preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Kalendar
« Svibanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 3. 10. 2012.

Ukupno: 351812
Ovaj mjesec: 635
Ovaj tjedan: 279
Danas: 1

         OŠ Ivana Perkovca

Mjuzikl - DEVOJČICA SA ŠIBICAMA       

--------------------------

Suradnja s FKVK traje već nekoliko godina i naši učenici aktivno su se uključili u rad FKVK.

Tako su i nastali filmovi, DJEČJI DOM, KONGO i nagrađivani film HRC.

 

UČENIČKA ZADRUGA BALTAZAR

UZ BALTAZAR NA RADIONICI U MUZEJU BRDOVEC

U subotu, 12. 06. 2021. godine, nekoliko članova UZ Baltazar sudjelovalo je u radu radionice izrade sapuna, u organizaciji Muzeja Brdovec.

        

Učenici Luka Cazin, Medina Barjektarević, Lana Jakovljević, Tino i Ferid Mašić su se, u pratnji učiteljica G. Štefančić i N. Dodig,  upoznali s tehnikom izrade sapuna  od glicerinske mase.

   

Radionica je bila organizirana povodom rođendana Josipa Cerinskog, samoukog kipara koji je živio u Drenju u prvoj polovici 20. stoljeća, a čiji su radovi izloženi u Muzeju Brdovec kao dio stalne postave.

Josip Cerinski je izrađivao figurice od gipsa koje su prikazivale različite svece, koje bi poklanjao ljudima u svome kraju. Najzanimljivije djelo je njegov križni put s Golgotom.

Učenici su u radionici izrađivali sapune pomoću kalupa koji su izrađeni prema predlošcima figurica Josipa Cerinskog.

 

Osim što su se upoznali s procesom i tehnikom izrade sapuna, zadrugari su imali priliku razgledati stalni postav Muzeja Brdovec, koji im je predstavila ravnateljica Muzeja, gospođa Silvija Limani.

 

Tako je naših nekoliko učenika ovu školsku godinu završilo lijepim i korisnim druženjem tijekom kojeg su saznali puno novih informacija o našem zavičaju i stekli novo iskustvo u izradi sapuna.

UZ BALTAZAR NA SMOTRI UČENIČKIH ZADRUGA ZAGREBAČKE ŽUPANIJE

Na ovogodišnjoj Smotri učeničkih zadruga Zagrebačke županije UZ Baltazar predstavila se projektom recikliranja.

Svjesni  trenutka u kojem živimo, važnosti bogatstva  i ljepote koje nam pruža naša planeta, ali i važnosti očuvanja zdrave i netaknute  prirode, uvijek i stalno nastojimo  dati  doprinos na svoj način. Zato smo ove godine odlučili pametno iskoristiti plastične boce, pritom se dobro zabaviti i izraditi korisne i lijepe predmete.

To smo radili u našoj radionici koju smo nazvali "RASCVJETAJ SE, LONČIĆU".

Na ovogodišnjoj Županijskoj smotri Zagrebačke županije, kojoj je domaćin bila UZ Jabuka, OŠ Milke Trnine u Križu, a koja se održavala on line, predstavile su se 22 učeničke zadruge sa kratkim video prikazom u trajanju do 5 minuta, u kojemu zadrugari zorno demonstriraju izradu prijavljenog proizvoda, a svi su video uradci postavljeni na platformi MicrosoftTeamsa  kao praktični rad i dostupan je svim sudionicima i Prosudbenom povjerenstvu za vrednovanje rada učeničkih zadruga.

Zahvaljujući našim aktivnostima tijekom godine, izvješću o radu i video uratku, koji su snimili i montirali naši učenici, postigli smo vrlo dobar uspjeh (6. mjesto).

U izradi proizvoda sudjelovali su učenici Medina Bajrektarević Luka Cazin, članovi sekcije Spretne ruke, pod vodstvom učiteljica Gordana  Štefančić, a u snimanju i montaži videa učenice Matija GagulićTara Turk, Leticia Pavlović i Lea Kolega, članice filmska grupe, pod vodstvom učiteljice Jelice Kauf.                                               

RASCVJETAJ SE LONČIĆU!

ZADRUGARI SRECEM ZA BANOVINU

Naši zadrugari i ovog su puta pokazali što znači zajedništvo, humanost, empatija, što znači biti uvijek spreman pomoći ljudima u nevolji.

Potaknuti tragedijom koja je, krajem prošle godine, zadesila Banovinu, zadrugari nekoliko učeničkih zadruga Zagrebačke županije su se udružili i, u vrlo kratkom roku, prikupili pomoć za postradale, u vidu najosnovnijih potrepština za preživljavanje u nastaloj situaciji.

Budući nije bilo vremena, a ni uvjeta za organiziranje šire akcije prikupljanja pomoći, UZ Baltazar je jedan dio zarade od prodaje božićnih ukrasa i poklona uložila u kupnju osnovnih higijenskih i toaletnih proizvoda, deterđenata, hrane za kućne ljubimce i drugih sitnica, za koje smo čuli da su najviše potrebne ljudima.

Organizirali smo i vlastiti prijevoz, pa je, uz ostale i jedna učiteljica vozila pomoć vlastitim kombijem pomoć koja je odvezena potrebitima u Glini.  Time smo, osim što smo pomogli ljudima u nevolji, postavili temelje buduće suradnje učeničkih zadruga dviju županija, Zagrebačke i Sisačko –moslovačke.

