe za profesionalno usmjeravanje također se prijavljuju u sustav NISpuSŠ, no za prijavu obrazovnih programa javljaju se Upravnom odjelu za odgoj i obrazovanje u Zaprešiću u periodu od 24.05. do 6.6.2022. Prije toga trebaju se javiti na broj 0915933624 kako bi dogovorili termin
dolaska. Kod sebe moraju imati Rješenje o prilagođenom programu i Mišljenje HZZ-a.
Učenicima 8. razreda savjetujemo svakodnevno praćenje mrežne stranice   srednje.e-upisi.hr gdje se objavljuju sve nove obavijesti vezane uz upise u srednje škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 31. 5. 2022. 09:30

eTwinning projekt "Svijet pod mikroskopom"

Klikni i pogledaj   

1. Potvrda upisa - Svijet pod mikroskopom.pdf 

2. Kurikulum - Svijet pod mikroskopom.pdf

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 27. 5. 2022. 18:46

Gostovanje u emisiji "Kod nas doma"

U petak, 25.05. 2022. učenici Maks Filipčić (3.b), Luka Munić (7.b) te ravnateljica Vesna Javor sudjelovali su u emisiji HRT1 "Kod nas doma".  

U ugodnom razgovoru s Ivom Šulentić prezentirali su rad škole s naglaskom na očuvanje okoliša te primjere na koji način učenici brinu o prirodi.

Klikni i pogledaj ↑ Sudjelovanje u emisiji možete pogledati na poveznici (od 38. min.)

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 27. 5. 2022. 18:42

PROSLAVILI SMO ROĐENDAN ŠKOLE!!!

U tjednu od 16. - 20. svibnja nizom događanja obilježili smo 171. rođendan naše škole.

U utorak, 17. 05. uz Dan očaranosti biljkama mag. pharm. Mara Doljak za učenike 7. razreda i članove učeničke zadruge Baltazar održala je radionicu "Od biljke do zdravlja".

  

 

 

 

U srijedu, 18.05. održan je Sportski dan. Za učenike 5. - 8. razreda u Matičnoj školi učenice su igrale odbojku, a učenici nogomet. Svima čestitke na sudjelovanju, najboljima na pobjedi, a prije svega na sportskom ponašanju.

 

 

 

 

Posebno lijepo je bilo u PŠ Drenje gdje su na sportskim igrama okupili svi učenici 1.- 4. razreda. Učiteljice Sanja i Renata osmislile su puno interesantnih igara, a učenici su bili oduševljeni poligonom za tjelesnu aktivnost djece;

 

 

Istog dana, dr.sc. Janja Mavrović Mokos ispred udruge Arhikult održala je za učenike 5. - 8. razreda Radionicu prapovijesnog tkanja;

 

U četvrtak, 19.05. učenici, roditelji, mještani uživali su u svečanoj priredbi povodom Dana škole;

 

    

U petak, 20. 05. 12,00  u suradnji s ogrankom Matice hrvatske Samobor i Zaprešić te OŠ Bogumil Toni po 32. održani su susreti na Perkovčevu grobu u Samoboru. Tom prigodom održan je i kulturno - umjetnički program u kojem su sudjelovali učenici škola, a prigodnim govorima odali smo počast našem Perkovcu.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 27. 5. 2022. 18:41

AKTIVNOSTI U PRODUŽENOM BORAVKU

U želji da naši učenici stječu zdrave životne navike te usvajaju zdrave stilove života, i ove godine radionicama i prigodnim aktivnostima tijekom svibnja u produženom boravku nastojali smo poticati svijest o važnosti očuvanja zdravlja.

 

Učenici 1. razreda uz prezentaciju razgovarali su o zdravim navikama, istraživali u kojoj vrsti hrane su zastupljeni određeni vitamini, te zašto je za rast i razvoj važna zdrava i raznolika prehrana. Izradili su i prigodan plakat na temu vitamina, te voćne i povrtne ukrase za blagovaonicu.

Kušali su i zdrave grickalice - orahe, sušene datulje i tamnu čokoladu - zdravu zamjenu za uobičajene slatkiše.

 

Učenici 2. i 3. razreda uz Piramidu zdrave prehrane istraživali su o zdravim prehrambenim navikama. Zatim je svaki učenik imao priliku napraviti jednostavan, ukusan i zdrav međuobrok – voćnu salatu.

U danu posvećenom sportskim aktivnostima učenici su izvodili vježbe u skupinama te se natjecali na poligonu s preprekama.

Prigodnim likovnim radovima ukrasili smo i školsku blagovaonicu. Plakatima Šalica toplog napitka, Slatke tortice i Zagonetke o hrani, razveselili smo našu vrijednu i maštovitu kuharicu tetu Petru. Plakatom s porukom na 3 jezika želimo svim učenicima i djelatnicima škole Dobar tek!

  

Želja nam je i dalje rasti u zdravim životnim navikama. Pridružite nam se! smiley

učenici produženog boravka, učiteljice Milena i Valentina

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 24. 5. 2022. 20:39

POLUZAVRŠNICA NATJECANJA REPUBLIKE HRVATSKE U MINI NOGOMETU!

Osvojenim 1. mjestom na županijskom natjecanju u mini nogometu, učenice 5. i 6. razreda plasirale su se na poluzavršnicu natjecanja RH koja se održavala 20. 05. u Popovači.

 

 

Ekipa naše škole u sastavu Dora Glogović, Ivana Filipčić, Lana Ernešak, Kaja Avdić, Gabrijela Kraljić, Dora Čičak, Nika Sedak Benčić i Ivana Soltić osvojila je 3.mjesto, a u sveukupnom plasmanu je od 8. -12. mjesta u RH.

Velike čestitke učenicima i voditelju, učitelju Marijanu Bužaniću!

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 24. 5. 2022. 08:59

Učenica Matija Gagulić sudjelovala na Novigradskom proljeću!

I ove školske godine sudjelovali smo na smotri stvaralaštva i kreativnosti "Novigradsko proljeće", koje se održavalo od  02. - 19. 04. 2022. u Novigradu (Istra), a koje okuplja učenike i učitelje koji su se bave stvaralačkim radom u sklopu izvannastavnih aktivnosti.

O svom sudjelovanju napisala je par riječi naša Matija:

Od 2.4. do 9.4. sudjelovala sam na televizijskoj radionici na Novigradskom proljeću. Bili smo u online okruženju, ali unatoč tome uspjela sam puno novoga naučiti, steći neprocjenjivo iskustvo iz jednog novog područja, ali i upoznati nove, kreativne  ljude.

Želim se zahvaliti školi, a posebno učiteljici Jelici Kauf koja  me prijavila na radionicu, na lijepim i korisno provedenim danima.

Matija Gagulić, 8. b

http://www.novigradsko-proljece.com/web/2022/2022/04/07/televizijska-radionica/

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 23. 5. 2022. 18:24

Smotra učeničkih zadruga Zagrebačke županije!

U petak, 20. 05. 2022. godine UZ Baltazar je sudjelovala na Smotri učeničkih zadruga Zagrebačke županije, koja je ove godine održala u OŠ Rugvica u Rugvici.

 

Našu učeničku zadrugu predstavljale su Medina Bajrektarević i Lana Jakovljević, učenice 8. razreda, u pratnji učiteljica G. Štefančić i J. Višek.

  

Uz Baltazar je, uz svoje već poznate proizvode (jabučni ocat, lavanda, macerat lavande, sol za kupanje…), prikazala projekt  "Voda uvijek nađe put".  Projekt se odnosi na izradu lijepo opremljenih bočica za vodu, a cilj je, uz očuvanje prirode i  recikliranje, potaknuti  sve stvaranje zdrave navike redovitog pijenja vode.

 

Na lijepo uređenom izložbenom prostoru, učenice Lana i Medina su vrlo hrabro i uspješno, pred stručnim povjerenstvom, predstavile našu zadrugu i praktično pokazale kako su nastajale naše lijepe bočice.

Naša zadruga je osvojila 9. mjesto od 19 prijavljenih zadruga. Postignutim rezultatom smo vrlo zadovoljni, a koliko smo zaista bili uspješni i koliko se naš proizvod svidio kupcima govori činjenica da smo prodali sve bočice za vodu.

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 23. 5. 2022. 11:10

NA DRŽAVNOM NATJECANJU IZ HRVATSKOG JEZIKA

 

XXVII. državno Natjecanje iz hrvatskoga jezika koje organizira i provodi Agencija za odgoj i obrazovanje u suradnji s Institutom za hrvatski jezik i jezikoslovlje održano je 11.5 .-13.5. 2022. godine u Zadru u OŠ Krune Krstića.

Nakon što je na županijskoj razni Natjecanja ostvarila odličan uspjeh, našu školu na državnom Natjecanju predstavljala je učenica Mia Vujaković, učenica 7.b,  u pratnji mentorice Natalije Dujaković. Mia je i ovaj put u vrlo jakoj konkurenciji 26 najboljih sedmaša iz cijele Hrvatske odlično riješila zadatke te ostvarila 6. rezultat prema broju bodova. Bravo, Mia!

 

U Zadru smo proveli tri lijepa dana najviše zahvaljujući našim domaćinima iz OŠ Krune Krstića koji se nas srdačno dočekali i pokazali se kao odlični i besprijekorni organizatori i domaćini. Nakon održanog Natjecanja proveli su nas u razgled povijesne jezgre grada Zadra s turističkim vodičem i  pokazali nam svoj grad bogate i zanimljive povijesne i kulturne baštine, grad mora i predivnoga arhipelaga, grad koji krase crkva svetoga Donata i Kalelarga, Trg pet bunara i stara luka Foša, Morske orgulje, Pozdrav Suncu, barkajoli i niz ostalih znamenitosti. Uz to, posjetili smo i izložbu posvećenu Marku Maruliću. 

Kako nam je bilo pogledajte na fotografijama u prilogu.

   

Natalija Dujaković, uč. hrvatskog jezika

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 19. 5. 2022. 07:38

Međunarodni Dan očaranosti biljkama obilježili radionicom "Od biljke do zdravlja"

Danas smo u našoj školi po prvi put obilježili Međunarodni dan očaranosti biljkama koji se u svijetu obilježava unatrag 10 - tak godina u 39 zemalja svijeta. Učenici i djelatnici škole veliku pažnju poklanjaju očuvanju prirode, a sam lijep i prostran okoliš škole nameće nam obavezu da ljubav za biljke i njihovu važnost za očuvanje planete prenesemo na naše učenike.

  

S tim ciljem, uz obilježavanje ovog dana, pozvali smo mag. pharm. Maru Doljak da održi radionicu. Gđa. Doljak koja živi i radi u našem kraju, u Harmici, osnivačica je i direktorica tvrtke Aromara koja se bavi proizvodnjom eteričnih ulja i drugih proizvoda, a u svom radu oslanja se isključivo na ljekovitost prirode.  Isto tako, mag. Doljak se bavi i edukacijama čija je svrha osvještavanje što većeg broja ljudi o blagodatima prirode i biljaka na zdravlje, a primarni interes joj je aromaterapija.  Mag. Doljak održala je vrlo interesantnu radionicu učenicima 7. i 8. razreda, članovima učeničke zadruge Baltazar, kao i drugim zainteresiranima. Tijekom radionice upoznala je nas s poviješću aromaterapije, a svi sudionici imali su priliku uz njezino vođenje, izraditi i svoje pripravke.

Posebno zadovoljstvo nam je bilo što je događanju prisustvovala i profesorica Vesna Židovec, iz Agronomskog fakulteta, koja je koordinatorica Međunarodnog Dana očaranosti biljkama za Republiku Hrvatsku, a koji se održava pod pokroviteljstvom Europske organizacije za biljne znanosti.

  

Obradovali smo se i sudjelovanju načelnika općine Brdovec, gosp. Alana Preleca, kao i gđe. Darinke Balen ispred Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje – ispostava Zaprešić.

 

Ono što je najljepše i najvažnije u današnjem događanju je zainteresiranost i lijepo ponašanje naših učenika i osjećaj da smo uspjeli prenijeti još jednom poruku kolika je važnost prirode i biljaka kako za planetu tako i za naše zdravlje!

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 18. 5. 2022. 12:09

Sudjelovanje na ekipnom natjecanju iz matematike "ČETVERAC"

Nakon dvije godine pauze, ove godine je ponovno organizirano ekipno natjecanje iz matematike, "Četverac". Naša škole je sudjelovala sa dvije ekipe, po jedna u mini i maxi kategoriji.

 

U ekipi iz mini kategorije su bili učenici:

Loren Novak, 5.a

Filip Širanović, 5.a

Kaja Avdić, 6.a

Sara Kovačić, 6.a

U ekipi iz maxi kategorije su bili učenici:

Nikola Crljen, 7.a

Ana Skledar, 7.a

Mia Vujaković, 7.b

Nika Šoštarić. 8.b

Mentori obje ekipe su bili Ružica Glogović i Vladimir Novaković.

