preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Kalendar
« Kolovoz 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 3. 10. 2012.

Ukupno: 313109
Ovaj mjesec: 369
Ovaj tjedan: 320
Danas: 2

         OŠ Ivana Perkovca

Mjuzikl - DEVOJČICA SA ŠIBICAMA       

--------------------------

Suradnja s FKVK traje već nekoliko godina i naši učenici aktivno su se uključili u rad FKVK.

Tako su i nastali filmovi, DJEČJI DOM, KONGO i nagrađivani film HRC.

 

Vijesti

PRVI DAN NOVE ŠKOLSKE GODINE!

  

 Početak nove školske godine! - literarni radovi naših učenika (klikom na opširnije)

 


LITERARNI RADOVI NAŠIH UČENIKA

Početak nove školske godine

Nakon točno šest mjeseci provedenih kod kuće u virtualnoj nastavi, mi učenici vratili smo se u školske klupe, kao i naši učitelji.

U škole su stigle nove mjere kako bi se svi mi što bolje zaštitili od korona virusa (Covid-19). Od sada svi učenici i učitelji moraju nositi zaštitne maske, koristiti dezinfekcijsko sredstvo za ruke te održavati stalni razmak od 1.5 metara. U razredu više ne možemo sjediti zajedno, ne smijemo raditi u parovima, čak se više ne isplati praviti bolesnim pred neki test ili usmeno ispitivanje jer moramo odmah posjetiti liječnika. Mislim da su nam svima teško pale zadane mjere, moramo ih poštivati jer se mnogi kao ni ja ne bi htjeli vratiti u virtualnu nastavu. Iako je moje iskustvo u virtualnoj učionici bilo dobro, mislim da nastava na takav način nije bila najbolje osmišljena. Smatram da smo iz određenih predmeta dobivali previše gradiva na obradu, ali smo zato dobili dovoljno vremena da to napravimo. Bilo je teže učiti za ispite jer nam nitko nije to mogao objasniti uživo. Vjerujem da je našim učiteljima bilo još teže, cijeli su dan morali ispravljati zadaće, izrađivati kvizove i mnoge druge stvari tako da se iskreno nadam da nitko od nas neće morati u samoizolaciju. Ali sad kad smo natrag u školi sve će krenuti na bolje. A kad smo već kod vraćanja u školu, prvi dan škole bio je za mene odličan. Unatoč mjerama, bila sam sretna što sam vidjela svoje prijatelje i učitelje. Razrednica nas je uputila na nove mjere te nam je podijelila rasporede sati. Sviđa mi se što imamo nastavu u blok satovima te što više ne moramo ići od učionice do učionice nakon svakog sata jer je svakom razredu dodijeljena vlastita učionica. Sada imamo najviše četiri predmeta na dan te puno lakše školske torbe.

Unatoč korona virusu, drago mi je što su se škole ponovno otvorile. Nadam se da će se uskoro stanje u Hrvatskoj i u svijetu smiriti i da će korona virus nestati.

Lana Munić, 8.b

 

Moje (ne)normalno ljeto i početak osmog razreda

Nakon neizvjesne situacije, nastave na daljinu i vremena provedenoga kod kuće, viđajući prijatelje samo virtualno došlo je i dugo očekivano ljeto. Provela sam ga s prijateljima iskoristivši svaki dan družeći se. Nedostajali smo si, željni razgovora nismo znali što najprije ispričati. Sa Korinom sam u Zaprešiću dočekivala zalaske Sunca, gledala filmove, pričala i zabavljala se. Sa Tarom, Anom i Leom biciklom sam prošla sve ulice našega zavičaja, zavirivši u svaki kutak nama predugo neistraživanih staza. Upravo to nam je nedostajalo, druženje, razgovori, smjeh i veselje.

Otišli smo i na more. Ja sam bila na otoku Šolti sa sestrom i roditeljima. Tamo smo proveli jedanaest predivnih dana, prepunih smijeha, plivanja, ronjenja... Upoznali smo i neke nove ljude, divne prijatelje... Svako ljeto na Šolti je predivno, ali ipak svako drugačije. Najljepši su zalasci sunca, čarobno ga je gledati kako se spušta u more, a zatim nebo lagano obasjaju svjetlucave zvijezde. Malo smo otišli i na otok Krk. Taj otok ima opet neke druge posebnosti. Na dan Svetog Roka, koji je zaštitnik mjesta Šila, uživali smo u natjecanju i borbenom duhu plivača. Bili smo na predivnim plažama i uvalama, kupali se, skupljali školjke i slušali šum mora.

Vrativši se kući ostali dio ljeta nastavili smo se družiti, šetajući do rijeke Sutle, uživajući u njenoj mirnoći i cvrkutu ptica. Pokucao je na vrata i rujan, nagovijestio početak osmog razreda. Neobičan, taj moj zadnji razred u osnovnoj školi, pod maskama, sa dezinfekcijskim sredstvima te svakom popunjenom klupom.

Ima mnogo mogućih scenarija za nastavak ove školske godine, vjerojatno za neke ni ne znamo. Ali jedno znam, ovo ću ljeto pamtiti kao jedno od najljepših i drugačijih. Uz sve neizvjesnosti, brige, ono nekako otužno proljeće, ljeto je popravilo dojam i vratilo mi nadu da iza kiše uvijek, ama baš uvijek, dolazi Sunce.