UZ Baltazar, zadrugari, ali i ostali učenici naše škole, su ponosni i zadovoljni što smo se i ovaj puta vrlo brzo i spremno pridružili jednoj humanitarnoj akciji. Time smo pokazali da se naš trud i rad uložen u izradu i prodaju naših proizvoda itekako isplatio, jer je poslužio u vrlo plemenitu svrhu, a to je pomaganje drugome.

Ovoga puta smo i mi mali pokazali kolika je snaga zajedništva, sloge, želje za pomaganjem i ljubavi. Pokazali smo da slušamo i učimo ono što nam govore stariji, ali i riječi zadrugarske himne:

Mala iskra požar skriva

Kap do kapi rijeka biva,

A to znači da smo jači

Kad se skupimo u zbor.

KAD SE MALE RUKE SLOŽE, SVE SE MOŽE, SVE SE MOŽE!

O našoj akciji možete pročitati i na službenim web stranicama Zagrebačke županije   

  

NEOBIČNI BOŽIĆ 2020 U UZ BALTAZAR

Ove godine za Božić neće biti nikakvih događanja. Posebno nas je rastužilo što neće biti tradicionalnih božićnih sajmova i prodajnih izložaba na kojima smo tako rado i ponosno pokazivali i prodavali svoje proizvode.

 Ali, zadrugari iz naše UZ Baltazar se nisu predali i odustali.

Vrijedne ruke malih i malo većih zadrugara i ove su godine i ove su godine izradile na desetke prekrasnih božićnih kuglica, kutijica, mirisnih klaunova i drugih stvarčica, namijenjenih prodaji.

 

Prilagodili smo se situaciji u kojoj smo se svi našli i ponudili svoje proizvode preko društvenih mreža. Naši učitelji i drugi djelatnici škole, učenici i prijatelji podržali su nas kupujući proizvode i tako pomogli da se tradicija održi i da se uloženi trud i rad zadrugara nagradi.

 

Hvala svima na tome!

UČIMO OD ZADRUGARA

U ova teška vremena, kad su nam onemogućene mnoge naše svakodnevne i omiljene aktivnosti, naša kreativnost posebno dolazi do izražaja.

U okviru malog projekta Zagrebačke županije, pod nazivom "Učimo od zadrugara", naša UZ Baltazar snimila je kratki video-uradak. U videu "Kako izraditi mirisne klaunove od lavande", učenici Anja Vidaković, 6.aLuka Cazin6.bLana Jakovljević7.aTino Mašić, 7.aMedina Bajrektarević, 7.bFerid Mašić, 7.b i Marino Žerjavić, 8.a, svojim su spretnim rukama, ali i glumačkim i zabavljačkim sposobnostima, pokazali kakve se lijepe i zabavne stvari mogu raditi, kad smo voljni i složni.

  

Voditeljica radionice bila je učiteljica Gordana Štefančić, snimke i fotografije je izradila učiteljica Jelica Kauf, a u pripremi je pomogla asistentica Karolina Maleković.

Video je objavljen na službenim web stranicama Zagrebačke županije, YouTube kanalu i drugim društvenim mrežama, a može se vidjeti i na ovom linku:

https://www.youtube.com/watch?v=dx5PF4Locmg

 

Dragi roditelji i učenici,

sve informacije i vijesti iz našeg školskog svijeta od sada možete pratiti i putem naše nove facebook stranice. Klikom na sljedeću poveznicu možete saznati najnovije informacije o našoj školi:

https://www.facebook.com/O%C5%A0-Ivana-Perkovca-103833138974641/

------------------------------

------------------------------

Cijepljenje djece protiv COVID-19

-------------------------------

Kvizotres edukativni video o postupanju

u slučaju potresa

-------------------------------

NAJNOVIJE PREPORUKE HZJZ, POSTUPANJE S OBOLJELIMA, BLISKIM KONTAKTIMA OBOLJELIH I PREKID IZOLACIJE I KARANTENE VEZANO UZ nCoV BOLESTI (COVID-19)

-----------------------------------           

 PROTOKOL O RADU ŠKOLE U ŠK. GOD. 2021./2022. U UVJETIMA POVEZANIMA S COVID - 19 

------------------------------------

Pogledaj klikom na ↑

-------------------------------


SRETAN TI ROĐENDAN, DRAGA ŠKOLO!

   Klikni i pogledaj priredbu


Upisi u srednju školu

U akcijama sakupljanja starog papira sačuvali smo 711 stabala!

------------------------------

Pogledaj klikom na

U školskoj godini 2018./2019. oformljen je pjevački zbor djelatnica škole pod nazivom Fijolice.

Pogledaj klikom na

Video uradak naših Fijolica posvećen učenicima i školi!

---------------------------------

Učenici naše škole Leticia Pavlović, Dominik Golubić  te bivši osmašia sada srednjoškolci, Sven Mrkonjić i Patrik Vuković, na filmskoj radionici „Moj film“, u organizaciji HZTK  - Zagrebačke županije i FKVK – Zaprešić snimili su animirani film „Pravi kokot“.

------------------------------------------------


2018. - Europska godina kulturne baštine

Pogledaj klikom na

projekt: Kajkavska ikavica na glagoljici

---------------------------------


Od digitalne početnice do tehnološki napredne škole

Saznaj više klikom na▲

---------------------------------
Korisni linkovi
LINKOVI

ZABAVNO I POUČNO

ODGOJ I OBRAZOVANJE

preskoči na navigaciju