Obje ekipe su ostvarile solidan rezultat:

Kategorija mini – 38. mjesto od 73 ekipe

Kategorija maxi – 35. mjesto od 53 ekipe

Čestitamo učenicima na rezultatu i veselimo se novim izazovima u sljedećem „četvercu“.

Vladimir Novaković, učitelj matematike

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 18. 5. 2022. 11:26

Učenici 8. razreda u Hrvatskom narodnom kazalištu!

Učenici osmih razreda 11. svibnja 2022. g. u pratnji učitelja i asistenata pogledali su predstavu  Tko pjeva zlo ne misli u Hrvatskom narodnom kazalištu.

Inspiriran scenarijem Kreše Golika za jedan od najgledanijih filmova u povijesti hrvatske kinematografije, nastalom na temelju Dnevnika maloga Perice Vjekoslava Majera iz 1942. g., Rene Medvešek režirao je kazališnu verziju.

Gospodin Fulir, Ana i Franjo Šafranek, teta Mina i drugi likovi podsjetili su nas na naš kultni film te nas interesantan i duhovit način vratili u prošlost te maestralno rekonstruirali izumirući dobri duh Zagreba.

Učenici su bili oduševljeni istoimenom kazališnom predstavom te se puni dojmova vratili svojim kućama.

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 17. 5. 2022. 16:51

U mjesecu dječje knjige izabrali smo najčitače u školskoj godini 2021./22.

Prvo mjesto osvojio je Bartol Popčević sa 58 pročitanih knjige, drugo Nola Škrbec sa 54 pročitanih knjiga, a treće Damjan Popčević sa 20 pročitanih knjiga. Čestitamo im, a za svoj trud dobili su i prigodne poklone!

Knjige i vrata su ista stvar. Otvorite ih i prijeđete u drugi svijet.

 Jeanette Winterson

 

 

Top lista čitača:

 1. Bartol Popčević, 5.b:  58 pročitanih knjiga
 2. Nola Škrbec, 4.b: 54 pročitanih knjiga
 3. Damjan Popčević , 2.b: 20 pročitanih knjiga

Top lista knjiga:

 1. Gregov dnevnik: serijal
 2. Kronike iz Narnije: serijal
 3. Harry Potter: serijal
 4. Pet prijatelja: serijal
 5. knjige spisateljice Sanje Pilić: Maša;  Dnevnik Pauline P;  E, baš mi je žao; Pošalji poruku
 6. Winetou
 7. Put oko svijeta u 80 dana
 8. Serija slikovnica Olimpijske priče
 9. Robin Hud
 10. Tajni vrt
  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 11. 5. 2022. 15:13

Clil - Robotika - Timskim radom do izvrsnog uspjeha!

Ove izazovne  školske godine  2021/2022. su se  naši učenici po prvi puta uključili u  projekt koji povezuje  upotrebu njemačkog jezika i vještinu programiranja. Projekt Clil - Robotik „Roboti u kriznim situacijama: Prijatelj i pomagač“  je natjecateljskog karaktera i služi razvijanju  vještina  potrebnih za rad u timu tako zvanih soft skills, jačanju motivacije za učenjem njemačkog jezika i osvještavanju važnosti programiranja. U timu Zaprešić su sudjelovali učenici 7.  a Eva Ivanković i Nikola Crljen te učenice 7.b Una Horvat i Mia Vujaković uz vodstvo mentorice Nikoline Žugec Lujić, učiteljice njemačkog jezika kao i dvoje učenika iz OŠ Bistra kao i šestero učenika Srednje škole Ban Josip Jelačić. U kategoriji osnovnih škola naš tim je osvojio 3. mjesto, a u ukupnom poretku svih timova  smo osvojili fantastično 2. mjesto.  Pokrovitelji natjecanja su Agencija za odgoj i obrazovanje, Njemačko-hrvatska industrijska i trgovinska komora,  Njemačka ambasada  u Republici Hrvatskoj i Udruženje učitelja njemačkog jezika.

 

Ove godine nam je izmakla glavna nagrada  Lego Mindstorms robot, no ohrabreni dobrim uspjehom i motivirani zaraznim entuzijazmom timskog rada sljedeće školske godine idemo po našeg Lego robota!

Poseban doživljaj nam je bio svečani domjenak pun raznih delicija, nekim a i prvi takav event u životu!

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 9. 5. 2022. 21:32

OBILJEŽAVANJE MEĐUNARODNOG DANA MIKROSKOPA

Klikni i pogledaj     radionicu koju su učenice osmog razreda održale učenicima petog razreda te su ih poučile dijelovima mikroskopa, kako izraditi mikroskopski preparat te kako mikroskopirati!

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 9. 5. 2022. 21:02

Naše učenice osvojile 1. mjesto na županijskom natjecanju u mini nogometu!

Županijsko natjecanje u mini nogometu za djevojčice 5. i 6.  razreda održano je 3.svibnja na gradskom stadionu u Vrbovcu, a u organizaciji OŠ Marije Jurić Zagorke. Ekipa naše škole osvojila je 1. mjesto u sastavu Ivana Filipčić, Lana Ernešak, Dora Glogović, Maja Ernešak, Kaja Avdić, Dora Čičak, Gabrijela Kraljić, Nika Sedak Benčić i Ivana Soltić.

Osvojenim 1. mjestom plasirale su se na višu razinu natjecanja te će županiju i našu školu predstavljati u Petrinji.

Velike čestitke našim talentiranim nogometašicama i voditelju, učitelju TZK - e, Marijanu Bužaniću!

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 7. 5. 2022. 08:05

Jumicar - Program prometne kulture za najmlađe

U petak 6. svibnja, na našem školskom igralištu održao se Jumicar – program prometne kulture za najmlađe. Ovaj koncept obuke djece u cestovnom prometu nastao je u Finskoj 1989. godine i podržan je u svim većim europskim zemljama. 

  

  

  

Unatrag nekoliko godina provodi se i u Hrvatskoj, a stigao je i u naš kraj. Učenici drugih i trećih razreda matične i PŠ Drenje  taj dan učili su o ponašanju u prometu na jednostavan, originalan i zabavan način.

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 7. 5. 2022. 07:59

"AKO KAŽEŠ, GOTOV SI!"

Učenici petih razreda naše škole u utorak 3.5.2022. bili su u Gradskom kazalištu Žar ptica gdje su pogledali poučnu i zanimljivu predstava "Ako kažeš, gotov si!" u režiji Krešimira Dolenčića, nastalu  prema tekstu Dine Vukelić u kojem dramatičarka razotkriva slučajeve sve raširenijeg vršnjačkog nasilja u našim školama i na društvenim mrežama.

 

Predstava uključuje četiri ispovijesti žrtava bullyinga postavljene u okvir pomaknutog realityja pod vodstvom Majstora Ceremonije, utjelovljenja ultimativnog bullyja. Protagonisti su prepoznatljiva lica iz školskih klupa.

Ena je zbog kožne bolesti i poruge kolega prisiljena stalno mijenjati škole. Senzibilni Tomica razbija stereotip o tome da dečki nikad ne plaču.  Bela ljubav i ostvarenje pronalazi u kiši lajkova. Nika mrzi top liste i pribojava se da će završiti na dnu školskog hranidbenog lanca. Školska arena ove predstave satkana je od klikova, lajkova, klipova, emoticona i ekrana kao zrcala u kojemu se ogledavaju izvođači i gledatelji. 

 

“Ako kažeš, gotov si!” upućuje nam, suprotno prijetnji iz naslova, kako je u toj nemilosrdnoj areni pa tako i u kazalištu važno pronaći svoj glas i progovoriti o osjetljivim temama. Jedino se na taj način može stvarati bolje društvo.

 

Predstava ukazuje i na mogućnosti rješavanja tog problema, savjetujući djeci da vjeruju sebi i budu to što jesu. Uz to, ističe se i važnost SOS telefona za djecu i mlade.

Učenici su se u školu vratili prepuni dojmova i razmišljanja o predstavi i problemima iskazanima u njoj.

Natalija Dujaković, uč. hrv.jezika

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 5. 5. 2022. 09:00

Županijsko natjecanje u futsalu za djevojčice!

2. mjesto osvojile su učenice 5. i 6. razreda naše škole u futsalu na natjecanju Zagrebačke županije održanom u OŠ Krunoslava Kutena u Vrbovcu u sastavu Lana Ernešak, Ivana Filipčić, Dora Glogović, Maja Ernešak, Kaja Avdić, Dora Čičko, Ivana Soltić, Gabrijela Kraljić i Nika Sedak Benčić.

Marijan Bužanić, učitelj tjelesne i zdrastvene kulture

 

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 4. 5. 2022. 08:47

Posjet Muzeju Brdovec

 

U srijedu, 13. travnja, učenici 3. i 4. razreda matične i područne škole su išli na izvanučioničku nastavu u Zavičajni muzej Brdovec.

 

Uz stručno vodstvo gđe Limani upoznali su se sa prošlošću našeg kraja. Razgledali smo geološko - paleontološku zbirku, arheološku zbirku, kulturno - povijesnu i etnografsku zbirku koja je dijelom izložena u tradicionalnim kućicama u dvorištu muzeja.

 

Izlaganje gđe Limani bilo je zanimljivo, slikovito i primjereno uzrastu učenika. Upoznali su se sa bogatom prošlošću našeg zavičaja i slušali s velikom pozornošću. Puni dojmova vratili smo se u školu.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 27. 4. 2022. 19:02

Međunarodno natjecanje "Klokan bez granica"

Međunarodna udruga "Klokan bez granica" okuplja predstavnike  više od 80 država svijeta. Njezin je cilj popularizirati matematiku, razvijati interes za matematiku i prirodne znanosti te logičko i kombinatoričko mišljenje. Glavna joj je zadaća organizacija natjecanja "Matematički klokan". Namjera je motivirati učenike da se bave matematikom izvan redovitih školskih programa. U državama članicama natjecanje se održava svake godine treći četvrtak u mjesecu ožujku.

Ove godine natjecanje je održano 17. ožujka 2022.

Iz naše škole bilo je 24 natjecatelja u 4 kategorije, a najbolje rezultate su postigli:

PČELICE: Tin Ivanković, 2.a je ostvario maksimalan broj bodova te dijeli 1. mjesto

                 Lukas Čičko, 2.b je ostvario rezultat među najboljih 10 % .

ECOLIER: Filip Širanović, 5.a je ostvario rezultat među najboljih 10 %

Čestitamo svim sudionicima i radujemo se sljedećem "Klokanu"

Vladimir Novaković, učitelj matematike

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 27. 4. 2022. 18:19

Noć knjige

   

Danas su 4. razredi piknikom u prirodi  obilježili noć knjige, koja se  održava u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja) i Dana hrvatske knjige (22. travnja). Svatko je našao zanimljivu knjigu za sebe i zgodno mjesto za čitanje, uz sokiće i grickalice!

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 26. 4. 2022. 17:53

USUSRET USKRSU!

Vrijedne ruke naših učenika i učiteljica izradile su prigodne, ukrasne predmete na temu Uskrsa.  Kao i svake godine, vjeroučiteljica Nera Spehnjak, uz pomoć učenika organizirala je uskrsnu tombolu, a prikupljeni prihod namijenit ćemo za projekte škole.

    

Uz blagdan Isusova uskrsnuća, svima koji slave, sretan Uskrs! 

Djelatnici OŠ Ivana Perkovca    

                                                                           

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 13. 4. 2022. 17:00

Marijini obroci

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 13. 4. 2022. 17:00

Radionica tradicijskog veza

U utorak, 12. travnja u školi se održala radionica tradicijskog veza. To je još jedan primjer vrlo uspješne suradnje s ravnateljicom muzeja Brdovec, gđom. Silvijom Limani.

 

Radionicu je vodila naša umirovljena učiteljica povijesti, gđa. Milica Pejak- Pašić, a sudjelovale su učenice 6. i 7. razreda; Sara Kovačić, Kaja Avdić, Iva Blažunaj, Mia Vujaković i Una Horvat.

 

U ugodnom ambijentu nastali su lijepi radovi rađeni prema etnografskoj zbirci ovog kraja, a koji će u lipnju biti izloženi na izložbi u OŠ Pavao Belas. 

 

Najveća vrijednost je što zajedničkim trudom prenosimo tradiciju i baštinu na mlade generacije te zahvaljujemo svima na sudjelovanju.

Ravnateljica:

Vesna Javor

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 13. 4. 2022. 16:40

Literarno - likovni natječaj

POJ RIČI MATERINSKE u Primoštenu

 

OŠ Primošten i ove je godine  provela je literarno - likovni natječaj "POJ RIČI MATERINSKE".

 

 

 

Na natječaju je sudjelovalo 454 učenika i 112 mentora s više od 500 literarnih i likovnih radova, a svojim su literarnim radovima na zavičajnom govoru sudjelovali i učenici naše škole: Ivano Bilandžija (5.a), Ana Marija Kraljić, Ema Miličević (7.a), Una Horvat, Mia Vujaković (7.b), mentorica Natalija Dujaković.

