preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 3. 10. 2012.

Ukupno: 351812
Ovaj mjesec: 635
Ovaj tjedan: 279
Danas: 1

         OŠ Ivana Perkovca

Mjuzikl - DEVOJČICA SA ŠIBICAMA       

--------------------------

Suradnja s FKVK traje već nekoliko godina i naši učenici aktivno su se uključili u rad FKVK.

Tako su i nastali filmovi, DJEČJI DOM, KONGO i nagrađivani film HRC.

 

Vijesti

Europski dramski susret u Turskoj

Učenik OŠ Ivana Perkovca u Šenkovcu sudjelovao na Europskim dramskim susretima u Turskoj.


Međuopćinski suret Literarnih, dramskih i novinarskih skupina učenika osnovnih škola, LIDRANO 2012.  koji je održan 31. siječnja u OŠ Ivana Perkovca u Šenkovcu bio je posebno sretan za učenika Juricu Planinca  (7. r.) , iz škole domaćina koji se na tom susretu predstavio monologom na kajkavskoj ikavici „Nevumni kokot“. Njegove dramske sposobnosti uočio je dramski pedagog Vlado Krušić, član prosudbenog povjerenstva za dramsko stvaralaštvo te ga predložio za sudjelovanje na ovogodišnjim Europskim dramskim susretima.

Svake godine u jednoj europskoj zemlji održavaju se Europski dramski susreti (EDERED, www.edered.org) na kojima sudjeluju skupine djece i njihovi dramski voditelji iz različitih zemalja. To nisu susreti festivalskog tipa na koje dolaze pojedine dramske družine kako bi pokazale svoje predstave, već se radi o svojevrsnoj dramskoj odgojnoj radionici tijekom koje sudionici dramski oblikuju pojedine zadane teme, a svoje ostvaraje pokazuju na kraju susreta drugim sudionicima kao i javnosti grada u kojem se susreti održavaju. Naglasak je poglavito na stvaralačkom druženju sudionika iz raznih zemalja s vrlo jasnim ciljem: Kroz zajedničko stvaralaštvo i suradnju odgajati buduće Europljane.

Hrvatska je prvi put sudjelovala na Susretima 1998. godine u Finskoj, a zatim 2000. u Izraelu, 2001. u Estoniji, 2002. u Mađarskoj, 2004. u Austriji, 2005. u Irskoj, 2007. u Finskoj, 2009. godine u Rusiji, te 2011. u Belgiji. Godine 2003. Hrvatska je bila organizator tog dramskog susreta. Grad domaćin bio je Pazin, a gosti su bili djeca i njihovi voditelji iz 18 zemalja.

Ove, 2012. godine, susret je održan od 6. do 20. srpnja u Turskoj, u mjestu Seferihisar pokraj Izmira. Organizator susreta bio je Çağdaş Drama Derneği (CDD), turska nacionalna udruga za dramski odgoj (www.yaraticidrama.org), a tema susreta bila je „Sporost/Slowness”.  Hrvatsku ekipu činilo je  osmero učenika u dobi od 12 do 14 godina, a među njima bio je i naš nadareni Jurica Planinc koji je nakon povratka iz Izmira odmah iskazao želju upisati se u Dramski studio Tirena u Zagrebu.

Isti Dramski studio pohađa i Juraj Šantorić, od ove školske godine učenik srednje škole u Zagrebu. Stručne voditeljice hrvatske dramske grupe bile su  članice Hrvatskog centra za dramski odgoj, Iva Milley i Maja Sviben, dramske pedagoginje u Zagrebačkom kazalištu mladih i Dramskom studiju Tirena. Odlazak hrvatske grupe na EDERED organizira Hrvatski centar za dramski odgoj uz  potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske te županije i grada / općine iz koje učenik dolazi.

Pokrovitelji putovanja i dvotjednog boravka i sudjelovanja na Europskom dramskom susretu Jurice Planinca  u Izmiru bili su Zagrebačka županija i Općina Brdovec. (Jasna Horvat)Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Božica Krulić   datum: 25. 9. 2012.

 

Dragi roditelji i učenici,

sve informacije i vijesti iz našeg školskog svijeta od sada možete pratiti i putem naše nove facebook stranice. Klikom na sljedeću poveznicu možete saznati najnovije informacije o našoj školi:

https://www.facebook.com/O%C5%A0-Ivana-Perkovca-103833138974641/

------------------------------

------------------------------

Cijepljenje djece protiv COVID-19

-------------------------------

Kvizotres edukativni video o postupanju

u slučaju potresa

-------------------------------

NAJNOVIJE PREPORUKE HZJZ, POSTUPANJE S OBOLJELIMA, BLISKIM KONTAKTIMA OBOLJELIH I PREKID IZOLACIJE I KARANTENE VEZANO UZ nCoV BOLESTI (COVID-19)

-----------------------------------           

 PROTOKOL O RADU ŠKOLE U ŠK. GOD. 2021./2022. U UVJETIMA POVEZANIMA S COVID - 19 

------------------------------------

Pogledaj klikom na ↑

-------------------------------


SRETAN TI ROĐENDAN, DRAGA ŠKOLO!

   Klikni i pogledaj priredbu


Upisi u srednju školu

U akcijama sakupljanja starog papira sačuvali smo 711 stabala!

------------------------------

Pogledaj klikom na

U školskoj godini 2018./2019. oformljen je pjevački zbor djelatnica škole pod nazivom Fijolice.

Pogledaj klikom na

Video uradak naših Fijolica posvećen učenicima i školi!

---------------------------------

Učenici naše škole Leticia Pavlović, Dominik Golubić  te bivši osmašia sada srednjoškolci, Sven Mrkonjić i Patrik Vuković, na filmskoj radionici „Moj film“, u organizaciji HZTK  - Zagrebačke županije i FKVK – Zaprešić snimili su animirani film „Pravi kokot“.

------------------------------------------------


2018. - Europska godina kulturne baštine

Pogledaj klikom na

projekt: Kajkavska ikavica na glagoljici

---------------------------------


Od digitalne početnice do tehnološki napredne škole

Saznaj više klikom na▲

---------------------------------
Korisni linkovi
LINKOVI

ZABAVNO I POUČNO

ODGOJ I OBRAZOVANJE

preskoči na navigaciju