preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Kalendar
« Rujan 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 3. 10. 2012.

Ukupno: 228880
Ovaj mjesec: 1229
Ovaj tjedan: 476
Danas: 1

KANAL

    OŠ Ivana Perkovca     

Suradnja s FKVK traje već nekoliko godina i naši učenici aktivno su se uključili u rad FKVK.

Tako su i nastali filmovi, DJEČJI DOM, KONGO i nagrađivani film HRC.

 

O školi

GDJE SE NALAZIMO?

Šenkovec je mjesto u općini Brdovec koja je smještena na zapadnom dijelu Zagrebačke županije. Od Trga bana Jelačića udaljeni smo tridesetak kilometara. Do nas možete doći prometnicom koja vodi od Podsuseda preko Zaprešića prema Republici Sloveniji. Sjednete li na zagrebačkom Glavnom kolodvoru na vlak koji vozi na relaciji Dugo Selo - Sutla u našoj školi ste za samo pola sata. Uz Šenkovec u naše školsko područje spadaju i sela Ključ, Harmica, Drenje, Vukovo Selo, Sveti Križ i dio Laduča. U selu Drenju djeluje i naša Područna škola Drenje.

Dobro došli!

IZGLED ŠKOLSKE ZGRADE I OKOLIŠA

Škola je smještena na jednom od brežuljaka usred samog mjesta. Školski okoliš krase široke livade, lijepo uređen park i njegovani voćnjak. Središnje mjesto zauzima veliko školsko igralište.

Školska zgrada je paviljonskog tipa. Projektirana je u tri dijela, u prvom dijelu nalazi se šest klasičnih učonica, knjižnica i kabinet za informatiku. U drugom dijelu su  zbornica, tajništvo, prostorije za rad pedagoga i defektologa, kuhinja, blagavaonica, prostorija za rad produženog boravka i učionica za glazbenu kulturu a treći dio je nova školska športska dvorana.

KULTURNA I JAVNA DJELATNOST ŠKOLE 

U našoj školi dijeluju gotove sve grupe izvannastavnih aktivnosti. Dobre rezultate postižemo na svim područjima. Posebno smo zapaženi na smotrama iz likovnog, literarnog, novinarskog, dramskog, recitatorskog i glazbenog stvaralaštva.Uz vodstvo svojih učitelja i učiteljica, naši učenici od 1971. stvaraju školski list “Iskrice”. U školi djeluje i Kulturno-umjetničko društvo Mihovil Krušlin koji svojim djelovanjem čuva tradicijske običaje i zavičajne napjeve. Naši učenici nastupaju na gotovo svim značajnijim priredbama u zavićaju i cijelo Domovini. Posebno smo ponosni na zbornik, „Donjosutlantski govor i običaji“ u kojem smo zapisali i od zaborava sačuvali jezično blago kajkavske ikavice.                      

 
preskoči na navigaciju