Njihove pjesme objavljen su u ovogodišnjoj zbirci

Poj riči materinske.

Zbog epidemiološke situacije natječaj je proveden online pa su zahvalnice i knjige našim učenicima stigle poštom. 

Natalija Dujaković, uč. hrv. jezika 

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 13. 4. 2022. 16:28

NATJEČAJ

za zapošljavanje pomoćnika u nastavi/stručnog komunikacijskog posrednika

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 12. 4. 2022. 13:26

Nove sadnice u našem školskom voćnjaku!

S revitalizacijom našeg školskog voćnjaka uključenjem u projekt Školske sheme Ministarstva poljoprivrede počeli smo 2018. godine sadnjom 38 voćaka.

Zahvaljujući Općini Brdovec ovaj mjesec zasadili smo još šest voćaka, a dobili i ukrasno bilje za naše školsko dvorište. 

   

   

 

 

Posebno pohvaljujemo učenike 7.a razreda koji uz našeg domara Krunu brinu da okoliš škole bude uredan i lijep!

Ravnateljica

Vesna Javor

                                                                                   

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 11. 4. 2022. 15:58

Najecanje u FUTSALU!

Učenice naše škole: Ivana Filipčić, 5.b, Lana Ernešak, 5.b, Dora Glogović, 6.a, Maja Ernešak, 6.a, Kaja Avdić, 6.a, Dora Čičak, 6.b, Ivana Soltić, 6.b, Nika Sedak Benčić, 6.b i Gabrijela Kraljić, 6.b, nastupile su na gradsko-općinskom natjecanju u Futsalu za djevojčice 5. i 6. razreda, održanom 06.04.2022. u sportskoj dvorani ŠRC-a Zaprešić.
 
U konkurenciji 11 škola zaprešićkog kraja izvrsnom igrom osvojile su 1. mjesto.
 
 
Osvajanjem 1. mjesta osigurale su nastup na županijskom natjecanju Osnovnih škola Zagrebačke županije.
Marijan Bužanić, učitelj tjelesne i zdrastvene kulture
  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 11. 4. 2022. 15:09

Zahvala Crvenog križa

Povodom Svjetskog dana činjenja dobrih djela u akciju prikupljanja humanitarne pomoći raseljenim osobama iz Ukrajine pridružile su se OŠ Pavao Belas iz Brdovca, OŠ Ivana Perkovca, Šenkovec i OŠ Luka.

Svi razredi i učenici škola sudjelovali su u prikupljanju prehrambenih, higijenskih i dječjih paketića.

Zahvaljujemo učenicima i njihovim roditeljima kao i svim učiteljima i djelatnicima škola što su velikodušno sudjelovali u akciji.

Nesebična djela činite, djeca ste za bolji svijet!

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 7. 4. 2022. 08:34

Uz Svjetski dan činjenja dobrih djela - prikupljanje humanitarne pomoći raseljenim osobama iz Ukrajine!

 

Naša škola uključila se u akciju Hrvatskog Crvenog križa - GDCK Zaprešić u prikupljanju materijalne humanitarne pomoći za pomoć raseljenim osobama iz Ukrajine koje su smještene na području grada Zaprešića i okolnih naselja i općina.

      

U srijedu i četvrtak, 30. i 31. 03. u školi se osjetilo posebno zajedništvo, zajedništvo u činjenju dobrog djela. Uz koordinaciju vjeroučiteljice Nere Spehnjak prikupljena je značajna količina prehrambenih i higijenskih artikala te smo opet pokazali da imamo veliko srce za ljude u nevolji. 

     

 

   

Zahvaljujemo našim učenicima na angažmanu, a roditeljima na potpori te smo sigurni da će i ovaj put naša "kapljica dobrote" olakšati život obiteljima koja su bila primorana napustiti svoje domove i krenuti od početka.

 

  

Ravnateljica:

Vesna Javor

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 5. 4. 2022. 08:37

LJUBIČASTI DAN

 

Sada već desetu godinu za redom, u našoj školi nosimo ljubičasto i ljubičastim detaljima obilježavamo Dan svjesnosti o epilepsijiTim malim znakom pažnje doprinosimo podizanju svijesti o ovom problemu i šaljemo poruku svima, a posebno našim učenicima koji boluju od epilepsije, da nisu sami.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 3. 4. 2022. 16:41

ŽUPANIJSKA NATJECANJA:

- MATEMATIKE

 

 

Učenik 5.a razreda Filip Širanović sudjelovao je na županijskom natjecanju iz matematike koje je održano 24.03. 2022. Natjecanje se trebalo održati u OŠ Eugena Kumičića u Velikoj Gorici, ali zbog epidemioloških razloga održano je u matičnim školama natjecatelja. Čestitamo Filipu na osvojenom 23. mjestu!

Ružica Glogović, uč. matematike 

 

 

 

 

- iz HRVATSKOG JEZIKA

U srijedu 30.3.2022. u susjednoj OŠ Ante Kovačića u Mariji Gorici održano je županijsko Natjecanje iz hrvatskog jezika.

Nakon što je školskoj razini natjecanja osvojila najviše bodova, našu školu na županijskoj razini predstavljala je učenica Mia Vujaković iz 7.b razreda (mentorica Natalija Dujaković)

 

Na Natjecanju su  sudjelovala  49 učenika sedmih i osmih razreda  iz 21 osnovne škole Zagrebačke županije. 

Naša Mia na kraju je osvojila 3. mjesto. Bravo, Mia!

Natalija Dujaković, uč. hrvatskog jezika    

 

- iz ENGLESKOG JEZIKA

 

 
 
Učenik 8.b razreda Roko Turk sudjelovao je na županijskom natjecanju iz engleskog jezika koje je održano 17.03.2022. u OŠ Ivan Benković u Dugom Selu.
Roko je ostvario 62 boda (to je 11. rezultat po bodovima), a po abecedi je 26. od 49 natjecatelja. 
Čestitke Roku na izvrsnom rezultatu!

Sanja Petrovečki Palijaš, uč. engleskog jezika    

 

 

 

- iz POVIJESTI

 

Učenik 8.b razreda Vito Brestovec sudjelovao je na županijskom natjecanju iz povijesti koje je održano  10.03.2022. u OŠ Milana Langa u Bregani.

Čestitke Viti na osvojenom izvrsnom 3. mjestu!

Jelica Kauf, uč. povijesti   

 

- iz KEMIJE

 
 
 
 
 
Učenik 7.b razreda Luka Munić sudjelovao je na županijskom natjecanju iz kemije koje je održano  04.03.2022. u OŠ Dubrava.
 
Čestitke Luki na osvojenom izvrsnom 12. mjestu!
 
Marina Jurić, uč. kemije 
 
 
  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 1. 4. 2022. 09:12

SUDJELOVANJE NA EUROPSKOM KVIZU O NOVCU

Europski tjedan novca godišnja je inicijativa koja uključuje mlade u više od 35 europskih zemalja, s aktivnostima kao što su nastava u učionici, seminari, konferencije, EUROPSKI KVIZ O NOVCU i drugo. Navedene aktivnosti nastoje poboljšati razinu financijske pismenosti boljim financijskim obrazovanjem. Europski tjedan novca sastavni je dio misije Europske bankovne federacije radi promicanja financijske pismenosti u Europi putem različitih događanja, publikacija i partnerstava.

Naša škola  je obilježila Europski tjedan novca 21. - 25.3. 2022.  u sklopu nastave matematike raznim zadacima i kvizovima o novcu kao i sudjelovanjem na državnoj razini Europskog kviza o novcu.

Europski kviz o novcu je natjecanje koje se održava već treću godinu za učenike od 13 - 15 godina, a ove godine je naša škola sudjelovala prvi put i to sa 5 ekipa. Na natjecanju su sudjelovali učenici 8.-ih razreda Martin Novak, Patrik Mirt, Tin Šikoronja, Karlo Šitum, Laura Knežević, Nika Šoštarić, Matija Gagulić, Lucija Šoštarić, Vito Brestovec i Roko Turk. Učenici su se rješavanjem kvizova pripremali za natjecanje, kao i poboljšali svoju financijsku pismenost.

Natjecanje na državnoj razini se održalo 23.3.2022. u 13 sati putem platforme Kahoot!

 

Na natjecanju je sudjelovalo 254 ekipe, a naša najbolje plasirana ekipa je bila ekipa naziva TŠKŠ koja je osvojila 77 mjesto.

Čestitke svima na sudjelovanju i veselimo se sljedećem Europskom tjednu novca!

Vladimir Novaković, učitelj matematike

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 1. 4. 2022. 08:31

Posjet učenika osmih razreda Memorijalnom centru Domovinskog rata u Vukovaru

Dana 21.ožujka 2022. učenici osmih razreda OŠ "Ivana Perkovca" posjetili su grad Vukovar te njegove kulturno-povijesne lokacije.
Krenuli smo autobusom oko 4:30 ujutro, a na odredište stigli oko 9:00. Nakon doručka krenuli smo u obilazak.

 

U samom Memorijalnom centru Domovinskog rata u Vukovaru, nekadašnjoj vojarni,  vidjeli smo oružje, vozila, medicinsku opremu kojim su raspolagali branitelji. Naš vodič, i sam sudionik obrane Vukovara, putem je objašnjavao sve što je učenike zanimalo.

U obilasku MCDR nas, učenike su se najviše dojmili tenkovi. Nakon završetka razgledavanja imali smo zanimljivo predavanje na temu "Domovinski rat". Tamo smo mnogo toga mogli naučiti ili ponoviti. Posjetili smo memorijalne lokacije - Memorijalno groblje žrtava Domovinskog rata kako bi im odali čast i zahvalili im na iznimnoj borbi i hrabrosti do kraja, položili cvijeće i zapalili svijeće.

 

Obišli smo samu lokaciju masovne grobnice Ovčara i Spomen dom Ovčara. Ondje smo mogli u sredini prostora vidjeti "vječno svijetlo", holografski oblikovana imena smrtno stradalih. Obišli smo i Spomendom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Kukuruzni put - Put spasa i Župnu crkvu i franjevački samostan sv. Filipa i Jakova. Razgledavanje smo nastavili nakon ručka. U Gradskom muzeju Vukovar, smještenom u dvorcu Eltz, izloženi su raskošni predmeti od najranije prošlosti do današnjih dana, kojima su se učenici divili. Obilazak muzeja vučedolske kulture bila je posljednja lokacija. Naučili smo o vučedolskoj kulturi i njezinom svjetskom značaju.

 

 

 

Sve nas se najviše dojmio Vukovarski vodotoranj visine 50 metara. Trebalo je mnogo hrabrosti popeti se na vrh, najhrabriji su išli pješice. Sa vrha  smo uživali u prekrasnom pogledu na Vukovar i moćnu rijeku Dunav. Prepoznavali smo mjesta koja smo tog dana posjetili. Na kraju nam je ostalo malo vremena kada smo imali priliku prošetati gradom i uživati u vukovarskoj svakodnevici. Slijedio je i povratak kući.
Putovanje je bilo iznenađujuće ugodno. Zahvaljujemo svima koji su nam omogućili ovo putovanje.

Valentina Stepić, 8. a

 

Proučili su srpske koncentracijske logore "Stajićevo i Bergejci" gdje su promotrili svaki njihov kutak.

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 31. 3. 2022. 18:08

UPISI U PRVI RAZRED

OBAVIJEST RODITELJIMA O PREGLEDU DJECE RADI UPISA U PRVI RAZRED 2022./2023. ŠKOLSKE GODINE  

 

Poštovani roditelji,  

veselimo se skorašnjem susretu sa našim budućim prvašićima te Vas obavještavamo kako će se školski dio pregleda djece dorasle za upis u 1. razred za upisno područje OŠ Ivana Perkovca provoditi u matičnoj školi u Šenkovcu, Zagrebačka 30:  

 

31. ožujka od 14,00 do 18,15 sati  

1. travnja od 8,30 do 12,00 sati  

 4. travnja od 12,30 do 16,45 sati  

 5. travnja od 13,00 do 16,30 sati  

 

Molimo roditelje da predbilježbe za pregled izvrše na broj 01/33 95 758 ili 01/33 12 127. Sukladno epidemiološkim mjerama molimo pri dolasku u školu ponesite pribor za pisanje za dijete  i roditelja (obična olovka i penkala) te maske za lice. Potrebno je imati i djetetov broj OIB-a.   

   

Liječnički dio pregleda provodit će se u školskoj ambulanti Doma zdravlja Zaprešić.  

 

OBAVIJEST ŠKOLSKE AMBULANTE VEZANO UZ NARUČIVANJE NA PREGLED:  

Za liječnički pregled u svrhu utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta radi upisa u prvi razred osnovne škole potrebno je dijete naručiti putem aplikacije kvacica.hr (aplikacija će biti aktivna od 28.03.2022) gdje su navedene sve upute o načinu naručivanja. Na liječnički pregled potrebno je donijeti zdravstvenu iskaznicu djeteta, iskaznicu cijepljenja, Zubnu putovnicu (izdaje djetetov stomatolog), medicinsku dokumentaciju ako je dijete ima (povijesti bolesti, otpusna pisma i sl.) te ispunjen Upitnik za roditelje (koji se može naći na aplikaciji kvacica.hr).  

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 29. 3. 2022. 11:01

Izvanučionička nastava - prvih i drugih razreda!

U ponedjeljak 28.3.2022. učenici prvih i drugih razreda išli su u Arena Centar u kino. Gledali su film Crvena panda. Uživali su u filmu, kokicama te u putovanju. Svi su bili radosni i veseli.

 

Pratili su pažljivo film, a dvoranom se često prolomio dječji smijeh. Puni dojmova su se vratili u školu. Ovaj dan će im ostati u lijepom sjećanju, do nekog idućeg putovanja...
  
  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 28. 3. 2022. 18:33

OBILJEŽAVANJE SVJETSKOG DANA RECIKLIRANJA

Svjetski dan recikliranja obilježava se svake godine 18. ožujka u svrhu povećanja svijesti o važnosti recikliranja i odvajanja otpada kako bi se smanjila potrošnja prirodnih resursa koji su na našem planetu ograničeni. Recikliranjem smanjujemo potrošnju energije, a time i onečišćenje vode i zraka što doprinosi i očuvanju našega zdravlja.

Svjetski dan recikliranja obilježili smo edukacijom učenika razredne nastave na temu recikliranja te sakupljanjem staroga papira i starih baterija.

 U četvrtak, 17.03.2022. učenici 6.a razreda Kaja Avdić, Josip Buinac, Eva Drenski i Sara Kovačić pod vodstvom učiteljice Marine Jurić pripremili su predavanje te upotrebom informacijsko telekomunikacijske tehnologije upoznali učenike od 1. do 4. razreda zašto je važno reciklirati te kako pravilno odvajati otpad – papir, plastiku, biootpad, stare baterije i lijekove.

Slika 1. Učenici 6.a razreda - Kaja Avdić, Josip Buinac, Eva Drenski i Sara Kovačić (Foto: Marina Jurić)

Nakon provedene edukacije, u kvizu znanja natjecali su se učenici četvrtih razreda, ali je kviz pobudio veliko zanimanje i ostalih učenika koji su promatrali natjecanje.

 Pobjednici kviza, koji su na sva pitanja odgovorili točno, bili su učenici PŠ DRENJE kojima čestitamo na uspjehu! Svi natjecatelji nagrađeni su prigodnim nagradama.

U petak, 18.03.2022., u školi smo proveli akciju sakupljanja staroga papira i starih baterija.

Mi nastavljamo reciklirati, nadamo se i vi!

Slika 2. Pobjednici kviza - učenici PŠ Drenje (Foto: Sanja Petrović)        

    Marina Jurić, prof. biologije i kemije

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 25. 3. 2022. 19:32

"Kad se male ruke slože" - obilježavanje Dana narcisa

 

  

Naši učenici, zadrugari povodom obilježavanja Dana narcisa postali su pravi mali cvjećari. Tako su na najljepši način zaokružili projekt koji ovu godinu provodimo u suradnji s Agronomskim fakultetom.

Da Vas podsjetimo, u studenom su učenici 3 - ih razreda zasadili narcise u visoke gredice u našem šk. vrtu. Uoči Dana narcisa koji se obilježava 7. listopada i naše narcise su procvale te smo organizirali malu humanitarnu prodaju.

   

Učenici POO su uz pomoć svojih učiteljica i pomoćnika složili male buketiće. Ovu lijepu akciju namijenili smo izbjegloj djeci Ukrajine. To je naš simboličan prilog kojim iskazujemo suosjećanje za djecu i obitelji koji su bili primorani napustiti svoje domove i krenuti iz početka. A našim učenicima prilika da razviju empatiju i brigu za ljude u nevolji….,jer dobro je činiti dobro!!!

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 25. 3. 2022. 13:53

Glazbeni talent iz Drenja!

Koliko je sudjelovanje i rad u izvanškolskim aktivnostima vrijedno pokazuje svojim primjerom Bruno Lacković. Samozatajni učenik trećeg razreda PŠ Drenje, a tek druga godina Glazbene škole Pavao Belas – smjer klavir. 24. ožujka 2022. sudjelovao je na Međunarodnom natjecanju mladih glazbenika Sonus u Križevcima. Od 46 natjecatelja osvojio je 2. mjesto u kategoriji Klavir. Njegov talent, trud i upornost u radu možete vidjeti i poslušati na snimci. Bruno svi ti čestitamo! Pravi si mali virtuoz.

 

Renata Jambrešić , učiteljica u PŠ Drenje

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 24. 3. 2022. 20:00

OBILJEŽEN SVJETSKI DAN SINDROMA DOWN

 

I ove smo godine 21.3. obukli šarene, rasparene čarape u znak podrške svim osobama s Down sindromom, a posebice učenicima naše škole, Anji i Tomislavu.

  

Njihovi razredni kolege, učenici 8.b i učenice 7.a,  za tu prigodu izradili su 2 plakata te ukrasili školsko predvorje.

   

Različitim čarapama želi se poslati poruka o prihvaćanju i ljepoti različitosti i jedinstvenosti. Jer prijatelji ne broje kromosome! 

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 24. 3. 2022. 18:55

Mjesec hrvatskog jezika

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 24. 3. 2022. 18:53

Svjetski dan obilježavanja broja π – 14.ožujka.2022.

Svake godine na dan 14. ožujka u našoj školi obilježavamo Svjetski dan broja pi. Ove godine smo se odlučili za nešto drugačiji pristup pa pročitaje.

Broj pi definiramo kao omjer duljine kružnice (opsega) i njezinog promjera. Broj pi označvamo grčki slovom π, a njegova vrijednost na dvije decimale iznosi 3.14 (iako ima beskonačno mnogo decimala). Ovdje smo u nekoliko koraka pokušali prikazati kako do broja pi malim pokusom:

Naša pogreška u mjerenju bila je pribižno - 0.4%.

Na stranici http://folk.ntnu.no/krill/25.htm opisano je kako memorirati broj pi na 1000 decimalnih mjesta zamijenom znamenaka slovima i sastavljanjem odgovarajućih pjesama.

Jedna od zanimljivijih metoda pamćenja znamenaka broja je smišljanje rečenica u kojima duljina pojedine riječi odgovara pojedinoj znamenci broja π.

Ruđer Bošković, 1918. spjevao je prvih 30 decimala:

Nek i sada i vazda slavljeno

 3    1    4   1     5        9

na Zemlji jeste ime onoga

 2       6        5      3       5

Arhimeda, helenskog mudraca!

     8                  9                 7

Domišljat bje on kao Ptolomej;

      9         3     2    3        8

Svet plamen on podade nama tad;

  4       6         2        6         4      3

Kad kružnicu baš on odredio

  3         8         3     2       7

računajuć.......

      9

Luka Munić, učenik 7.b, pokušao je spjevati prvih 25 decimala broja pi, ali naravno na svoj način. Pročitajte i sami procijenite koliko je bio uspješan u tome.

Ako (3) i (1) voli (4) i (1) pamti (5) zavičajnu (9) tu (2)

bogatu (6) sliku (5), ako (3) vazda (5) promatra (8)

osjećajno (9) ljepotu (7) maslinika (9),

ona (3) će (2) baš (3) zauvijek (8) tugu (4)

sprati (6) sa (2) suznog (6) lica (4) tog (3)

Nadam se da se i vama sviđa. Imamo pravog pjesnika među našim sedmašima, zar ne?!

Ružica Glogović, učiteljica matematike

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 24. 3. 2022. 09:00

Projekt "Učim s gospodinom Finom"

Ove godine se naša škola uključila u edukativni projekt Večernjeg lista pod nazivom "Učim s gospodinom Finom". Projekt je namijenjen educiranju učenika osnovnih škola o važnosti financijske pismenosti.  Kroz 4 modula (4 tjedna) učenici su kroz  videolekcije otkrili nove pojmove te na kraju ciklusa izrađivali natječajni zadatak koji se sastojao od teoretskog i praktičnog dijela. Kroz projekt su ih vodili učitelji Ružica Glogović i Vladimir Novaković uz  tehničku podršku učenice Une Horvat, 7.a i učiteljice LK-e, Nikoline Butorac. Iako naši timovi nisu osvojili materijalnu nagradu, tijekom projekta naučili su kako planirati štednju i kako odgovorno raspolagati novcem koji posjeduju.

 

Čestitamo našim "financijskim znalcima" koji su sudjelovali u projektu:

Tim 1:                                                                             Tim 2:

Kaja Avdić, 6.a                                                               Loren Novak, 5.a

Sara Kovačić, 6.a                                                           Ana Žarko, 5.b

Vito Brestovec, 8.b                                                         Mia Vujaković, 7.b

Nika Šoštarić, 8.b                                                           Ana Skledar, 7.a

Roko Turk, 8.b                                                                Nikola Crljen, 7.a

Matija Gagulić, 8.b

 

                                      Vladimir Novaković, učitelj matematike

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 22. 3. 2022. 11:28

Festival bajki!!!

 

Prvi i treći razredi naše škole te učenici PŠ Drenje posjetili su 18. i 21. 03. Festival bajki u Zaprešiću koji se održao u višestoljetnoj šumi na lokaciji Novih dvora bana Josipa Jelačića.

 

 

Sudjelovali smo u pripovijedanju bajki i  zanimljivim interaktivnim radionicama vezanim za poticanje čitanja i umjetničkog izražavanja, nakon čega smo razgledali posjed Novih dvora bana Jelačića.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 22. 3. 2022. 10:59

Tematski tjedan u produženom boravku!!!

U produženom boravku prvog razreda raznim prigodnim aktivnostima u tematskom tjednu obilježili smo Dan zaljubljenih, Valentinovo (14. veljače).

Prvoga dana uz prezentaciju upoznali smo kratki život poznatog sveca zaštitnika zaljubljenih, sv. Valentina, razgovarali smo o značaju dana i simbolici darivanja. Učenici su zatim ukrasili svoju kovertu za razrednu poštu u produženom boravku, u koju su narednih dana jedni drugima kao znak pažnje mogli ostaviti neku lijepu poruku ili crtež. Dan smo završili elementarnom igrom Pronađi svoj par.

 

Drugoga dana čitali smo priču Ivančice Koprek, Zašto se na Valentinovo ptičice žene?  Poslije razgovora o priči i iznošenja dojmova, uz opuštajuće zvuke instrumentalne skladbe Zimska pjesma ptica, učenici su izradili zaljubljene ptičice. Vodenim bojama oslikali su papirnate tanjure, a zatim su ih ukrasili kolažem i plišanom žicom. Igrom na školskom igralištu Cure love dečke! zaokružili smo dan.

Na Dan zaljubljenih počastili smo se neizostavnom čokoladom. Učenici su zatim u prigodnu čestitku nacrtali i napisali lijepu poruku za dragu osobu. Zabavili su se i rješavanjem misaonih zadataka na temu ljubavi.

Tematski tjedan zaokružili smo izradom eko hranilica za ptice. Poslužili smo se praznim kartonskim tetrapacima koje su učenici u grupama ukrasili po želji bojama ili ljepljivim folijama. Po završetku u hranilice smo stavili hranu za ptice, dar jednog učenika produženog boravka. Naš vrijedan domar Kruno hranilice nam je pomogao postaviti na stabla ispred škole.

 

Nadamo se da smo ovih dana barem malo porasli u ljubavi prema prirodi i jednih prema drugima.

heartheartheart

Učenici i učiteljica produženog boravka prvog razreda.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 22. 3. 2022. 08:31

RADIONICE CENTRA ZA MLADEŽ ZAPREŠIĆ

Nakon kratke pauze, nastavili smo uspješnu suradnju s Centrom za mladež Zaprešić kroz preventivni program  "Modifikacija ponašanja putem igre". Cilj programa je  doprinijeti razvoju zdravog, brižnog i tolerantnog društva te potaknuti stvaranje poticajnog okruženja za kvalitetan razvoj djece, mladih te njihovih obitelji.

Klikni i pogledaj     edukatvne radionice!

Kroz igranje uloga i različite aktivnosti temeljene na iskustvenom učenju, učenici 4.b razreda na edukativnim radionicama obrađivali su teme nenasilnog rješavanja sukoba, prijateljstva i tolerancije te tako razvijali i usvajali nove vještine i znanja.

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 22. 3. 2022. 08:28

CLIL – Robotika

Učenici sedmih razreda naše škole su uključeni u projekt CLIL Robotik, međupredmetne korelacija njemačkog i informatike te medijske kulture,  u kojem sudjeluju uz učenike OŠ Bistra i srednje škole u Zaprešiću. Ovo godine je tema roboti u kriznim situacijama,  s obzirom na nedavna događanja u Hrvatskoj i svijetu tema je prilično aktualna i učenici su to odmah prepoznali i s velikim veseljem osmislili svoj prilog unutar ovog projekta. Sudjeluju učenici Mia Vujaković, Una Horvat, Eva Ivanković, Nikola Crljen i Luka Munić uz podršku učiteljice njemačkog jezika Nikoline Žugec Lujić.

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 22. 3. 2022. 08:20

Poštovani roditelji i skrbnici,

sukladno obavijesti Ministarstva znanosti i obrazovanja, od idućeg tjedna više nije potrebno provoditi redovno samotestiranje učenika.

Mjera dobrovoljnog samotestiranja provodit će se samo u slučaju pojave pozitivnog rezultata testa na SARS-COV-2 u razrednom odjelu.

Ravnateljica

                                                                                              Vesna Javor

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 17. 3. 2022. 12:59

UZ SVJETSKI DAN KAZALIŠTA

 

 

 

Max teatar u suradnji s Općinom Brdovec u nedjelju,  20.03.2022. godine, u 18:00 sati u Kino dvorani Općine Brdovec za mlade će odigrati predstavu Covid(io) Maturalac -20.

Ulaz na predstavu je slobodan.

O PREDSTAVI

 

 

 
  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 15. 3. 2022. 12:13

V A Ž N O!

AKCIJE SAKUPLJANJA STAROGA PAPIRA I STARIH BATERIJA

Svjetski dan recikliranja obolježava se 18. ožujka 2022. godine kada nas se pozivi da svi zajedno pružimo punu podršku recikliranju i rješavanju problema zbrinjavanja otpada.

Mi ćemo obilježiti svjetski dan recikliranja provođenjem

 

AKCIJE SAKUPLJANJA STAROGA PAPIRA I STARIH BATERIJA koja će se održati u:

PETAK - 18.03.2022.

od 7:00 sati do 14:00 sati

Unijapapir d.o.o. dopremit će specijalni kontejner koji će se nalaziti iza škole na parkiralištu gdje možete donijeti stari papir, a stare baterije odložiti u posebnu kutiju.

 

Sakupljeni stari papir i stare baterije još uvijek zbog epidemiološke situacije nećemo posebno vagati.

Marina Jurić, prof. biologije i kemije

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 15. 3. 2022. 12:09

SMOGOVCI - u vrećici!?

Umjesto uobičajenog sata lektire, knjigu Smogovci Hrvoja Hitreca učenici sedmih razreda obradili su uz pomoć papirnate vrećice. Papirnate vrećice? Da! Prednju stranu vrećice trebali su ilustrirati kao naslovnicu pročitanog djela, a na zadnjoj strani trebali su napisati svoj osvrt na pročitano djelo.

 

Najvažniji od svega bio je sadržaj vrećice - trebalo je u nju ubaciti deset stvari koje na bilo koji način povezujemo s ovomjesečnom lektirom - s likovima, događajima ili bilo čim drugim. Predmeti koji su bili veliki pa nisu stali u vrećicu,  bili su nacrtani. Bilo je tu dalekozora, staklenki pekmeza, pašteta, starih novina, jastučića, ruža, žvakaćih guma,…Trebalo je u vrećicu ubaciti i crteže najdraži likova koje je onda u usmenoj prezentaciji trebalo i predstaviti.

 Klikni i pogledajdio učeničkih radova SMOGOVCI u vrečici!

Svi učenici su se potrudili pa je održan vrlo zanimljiv i zabavan sat Hrvatskog jezika. Dobar poticaj nekim učenicima da umjesto prepisivanja s interneta, svoje lektire ipak pročitaju. 

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 12. 3. 2022. 16:04

MOJE VAŽNE STVARI

  

 

Učenici petih razreda su u okviru nastave Hrvatskog jezika provodili projekt Moje važne stvari te su izradili  maštovite plakate na kojima su istaknuli što je njima važno u životu. Lijepili su fotografije i predmete, crtali i pisali tekstove o važnim stvarima. Cilj je bio prikazati osobe koje vole, predmete bez kojih ne mogu, aktivnosti kojima se bave u slobodno vrijeme - sve što je njima važno u životu. Učenici su pripremili izlaganje u kojem su trebali ispričati sve što su napisali i zalijepili na plakat. Bravo za petaše!

  

  

    

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 12. 3. 2022. 15:17

DOBROBITI ČITANJA

ČITAJMO DA NE BISMO OSTALI BEZ RIJEČI

Čitanje je jedna od najdražih aktivnosti svih knjigoljubaca. Čitanje može biti zadovoljstvo, čitanjem možemo naučiti puno, čitanje nas vodi u druge svjetove, čitanjem postajemo bolji ljudi, obogaćujemo rječnik, razvijamo maštu, učimo se izražavanju… Ukratko, čitanje može biti mnogo toga.

Učenici petih razreda na satu Hrvatskog jezika, potaknuti čitanjem teksta Mali Sherlock Holmes, razgovarali su o važnosti čitanja. Za zadaću su trebali razmisliti o tome te napraviti poster.  Donosimo  neke njihove radove i razmišljanja o čitanju.

  Klikni i pogledaj, dio učeničkih radova i razmišljanja o čitanju!

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 12. 3. 2022. 14:32

DNEVNICI naših sedmaša!

  

Učenici sedmih razreda ove školske godine su na satovima hrvatskog jezika čitali i obrađivali dnevnik kao književnu vrstu. Nakon čitanja lektrinih djela Dnevnik malog Perice  te Tajni dnevnik Adriana Molea, učenici su dobili zadatak da svoju svakodnevnicu i  dogodovštine zapisuju u obliku sedmodnevnih  dnevničkih zapisa. Zadatku su pristupili ozbiljno i kreativno te su tako nastali zanimljivi dnevnici naših sedmaša.

   

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 12. 3. 2022. 13:44

Odluka o odabiru po javnom pozivu br. 1/2022

 

- za izvođenje višednevne izvanučioničke nastave - javni poziv br. 1/2022

 

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 10. 3. 2022. 12:27

V A Ž N O!!!

Obavijest o upisu u prvi razred!

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 8. 3. 2022. 15:15

50. Međunarodna izložba dječje likovne umjetnosti LIDICE 2022. (Češka)

Međunarodna izložba Lidice jedna je od najznačajnih manifestacija dječjeg likovnog stvaralaštva u svijetu. Češka postaje mjesto susreta svjetskih muzejskih stručnjaka u Pragu, te je ove godine tema; muzej. U muzejima se drže eksponati kojih u živućoj formi više na svijetu nema, poput kostiju dinosaura ili velikih prepariranih životinja, također možemo vidjeti i okamine bilja. Tamo možemo naučiti mnogo i o nematerijalnoj baštini.

Ove godine na natječaj je pristiglo 735 radova, a Stručno povjerenstvo izabralo je 120 radova za finale. Među njima našli su se i radovi naših učenica Kaje Avdić i Eve Drenski iz 6.a. Ideja je bila prenijeti svijest o nestanku životinjskog i biljnog svijeta, pa tako imamo ''Muzej izumrlih kukaca'' učenice Kaje Avdić, sa prikazom jelenka, koji je nažalost na popisu ugroženih vrsta i ''Muzej biljaka'', Eve Drenski, čija zgrada je u obliku gljive. Gljive žive u zajednici s mnogim biljnim vrstama i imaju međusobnu korist.

  

Čestitke Kaji i Evi i mentorici, učiteljici LK-e Nikolini Butorac uz puno sreće u finalnom krugu!

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 8. 3. 2022. 14:42

Veselo za fašnik........

  

Tradiciju obilježavanja fašnika nastavili smo i ove godine. Maškirali su se veliki i mali, stariji i mlađi te kreativnim idejama razveselili jedni druge.

Klikni i pogledaj     Veselo za fašnik…….

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 3. 3. 2022. 18:29

Popis odabranih ponuda

- za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave (škole u prirodi) po pozivu br. 1/2022

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 3. 3. 2022. 09:28

Dragi učenici, roditelji, skrbnici!

Sljedeći tjedan, od 21.02. do 25.02. drugi je dio zimskog odmora učenika. Nastava počinje u ponedjeljak, 28.02.2022., za učenike 1. - 4. razreda prije podne, a za učenike 5. - 8. razreda poslije podne. Za učenike koji su se odlučili za samotestiranje, molimo da se provede u nedjelju navečer (27.02) ili u ponedjeljak u jutro, prije dolaska u školu (28.02).

Isto tako, obavještavamo Vas da nas možete pratiti i putem instagrama. Naša škola je uvijek bila otvorena za različita događanja, priredbe i susrete. Zbog svima poznatih epidemioloških razloga izgubila se ta neposredna veza s učenicima, roditeljima, mještanima….

Zato, kako bi i dalje bili što više uključeni u život škole, možete pratiti mnogobrojne aktivnosti na instagramu; osivanaperkovca.

Opustite se, uživajte na svježem zraku i društvu onih koje volite!

Ravnateljica

                                                                                              Vesna Javor

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 18. 2. 2022. 14:28

Valentinovo na naš način......

 

 

Valentinovo je dan kada iskazujemo drugima zahvalnost, prijateljstvo, ljubav….. Kao i svake godine u učenici su ga obilježili na različite načine. Organizirana je "ljubavna pošta", održavale se različite radionice.

 

 

   

  

                                      

Na poseban način taj dan su obilježili naši trećaši. Uz poruke, učenici su svojim najdražima poklonili i narcise koje su sami zasadili.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 18. 2. 2022. 14:19

11. veljače - Međunarodni dan žena i djevojaka u znanosti!

Godine 2015. Opća skupština Ujedinjenih Naroda je 11. veljače proglasila Međunarodnim danom žena i djevojaka u znanosti.

Glavni ciljevi obilježavanja ovog dana su promicanje ravnopravnog sudjelovanja djevojaka i žena u obrazovanju, usavršavanju, radu i donošenju odluka u znanosti.

"Svim djevojkama i ženama koje zanima znanost želim reći da ako stvarno volite i želite nešto raditi, sigurno ćete u tome uspjeti. Nakon svakog uspjeha treba raditi još hrabrije i jače, a nakon neuspjeha napraviti novi plan i nastaviti dalje.

Znanstvena istraživanja zahtijevaju motiviranost i predanost znanstvenom radu te puno truda, ali ništa nije teško kad volite ono što radite. Čitajte, učite, studirajte i ostanite uvijek znatiželjne". - dr. sc.Iva Tolić, molekularna biologinja i jedna od vodećih svjetskih znanstvenica u području biofizike diobe stanice obratila se djevojkama.

 

I mi smo se pridružili obilježavanju ovog posebno dana. U predvorju škole pripremili smo malu izložbu o ženama znanstvenicama koje su promijenile svijet znanost i  koje ga još mijenjaju. 

     

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 15. 2. 2022. 10:37

Poštovani roditelji i skrbnici,

u nastavku je poveznica za video o samotestiranju, koju je objavio Hrvatski zavod za javno zdravstvo, a koju smo primili  od Ministarstva znanosti i obrazovanja: 

https://www.youtube.com/watch?v=ZU2N_cq1j-0

Klikni i pogledaj    kako upotrijebiti antigenski test za samotestiranje na COVID 19! 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 11. 2. 2022. 16:30

Javni poziv za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave 1/2022

 

Obrazac poziva za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave 1/2022

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 10. 2. 2022. 15:06

Poštovani roditelji i skrbnici,

kako bi bili pravovremeno upoznati, prosljeđujemo Vam informacije koje smo danas zaprimili od Ministarstva znanosti i obrazovanja, a koje se odnose na ukidanje mjere samoizolacije u osnovnim i srednjim školama, uz provođenje redovitog, dobrovoljnog samotestiranja učenika.

Detaljnije informacije o načinu provođenja navedenih uputa dobit ćete u trenutku kada škola zaprimi testove.

Provođenje mjere samotestiranja SARS-CoV-2 brzim antigenskim testovima

Obavijest za roditelje/skrbnike

Upute ravnateljima

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 9. 2. 2022. 14:14

Projekti uz godinu čitanja

 

Hrvatska je Vlada 2021. godinu proglasila Godinom čitanja uz slogan "Čitajmo da ne ostanemo bez riječi".

Tijekom Godine čitanja osmislile su se i provodile nove aktivnosti koje doprinose afirmaciji čitanja.

 

 

U našoj su školi tako u tijeku projekti, koji će se produžiti do kraja školske godine: Pričomat u 1. razredima, Ruksak pun priča u 3.b, Izbor najknjiga i najčitača: (proglašenje će biti uz Dan hrvatske knjige 21.04.), Čitateljski klub (trenutno čitamo Kronike iz Narnije), Piknik s knjigama, koji će se nastaviti realizirati s dolaskom ljepšeg vremena te izrada ilustracija za učenički list na njemačkom jeziku na temu Životinje čitaju.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 3. 2. 2022. 14:31

Noć muzeja 2022.

 

Uz ovogodišnju, 17. Noć muzeja koja će se održati u petak, 28. siječnja, od 18 do 24 sata, hrvatski su muzeji pripremili raznovrstan program koji će se održati ponovno većinom online, a ponegdje i u muzejima.

Tema ovogodišnje Noći muzeja  je "Muzeji - između stvarnog i digitalnog", a više o cijeloj manifestaciji možete pronaći ovdje:

https://nocmuzeja.hr/

 

U Muzeju Brdovec otvara se izložba "Grof Edgar Corberon u hrvatskoj povijesti", čije otvaranje možete pratiti online preko poveznice:

https://nocmuzeja.hr/muzej/muzej-brdovec/

Također preporučujemo online radionicu Krasopis lijepo pismo koja je nastala u suradnji Hrvatskog školskog muzeja i Muzeja grada Zagreba, kojoj možete prisustvovati putem poveznice:

https://www.youtube.com/watch?v=wOMPzyEafh0

Najmlađi mogu pogledati online slikovnicu Krtica Talpa istražuje Muzej grada Zagreba,  cjelovito edukativno djelo primjereno integriranom poučavanju djece predškolske i mlađe školske dobi, ali i omogućuje percepciju važnosti inkluzije osoba oštećena vida svim dionicima sustava odgoja i obrazovanja, na poveznici:

 

https://drive.google.com/drive/folders/1Dnszi1TA6TBCy66Y5DAixoOLsM5dICuT

 

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 28. 1. 2022. 15:41

Odluka o odabiru po javnom pozivu br. 1/2021

- za izvođenje višednevne učeničke ekskurzije - javni poziv br. 1/2021

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 27. 1. 2022. 13:09

POPIS ODABRANIH PONUDA

- za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave po pozivu br. 1/2021

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 20. 1. 2022. 18:49

Javni poziv za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave 1/2021

OBRAZAC POZIVA ZA ORGANIZACIJU VIŠEDNEVNE IZVANUČIONIČKE NASTAVE - Broj poziva 1/2021

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 28. 12. 2021. 14:22

Poštovani roditelji, skrbnici, dragi naši učenici!

Još jedna godina protekla je u pomalo izvanrednim okolnostima. Nastojali smo živjeti i raditi kao u dobrim, starim vremenima. Ipak, to je zahtjevalo povećani angažman i učenika i roditelja i djelatnika. Zato hvala svima na suradnji jer smo zajedničkim snagama uspjeli prevladati još jednu neizvjesnu godinu.

Da su ona stara vremena ove godine bi se svi okupili u našoj školskoj dvorani i obilježili dvadesetu obljetnicu Music Talentsa of Šenkovec. Sa sjetom se prisjećam nastupa naših učenika, uvaženih gostiju, suradnika iz DD-a Laduč, prijateljske škole Globoko iz Slovenije, nastupa naših učitelja. Nerijetko, druženje je završavalo zajedničkim pjevanjem svih prisutnih. Opet, ta sjećanja pobuđuju nadu i želju i volju da prevladamo ovu bolest koja je blokirala svijet i vratimo se sitnim radostima, druženjima, normalnom životu.

I unatoč ograničenjima, nastojali smo da uz učenje i obaveze, našim učenicima priredimo toplinu adventa te je ove godine prosinac bio prožet mnogim aktivnostima, a svaka prostorija škole ukrašena. Željeli smo da učenici osjete toplinu i povezanost te da im priredimo veselje, baš kao što priliči ovom dobu godine.

U prilogu smo izdvojili neke glazbene točke koje su učenici izveli u svojim razredima, a koje će sigurno unijeti radost i u vaša srca u ovo blagdansko vrijeme. 

 

  

Sretan Božić te sretniju, izvjesniju, bolju novu godinu, uz puno zdravlja, druženja i veselja !

                                                                              Ravnateljica i djelatnici škole

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 23. 12. 2021. 17:10

BOŽIĆNA TOMBOLA

36 idées de Barres de séparations noel | noel, séparation, clipart noel

 

                                    Klikni i pogledaj                                Klikni i pogledaj  

                                    Božićnu tombolu                                 i radove UZ Baltazar!

Nakon izazovne i pandemijske godine, a sada uz pridržavanje epidemioloških mjera, učenike naše škole razveselio je duh i radost pripreme za Božić uz tradicionalnu božićnu tombolu.

Učiteljice i marljive dječje ruke izradile su božićne ukrase, a zalaganjem i marljivim radom učimo se epatiji, altruizmu i solidarnosti.

Kroz simboličnu cijenu tombole, sav prikupljeni prihod namijenjen je provedbi školskih projekata.

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 22. 12. 2021. 16:13

Razmjena božićnih čestitki!

Učenici 1. - 4. razreda te 5. a razred izrađivali su u sklopu nastave njemačkog jezika božićne čestitke za partnerškole iz Zagreba, Velike Gorice, Konjščine, NjemačkeLuksemburga, Argentinie, Kenije i Grčke.
 
Klikni i pogledaj    dio pristigle povratne pošte! 

                                         

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 22. 12. 2021. 15:59

Druženje uz matematičke zadatke!

 

U četvrtak, 2. prosinca, učenici naše škole dobro su se zabavili i ugodno družili uz matematičke zadatke.

 

 

          

Već tradicionalno, pridružili smo se obilježavanju Večeri matematike u organizaciji Hrvatskog matematičkog društva.  

  

 

Uz poticaj učitelja i sami su se uvjerili kako matematika može biti zabavna, a to najbolje pokazuju zadovoljna dječja lica.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 13. 12. 2021. 08:38

Natjecanje u futsalu!

Međuškolsko natjecanje OŠ zaprešićkog kraja u futsalu za djevojke održano je 01.12.2021.u dvorani Šrc-a  Zaprešić       

Učenice naše škole nastupile su  na natjecanju OŠ zaprešićkog kraja u futsalu u sastavu:

Ana Skledar 7a, Valentina Stepić 8.a, Lucija Škudar 7.a, Laura Knežević 8.a, Dora Glogović 6.a, Maja Ernešak 6.a, Ivana Filipčić 5.b i Lana Ernešak 5.b.

 

Izvrsnom igrom osvojile su 2. mjesto u konkurenciji 11 škola zaprešićkog kraja.

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 7. 12. 2021. 16:43

Tjedan tolerancije i hrvatskog kazališta u školi!

16.11. obilježava se Međunarodni dan tolerancije koji nas podsjeća i potiče na poštovanje, uvažavanje i prihvaćanje različitosti. U našoj se školi dan pretvorio u tjedan te smo ga obilježili različitim aktivnostima.

Učenici od 5. - 8. razreda imali su priliku pogledati online predstavu "Drugačiji" teatra Tirena, predstavu o prihvaćanju vlastitih i tuđih različitosti.

  

O toleranciji se učilo i na satu likovnog u okviru kojeg su nastali zanimljivi radovi na tu temu. Radovi krase školske hodnike i pravi su primjer bogatstva različitosti.

 

Učenici 2.a 2.b razreda na radionici su slušali priču "Ti nisi kao mi" hrvatske autorice Nine Vađić, a koja poučava najmlađe o toleranciji, lijepom ponašanju prema svima i radosti prijateljstva. Nakon čitanja slikovnice, učenici su u parovima izrađivali Dugu sličnosti i razlika.

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 5. 12. 2021. 16:51

Život u skladu s prirodom - radionica sadnje narcisa!

Jedno od prioritetnih područja razvojnog plana škole je život u skladu s prirodom koja nas okružuje. S tim ciljem ove smo godine uspostavili suradnju s Agronomskim fakultetom u Zagrebu. Želja nam je da djeca shvate važnost biljaka u očuvanju prirode, da sami kroz radionice prođu cijeli proces životnog ciklusa biljke; od sadnje do cvatnje.  Jedan od zadataka je i educirati učenike o načinu uzgoja biljaka u kontroliranim i prirodnim uvjetima.

 

U utorak, 23.11.2021. prof. Vesna Židovec s Odsjeka za hortikulturu i krajobraznu arhitekturu Agronomskog fakulteta u Zagrebu održala je radionicu sadnje narcisa. Sudjelovali su učenici trećih razreda te učenici POO-a. Dan je ovu dugoplaniranu radionicu nagradio sunčanim vremenom te su naši učenici zaista uživali. Svaki učenik je zasadio svoju teglicu sa lukovicama narcisa te ih stavio "na spavanje" u zamračenu prostoriju. Preostale narcise zasadili smo u visoke gredice u našem školskom dvorištu. Pitanje na koje trebaju dobiti odgovor tijekom ovog malog eksperimenta je koje narcise će prije procvasti; one u kontroliranim ili prirodnim uvjetima.

       

Veselimo se i s nestrpljenjem očekujemo prve narcise iz našeg uzgoja!

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 1. 12. 2021. 12:13

Natjecanje u stolnom tenisu

 
Učenici naše škole: 
Stjepan Šintić, Borna Kunjas, David Topol i Roko Turk nastupili su na gradsko - općinskom natjecanju u stolnom tenisu održanom 12.11.2021. u OŠ A. Augustinčića.
U konkurenciji 11 škola zaprešićkog kraja izvrsnom igrom osvojili su
prvo mjesto.
 
Osvajanjem prvog mjesta osigurali su nastup na županijskom natjecanju osnovnih škola Zagrebačke županije.
 
  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 30. 11. 2021. 09:23

NAPIŠI PJESMU I OSVOJI BICIKL

Već tradicionalno, Lions club Vukovar raspisao je literarni natječaj za učenike osnovnih škola Republike Hrvatske pod nazivom "Napiši pjesmu i osvoji bicikl" , na kojem smo i ove godine sudjelovali. Svojim literarnim radovima našu školu predstavljali su  učenici Ivano Bilandžija iz 5.a te Una Horvat i Mia Vujaković iz 7.b.

Ovogodišnja tema bila je "Vukovar – turistički dragulj", a na natječaj je pristiglo gotovo 250 pjesama iz čak 71 osnovne škole iz cijele Hrvatske.

Nakon što je učenik Karlo Kunjas prošle godine osvojio prvu nagradu, i ove godine stigla nam je sjajna vijest iz Vukovara. Prema odluci stručnog povjerenstva treću nagradu (skateboard) osvojila je učenica naše škole Mia Vujaković iz 7.b razreda za pjesmu napisanu na zvučnoj domaćoj riječi  H Vukovar pojdite  (voditeljica Natalija Dujaković). 

H VUKOVAR POJDITE

H Vukovar prvom prilikom pojdite

i se  jengove lipote poglete.

Počnite od Franjevačkog samostana

i crkve sv. Filipa i Jakova

se do Adice i sakojakih lipih parkova.

Unda čez barokni centar grada krenite

do Trga dr. Franje Tuđmana,

na teromu navik ima buke,

a onda h miru odšpancirajte do obale Vuke.

Pokle još predite do dvorca Eltz

i Gradskog muzeja Vukovara h jem.

Z pogledima na lipu prirodu

sigurno bute uživali f semu.

Na kraju najte pozabit na Vodotoranj pojti,

jer se i zbog jenga isplati h Vukovar dojti.

Z jengova vrha pogled ko da stvaran ni,

Dunavom, Vukom, Slavonijom i Srijemom

z visine zadive se si.

Jen grad, a tuliko lipote h sebi nosi!

Svojom povisti i kulturom Vukovar se ponosi!

Mia Vujaković, 7.b

                                                                                             

 

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 23. 11. 2021. 14:51

OBILJEŽAVANJE DANA SJEĆANJA NA ŽRTVE DOMOVINSKOG RATA I DANA SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA I ŠKABRNJE

Da se ne zaboravi…

Učenici i djelatnici naše škole, s poštovanjem i od srca, obilježavaju ovu tužnu obljetnicu. Učenici  znaju priču o Vukovaru i doživljavaju je na svoj način. Osjećaje izražavaju na način kako najbolje znaju - kistom, perom, pjesmom. Uz prisjećanje na ratne dane, herojsku borbu našeg naroda i žrtvu Vukovara, zapalili smo  lampione na našem školskom dvorištu te i na taj način poslali poruku Vukovaru, gradu heroju, da njegova žrtva nije i nikada neće biti zaboravljena.

                                                  Učenici i djelatnici OŠ Ivana Perkovca

 Klikni i pogledaj  Lampioni na našem školskom dvorištu!

Na satu povijesti nastale su male knjižice posvećene Vukovaru, a i pjesme gradu heroju na kajkavskoj ikavici;

 Klikni i pogledaj  Knjižice posvećene Vukovaru!

 Klikni i pogledaj  Izložbeni prostor škole!

Učenici sedmih razreda ove su godine  na satu Hrvatskog jezika izložbom svojih radova s antiratnom tematikom  obilježili Dan sjećanja na žrtvu Vukovara. Izložba je nastala kao mjesečni projekt nakon čitanja ulomaka ili cjelovitih književnih djela s antiratnom tematikom.  Svaki je učenik svoj rad usmeno predstavio ostalim učenicima u razredu te tako izrazio svoja razmišljanja o ratu i svim nedaćama koje on donosi.

 Klikni i pogledaj  Izložbu učenika sedmih razreda!

S obzirom na specifičnu situaciju u kojoj se trenutno nalazimo, neki učenici na izložbi su sudjelovali putem nastave na daljinu.

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 17. 11. 2021. 19:51

PRIČA JESENSKOG ŠEŠIRA

     

I ove školske godine naši petašići  dobili su zadatak izraditi jesenske šeširiće ili lutkice od jesenskih plodova, a u to trebalo je smisliti i ispričati priču koja će biti zanimljiva ostalim učenicima. 

    

   

Učenici su se tako poigrali svojom maštom  te osmislili svoje modele jesenskog šešira ili lutkice te izmaštali svatko svoju priču. Neki su bili više, a neki manje uspješni u pričanju priča, ali u izradi jesenskih šešira svi su se jako potrudili te u školu donijeli vrlo kreativne, šarene, jesenske šeširiće, a našla se tu i poneka lutkica jesenska vila.

  

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 12. 11. 2021. 15:15

V A Ž N O!!!

UPUTE ZA SPRJEČAVANJE I SUZBIJANJE EPIDEMIJE BOLESTI COVID-19 VEZANO UZ RAD PREDŠKOLSKIH USTANOVA, OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA U ŠKOLSKOJ GODINI 2021./2022.

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 8. 11. 2021. 09:52

Jesenski tjedan njemačkog jezika i kulture u Zaprešiću

 

 

Učenici 5.a razreda naše škole sudjelovali su u pratnji učiteljice njemačkog jezika Nikoline Žugec Lujić na Jesenskom tjednu njemačkog jezika i kulture u Zaprešiću koji održao od 25. listopada do 30. listopada u Gradskoj knjižnici Ante Kovačića, Srednjoj školi Ban Josip Jelačić i Vršilnici.

Program je osmišljen kako bi djecu, mlade i odrasle motivirao da upoznaju kulturu, tradiciju i običaje zemalja našeg susjedstva i velikog dijela Europe, jer rano učenje jezika potiče prihvaćanje novog jezika i kulture.

 

U Gradskoj knjižnici Ante Kovačića osim posjeta petog razreda OŠ Antuna Augustinčića i njemačke grupe DV Maslačak, 26. listopada u 18 sati održala se i radionica za djecu vrtićke dobi, a 27. listopada u 18 sati radionica za djecu osnovnih škola, na kojoj su učenici naše škole predstavili kako se kod nas uči njemački jezik. Djeca su kroz igru, pjesmu, ples i umjetnost upoznali njemački jezik i kulturu. Na radionici su sudjelovali Alan Turk, Nera Prlić, Ivano Bilandžija, Franciska Hruška i Loren Novak. Interes za sudjelovanje je bio velik, ali su nam epidemiološke mjere ograničile broj prisutnih.

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 8. 11. 2021. 06:07

Poštovani roditelji i skrbnici, dragi učenici,

od ponedjeljka, 08.11.2021. godine, nastava za učenike 1. do 8. razreda održavat će uživo u školi.

Učenici 1. do 4. razreda imaju nastavu prijepodne, a učenici 5. do 8. razreda imaju nastavu poslijepodne, prema redovnom rasporedu.

Školski prijevoz je prema uobičajenom voznom redu.

Ravnateljica

                                                                                                     Vesna Javor

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 5. 11. 2021. 17:14

41. Smotra dječjeg kajkavskog pjesništva "Dragutin Domjanić"

I ove godine sudjelovali smo na Smotri dječjeg kajkavskog pjesništva "Dragutin Domjanić".

Svojim radovima na smotri su sudjelovali sljedeći učenici: Leticia Pavlović, (prošlogodišnji) 8.a, Leo Rešetar 7.a, Mia  Vujaković i Veronika Pracaić iz 7.b, koji su prošle godine aktivno sudjelovali u radu izvannastavne aktivnosti Kajkavska ikavica te svojim literarnim radovima njegovali naš zavičajni govor.

Obradovala nas je vijest da je stručni ocjenjivački sud ovogodišnje 41. Smotre u sastavu: dr. sc. Ivo Kalinski, dr. sc. Božica Pažur i Štefica Kamenarić-Filipović, dr. med. od ukupno 310 pjesama iz 61 osnovne škole za objavu u zbirci pjesama Na krilima senji  izabrao 72 rada među kojima i pjesmu Muteje koju je napisao Leo Rešetar iz 7.a .

MUTEJE

Muteje vam je prava stvar

od ranoga djetinjstva

pak do vrimena

kada čovik postane star.

Mutiti se moreš sam

a još je bole ak imaš par.

Saka stvar za mutit se da,

samo ak se zmislit znaš.

Najbolše je mutit se vani.

Z biciklinum po cisti se vozit,

za loptum na igrališču bežat

 z pračkum h metu gađat

Se u semu - mutitt se da sakak.

Leo Rešetar, 6.a

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 4. 11. 2021. 09:50

Tjedan školskog doručka!

Kako smo proslavili tjedan školskog doručka u OŠ Ivana Perkovca, Šenkovec! Pogledaj klikom na 

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 3. 11. 2021. 11:06

OBAVIJEST

Poštovani roditelji i skrbnici, dragi učenici,

vrijeme je za mali predah od školskih obaveza😊

Jesenski odmor učenika počinje u utorak, 02. studenog i završava u srijedu, 03. studenog 2021. godine.

Odlukom Župana Zagrebačke županije, u četvrtak, 04. studenog i petak, 05. studenog 2021. godine, nastava za učenike 1. do 8. razreda odvija se na daljinu.

Nastava za učenike 5. do 8. razreda održavat će se u realnom vremenu (aplikacija MS Teams), prema rasporedu za prijepodnevnu smjenu. Svaki izostanak s nastave potrebno je ispričati na način kao i kada je nastava u školi.

Za učenike 1. do 4. razreda nastava u navedenim danima održavat će se putem sredstava elektroničke komunikacije, a u dogovoru s razrednim učiteljima.

U slučaju bilo kakvih promjena, obavijest ćemo Vas putem web stranice.

Odluka o organizaciji nastave                                                                                

Ravnateljica

                                                                                                     Vesna Javor

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 28. 10. 2021. 12:17

POLIGON ZA TJELESNU I ZDRAVSTVENU KULTURU U PŠ DRENJE

Djeca su danas sve manje tjelesno aktivna zbog sjedilačkog načina života, što ima velike posljedice na zdravlje. Stoga je važno od najranije dobi utjecati na aktivnost djece, a upravo se u razdoblju od 1. do 4. razreda osnovne škole najveći broj djece prvi put susreće s organiziranim tjelesnim vježbanjem.

Akcijskim planom za prevenciju i smanjenje prekomjerne težine, započeo je pilot - projekt Poligon za tjelesnu aktivnost školske djece. Nakon uspješno provedenog pilot-projekta i pozitivne stručne ocjene koju su mu dali Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja, Kineziološki fakultet i Fakultet strojarstva i brodogradnje (o sigurnosti korištenih materijala), Hrvatski zavod za javno zdravstvo je uz pomoć Ministarstva zdravlja, u sklopu provedbe Nacionalnog programa Živjeti zdravo, osigurao sredstva za kupnju  višenamjenskih skupova kinezioloških pomagala kako bi ih donirao područnim školama u Republici Hrvatskoj koje nemaju sportske dvorane.

Objavom natječaja 2020. godine, naša škola je uključila PŠ Drenje u pilot- projekt. Također je osigurana i edukacija školskih timova. U našoj školi u edukaciju su bili uključeni profesor Tjelesne i zdravstvene kulture I učiteljice iz PŠ Drenje.

Treba naglasiti da projekt Poligon za tjelesnu aktivnost školske djece ne predstavlja zamjenu za nastavu Tjelesne i zdravstvene kulture, nego višenamjenski skup kinezioloških pomagala koji pomaže učiteljima/nastavnicima u ostvarivanju ciljeva i zadaća propisanih nacionalnim planom i programom s ciljem održavanja, unaprjeđenja i promicanja zdravlja i tjelesne aktivnosti.

Tako je i naša, PŠ Drenje, ove školske godine dobila jedan višenamjenski skup pomagala.

Klikni i pogledaj nastavu Tjelesne i zdrastvene kulture 

Učenici su s oduševljenjem prihvatili poligon a nastava Tjelesne i zdravstvene kulture postala je zanimljivija, prihvatljivija i kreativnija.

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 27. 10. 2021. 11:15

Izvanučionička nastava - DVD Šenkovec

 

U srijedu 20.10.2021, učenici 2.a i 2.b razreda posjetili su 

DVD Šenkovec!

Vatrogasci su nas divno ugostili. Imali smo priliku sudjelovati u raznim prezentacijama na otvorenom. Učenici su bili uzbuđeni i rado sudjelovali u svim aktivnostima.
Sve je završilo neizostavnom igrom u parku!
  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 25. 10. 2021. 21:20

Tjedan zahvalnosti za plodove zemlje - Dani kruha

Početak jeseni obilježen je u našoj školi različitim događanjima. Posebno veselo i poučno je bilo u Tjednu zahvalnosti za plodove jeseni, 11. - 15. listopada. Na tu temu, učenici razredne nastave cijeli tjedan su sakupljali jesenske plodove, crtali, pjevali, izvodili igrokaze, pripremali zdrave obroke.

   

Najvrijedniji su bili naši prvašići koji su sa svojim učiteljicama zamijesili kruščiće, peciva i druge slasne delicije. U bijelim pekarskim odijelima s kapicama na glavi izgledali su kao pravi "mali pekari", a uz prigodne pjesmice i recitacije doprinjeli su zaista prazničkom, mirisnom i toplom ugođaju u školi.

   

U nedjelju, 17. listopada, u Župi sv. Vida mučenika, u Brdovcu, održan je blagoslov kruha. Misu je vodio kapelan Matija Novački, u organizaciji sudjelovale vjeroučiteljica Nera te ostale vjeroučiteljice brdovečkih škola, a misno slavlje obogatio je zbor učenika i učiteljica uz vođenje vjeroučiteljice Marijane.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 22. 10. 2021. 18:17

Natječaj za:

- za zasnivanje radnog odnosa; učitelj glazbene kulture (m/ž), učitelj engleskog jezika (m/ž), učitelj edukator rehabilitator (m/ž) i učitelj njemačkog jezika (m/ž)

 

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 11. 10. 2021. 14:52

GLAZBOM PROTIV NASILJA

     

Prošlog smo tjedna u našoj školi obilježili Međunarodni dan glazbe i Međunarodni dan nenasilja tako što smo se odlučili glazbom boriti protiv nasilja! Našim su hodnicima tijekom svakog odmora strujale note i zvukovi, a učenici viših razreda posebnih odgojno - obrazovnih odjela kroz glazbenu radionicu i sami su stvorili neke nove zvukove kojima su odlučili reći: "NE nasilju"! Uz to, odlično smo se zabavili i međusobno povezali, a učenici Lana Jakovljević, Nika Šoštarić Danijel Kolega uljepšali su nam predvorje škole plakatom s porukom: "Glazbom protiv nasilja"!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 8. 10. 2021. 11:44

5. 10. - Svjetski dan učitelja

Ove godine Dan učitelja obilježili smo na malo drugačiji način. Naši učenici okušali su se u ulogama učitelja te na taj način čestitali svojim učiteljima njihov dan.

Svi učenici 1. - 8. razreda vrlo odgovorno su pristupili  ovom izazovnom zadatku te održali interesantne satove.

           

Sve nas je nasmijala izjava učenika 4.a razreda koji su radili i evaluaciju te izjavili da im je najteže bilo održati disciplinu!

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 6. 10. 2021. 22:35

52. DANI KAJKAVSKE RIJEČI ZLATAR 2021.

 

U okviru manifestacije "Dani kajkavske riječi" koja se održava u Zlataru od 1970. godine, učenici naše škole sudjelovali su na Dječjoj likovnoj izložbi Čovjek čovjeku.

 

 

Ponosni smo na likovne radove naših učenika koji su odabrani za izložbu;

Marta Čičak, Laura Bokulić, Ema Lukica, Lovre Čolić, Rebeka NovačićLea Cvetkovski - voditeljice: Valentina Filko Ana Mužar!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 6. 10. 2021. 20:57

Učimo na svježem zraku!

Topli i sunčani rujanski dani mamili su sve nas da izađemo van, u prirodu. Učenici naše škole imali su tu privilegiju da nastavu i druge aktivnosti imaju na svježem zraku, u novoizgrađenoj učionici u prirodi.

 

 

Zahvaljujemo općini Brdovec i Zagrebačkoj županiji što su nam to omogućili.

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 6. 10. 2021. 20:23

Sakupljanje staroga PAPIRA u školskoj godini 2021./2022.

Tijekom ove školske godine nastavljamo sakupljati stari papir, ali zbog epidemiološke situacije i dalje nećemo posebno vagati doneseni papir.

Sakupljanje staroga papira održat će se u

utorak, 05.10.2021. godine

u vremenu od 7:00 do 17:00 sati.

DS Smith Unijapapir Croatia d.o.o. dopremit će specijalni kontejner koji će se kao i do sada nalaziti iza škole na parkiralištu gdje možete donijeti stari papir i samostalno ga odložiti u navedeni kontejner.

Pridružite nam se i ove školske godine u sakupljanju staroga papira u izmijenjenom obliku, ali s istim ciljem - očuvanje šuma i ušteda energije.

Marina Jurić, prof. biologije i kemije

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 1. 10. 2021. 18:00

Festival bajki u Novim Dvorima!

 

U četvrtak, 23. rujna, 2.a , 2. b i 2. i 3. razred PŠ Drenje posjetili su Festival bajki u Novim Dvorima u organizaciji Turističke zajednice grada Zaprešića i gradske knjižnice Ante Kovačića. Slušali smo Trnoružicu, Šumu Striborovu, Bajku o ribaru i ribici te priče o patuljcima i vilama. Vrijeme i raspoloženje bili su prekrasni!

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 27. 9. 2021. 10:55

Natječaj za:

- za zasnivanje radnog odnosa, učitelj/ica glazbene kulture (m/ž)

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 23. 9. 2021. 15:30

Izvanučionička nastava - Zoološki vrt Maksimir

Nakon skoro dvije školske godine bez izvanučioničkih nastava, naši su učenici ponovno krenuli na izlete. Učenici 2., 3. i 4. razreda te učenice PŠ Drenje, u četvrtak 16. rujna, imali su izvanučioničku nastavu u Zoološkom vrtu Maksimir.

 

Kroz edukacije učili su o obiteljskim odnosima, stambenim posebnostima te orijentaciji u životinjskom svijetu. Neposredno su vidjeli slonov zub te lubanju vuka i čimpanze. U šetnji Zoološkim vrtom, upoznali su različite životinje iz cijeloga svijeta i uočavali različitost njihovog staništa.

 

 

   

Izvanučioničku nastavu učenici su upotpunili slobodnom igrom u parku Maksimir te ručkom i neizbježnim sladoledom.

  

Smijeha i veselja nije nedostajalo, što možete vidjeti i na fotografijama. 

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 22. 9. 2021. 10:12

O B A V I J E S T

Zbog edukacije učitelja, u srijedu, 15. rujna, učenici 1. - 4. razreda imaju četiri šk. sata.

Odlazak šk. autobusa:

11,35 -  DD-om, Laduč, Drenje

11,50 - Kraj Gornji

Za učenike 5. - 8. razreda polazak šk. autobusa:

13,15 - Kraj Gornji

13,35 - Drenje

13,45 - Laduč, DD-om

U četvrtak, 16. rujna, učenici 2. - 4. razreda odlaze na izlet u Zoološki vrt Maksimir.

Učenici prvog razreda dolaze i odlaze iz škole prema redovnom rasporedu, a ostali učenici će dobiti upute od svojih razrednica.

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 14. 9. 2021. 17:40

Dječji kajkavski festival - Mali kaj 2021.

Četvrtak, 09.09. bio je uzbudljiv za sve učenike i djelatnike škole.

 

Uz Tjedan kajkavske kulture – Krapina 2021. na Dječjem kajkavskom festivalu Mali kaj 2021., našu školu su razigranom izvedbom pjesme Puce i dečki ideju poprečki predstavljali učenici šestog razreda, Maja Ernešak i Josip Buzuk. Uz vođenje učiteljice glazbene kulture, Sare Hosni Štefančić, sve su nas učinili ponosnima.

To je još jedan način da "lipi naš kaj" diše u našim srcima i ostane tradicija škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 13. 9. 2021. 13:26

Dobro nam došli prvašići!!!

Vedar rujanski dan poželio je našim prvašićima dobrodošlicu. U lijepom okruženju nove učionice na otvorenom, uz prigodnu malu svečanost započeli su novu životnu avanturu zajedno sa svojim učiteljicama; Sanjom, Jasminkom i Anom.

 

  

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 10. 9. 2021. 08:38

VAŽNO!

Poštovani roditelji!

Došlo je do manjih promjena u organizaciji nastave;

Promjene u voznom redu šk. autobusa!

Isto tako, obavještavamo Vas da će učenici 1. - 4. razreda sljedeći tjedan (osim srijede kada će imati četiri šk. sata ) imati pet školskih  sati te će im nastava završiti u 12,15.

Hvala na razumijevanju!

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 8. 9. 2021. 15:23

Izložba Krapina

U nedjelju 5. rujna svečano je otvorena likovna izložba dječjih radova u Krapini, organizirana u sklopu Tjedna kajkavske kulture.

 

Još prošle školske godine, naši su mali kreativci vrijedno slikali i crtali na temu zagorskog pejzaža, licitara i tradicijskih dječjih igračaka. Njihovi radovi poslani su na natječaj za ovu izložbu. Na natječaj je pristiglo više od 700 radova učenika osnovnih škola, a komisija je odabrala one najbolje koji su izloženi na izložbi. Među njima su i radovi naših učenika, Luke Vajdića, Damjana Popčevića, Eme Lukice, Venia Prebega i Jakova Filipovića, koji su stvarali pod mentorstvom učiteljica Ružice Tanodi i Valentine Filko.

Radovi su izloženi u maloj dvorani i klubu Pučkog otvorenog učilišta Krapina, a možete ih pogledati sve do 23. rujna.

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 6. 9. 2021. 17:07

O B A V I J E S T!

Nakon prvog nastavnog dana u prilogu su korisne informacije o organizaciji nastave u ovoj šk.godini:

Vozni red školskog autobusa 

5.a

5.b

6.a

6.b

7.a

7.b

8.a

8.b

Raspored sati za učenike PN-e  

Napomena:

Učenici RN-e imaju prva dva tjedna četiri šk. sata:

Matična škola:

prije podne: 8,00 -11,25

poslije podne: 14,00 -17,25

PŠ Drenje :

prije podne: 8,00 -  11,25

poslije podne: 13,30 – 16,55

O eventualnim promjenama bit ćete pravovremeno upoznati putem web. stranice škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 6. 9. 2021. 16:08

Obavijest o organizaciji prvog dana nastave (06.09.2021.) za učenike 2. do 8. razreda

Učenici 5. do 8. razreda dolaze u školu u 08:00 sati, a nastava im traje do 09:30 sati.

Za učenike putnike organiziran je prijevoz školskim autobusom (OBAVEZNO JE NOŠENJE MASKE) koji polazi prema sljedećem rasporedu:

- 07:15 - polazak iz Kraja Gornjeg

- 07:35 - polazak iz Drenja

- 07:45 - polazak iz Dječjeg doma i Laduča

Povratak po završetku nastave također je organiziran.

Raspored ulaza u školu:

 • 5.a, 5.b, 6.a, 6.b - GLAVNI ULAZ
 • 7.a, 7.b, 8.a, 8.b -  SPOREDNI ULAZ (ULAZ ZA DOSTAVU)

Učenici 2., 3. i 4. razreda dolaze u školu u 13:00 sati, a nastava im traje do 14:30 sati.

Autobus za učenike putnike (OBAVEZNO JE NOŠENJE MASKE) polazi prema sljedećem rasporedu:

 • 12:15 - polazak iz Kraja Gornjeg
 • 12:45 - polazak iz Dječjeg doma i Laduča.

Povratak po završetku nastave također je organiziran.

Raspored ulaza u školu:

 •  2.a, 2.b, 3.a, 3.b - GLAVNI ULAZ
 •  4.a, 4.b - SPOREDNI ULAZ (ULAZ ZA DOSTAVU)

Učenici trebaju doći sa školskim torbama jer će im razrednici podijeliti udžbenike, a također trebaju ponijeti i školske papuče.

Svi učenici trebaju imati maske u školskom autobusu, školskom dvorištu i prilikom ulaska u školu dok ne uđu u učionicu.

Učenici i roditelji će detaljnije upute o provođenju epidemioloških mjera dobiti od razrednika.

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 2. 9. 2021. 16:28

Obavijest - početak nastavne godine 2021./2022.

Poštovani roditelji, naši prvašići, svi učenici škole!

Kao prvo, nadamo se da ste se odmorili i da s nestrpljenjem očekujete početak školske godine. Nadamo se da će ova školska godina biti malo opuštenija što se tiče epidemiološke situacije i da ćemo se polako vratiti na "staro normalno". Da bi u tome uspjeli, zahtijevat će se od nas još neke prilagodbe, ali sigurni smo da ćemo zajedničkim snagama sve uspješno prevladati.

Tijekom ovog tjedna nastojimo organizirati nastavu i osigurati najoptimalnije uvjete za učenike, a u skladu s uputama HZJZ:

https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Upute-za-sprje%C4%8Davanje-i-suzbijanje-epidemije-bolesti-COVID-19-vezano-uz-rad-pred

Nastava započinje u ponedjeljak, 6. rujna: 

A turnus (učenici 2. - 4. razreda): poslije podne (13:00 - 14:30)

B turnus (učenici 5. - 8. razreda): prije podne (8:00 - 9:30)

PŠ Drenje: poslije podne (13:00 - 14:30)

Putem mrežne stranice škole, do kraja tjedna, obavijestit ćemo Vas o svim detaljima vezanim uz organizaciju nastave, prijevoza, podjeli udžbenika, protokolima postupanja kao i obavijest o detaljima prvog dana škole. 

Podsjećamo roditelje kako će Općina Brdovec iznosom od 150,00 kuna po učeniku sufinancirati nabavku drugih obrazovnih materijala kao i u prošloj godini te će taj iznos biti dodijeljen roditeljima.

PRVI DAN PRVAŠIĆA:

Matična škola:

Dolaze u pratnji jednog roditelja u 10:30 sati i ostaju u školi do 12:00 sati. Jedan dio druženja, kojem će prisustvovati roditelji bit će organiziran u našem školskom dvorištu, a dio u učionicama..

PŠ Drenje: Učenici dolaze u pratnji jednog roditelja u 13:00 sati i ostaju do 14:30 sati.

Roditelji će prvog dana preuzeti udžbenike, a prilikom dolaska pred školu, molimo da se pridržavaju preporučenog razmaka od 1,5 m.

Veselimo se vašem dolasku!

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 30. 8. 2021. 15:03

Natječaj za:

- za zasnivanje radnog odnosa, kuhar-ica (m/ž) 

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 30. 8. 2021. 08:53

O B A V I J E S T

- o prethodnoj provjeri sposobnosti kandidata

prijavljenih na natječaj za zapošljavanje pomoćnika u nastavi

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 19. 8. 2021. 15:18

Natječaj za zapošljavanje pomoćnika u nastavi Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 15. 7. 2021. 09:12
» Arhiva naših vijesti    
 


 

Dragi roditelji i učenici,

sve informacije i vijesti iz našeg školskog svijeta od sada možete pratiti i putem naše nove facebook stranice. Klikom na sljedeću poveznicu možete saznati najnovije informacije o našoj školi:

https://www.facebook.com/O%C5%A0-Ivana-Perkovca-103833138974641/

------------------------------

------------------------------

Cijepljenje djece protiv COVID-19

-------------------------------

Kvizotres edukativni video o postupanju

u slučaju potresa

-------------------------------

NAJNOVIJE PREPORUKE HZJZ, POSTUPANJE S OBOLJELIMA, BLISKIM KONTAKTIMA OBOLJELIH I PREKID IZOLACIJE I KARANTENE VEZANO UZ nCoV BOLESTI (COVID-19)

-----------------------------------           

 PROTOKOL O RADU ŠKOLE U ŠK. GOD. 2021./2022. U UVJETIMA POVEZANIMA S COVID - 19 

------------------------------------

Pogledaj klikom na ↑

-------------------------------


SRETAN TI ROĐENDAN, DRAGA ŠKOLO!

   Klikni i pogledaj priredbu


Upisi u srednju školu

U akcijama sakupljanja starog papira sačuvali smo 711 stabala!

------------------------------

Pogledaj klikom na

U školskoj godini 2018./2019. oformljen je pjevački zbor djelatnica škole pod nazivom Fijolice.

Pogledaj klikom na

Video uradak naših Fijolica posvećen učenicima i školi!

---------------------------------

Učenici naše škole Leticia Pavlović, Dominik Golubić  te bivši osmašia sada srednjoškolci, Sven Mrkonjić i Patrik Vuković, na filmskoj radionici „Moj film“, u organizaciji HZTK  - Zagrebačke županije i FKVK – Zaprešić snimili su animirani film „Pravi kokot“.

------------------------------------------------


2018. - Europska godina kulturne baštine

Pogledaj klikom na

projekt: Kajkavska ikavica na glagoljici

---------------------------------


Od digitalne početnice do tehnološki napredne škole

Saznaj više klikom na▲

---------------------------------
Korisni linkovi
LINKOVI

ZABAVNO I POUČNO

ODGOJ I OBRAZOVANJE

preskoči na navigaciju