Leticia Pavlović 8.a

Nova školska godina

Ljetni praznici brzo su prošli. Odlično sam se proveo te sam upoznao mnoge ljude, no došao je i taj dan kada se vraćamo u svoje školske klupe i počinjemo učiti i skupljati dobre ocjene.

            Nova školska godina je po meni počela jako čudno jer smo se zbog pandemije korona virusa morali početi pridržavati posebnih mjera zaštite kao što su: dezinficiranje ruku te cipela pri ulasku u školu, kretanje desnom stranom hodnika, držanje razmaka od 1.5 m, nošenje maske, svatko sjedi sam u klupi itd. Kada sam ušao u školu prvi dan, sve mi je izgledalo nekako drugačije zato što nas nije bilo skoro šest mjeseci u školskim klupama zbog online nastave i praznika. Prvi dan nas je razrednica dovela u našu novu matičnu učionicu broj šest. Tamo smo pričali o raznim mjerama i protokolima  te o onom klasičnom na početku nove školske godine, a s prijateljima smo pričali o tome koja smo sve mjesta obišli tijekom ljeta te malo kritizirali nove mjere. Pošto smo po rasporedu sve imali u blok satovima,  sljedeći dan smo prvih četrdeset minuta još pričali o kriterijima ocjenjivanja i o svemu što nas čeka u predstojećoj školskoj godini iz tog predmeta, a drugi sat smo nešto radili tj. učili. Lekcije u osmom razredu mi se čine zanimljivije nego one u sedmom i čine mi se lakše, ali nećemo o tome da se ne bi urekli. Čak mi se i lektire čine zanimljivije, ali i malo teže, no to je normalno jer ipak je ovo osmi razred pa smo sad iskusniji i stariji pa možemo čitati neka teža štiva da malo više obogatimo svoj vokabular. Mislim da su ove nove mjere dobre iako ima malo previše dezinfekcije ruku od kojih će mi se ruke početi rastapati.

            Nadam se da ćemo cijelu ovu školsku godinu provesti u školi, a ne online jer online nastava mi se i nije baš nešto svidjela zato što svako gradivo mi sami moramo obraditi, a ako nešto nismo razumjeli, teško nam to učitelj može objasniti preko poruke. Tako da bih volio da ova pandemija prođe da se možemo vratiti normalnom odlasku u školu te druženju bez maski.

Petar Bašić 8.b

 

Nova školska godina

 

Kraj prošle školske godine bio je drugačiji. Imali smo online nastavu. To je bilo zanimljivo i novo iskustvo. Ponekad je bilo lakše, zato što bih mogla sama organizirati svoj dan, ne bih se morala ustajati u 7 sati ujutro i imala bih više vremena za sebe, ali ponekad bi bilo lakše sjediti u školskim klupama. Učitelji bi nam mogli lakše objasniti nešto što učimo ili nam lakše objasniti gdje griješimo.

Osjećala sam se kao da su ljetni praznici već počeli. Škola je završila 26.6. Svake godine posljednji dan škole bi bio poseban, baš zato što je bio posljednji. To bi bio posljednji dan kada vidiš cijeli svoj razred na okupu, kako sjedi u školskim klupama. Ove godine to je bio samo jedan običan dan koji ti govori da sutra kada ustaneš iz kreveta, ne moraš ulaziti u Yammer i provjeravati virtualne učionice. Osim što je kraj školske godine bio drugačiji, bilo je i ljeto. Ljeti se ide na more. Cijelu godinu čekam ići na more. Šetati uz plažu, jesti sladoled i gledati u more, kupati se i voziti se brodom. Ove godine ostala sam doma. Nije bilo loše. Družila sam se s prijateljicama, vozile smo bicikle po selu, pričale, slušale glazbu i zabavljale se. Kada nisam bila s prijateljicama, bila sam s obitelji ili sam gledala neki film sa sestrom. I tako je ljeto brzo prošlo, imam osjećaj kao da još uvijek traje.

Ova školska godina će također biti drugačija. Sada sam osmi razred, zadnja godina osnovne škole. Korona je još uvijek s nama. U školu dolazimo s maskom na licu, dezinficiramo ruke i obuću čak i peremo ruke prije ulaska u učionicu. Ove godine smo kao prvi razred, imamo svoju učionicu, čak nam i hranu nose u razred. Svatko sjedi sam u klupi i moramo biti udaljeni metar i pol jedni od drugih. Na dan imamo 3 predmeta, svaki sat traje 80 minuta i imamo odmore od 10 minuta.

Mislim da će ova godina biti zanimljiva. Mislim da neće biti teža od prošle godine, zato što imamo manje predmeta na dan pa i manje posla. Mislim da ćemo imati manje zadaće. Samo se nadam da nećemo opet ići na online nastavu.

Lea Kolega, 8.a

 

Početak nove školske godine

Prošla školska godina nažalost je završila online. Nekima je škola online bila lakša, a nekima teža. Tijekom online škole puno sam se trudila sve naučiti kako bi mi bilo lakše u 8.razredu i kako bih imala odličan prosjek. Priznajem, nije bilo lako, ali sve sam uspjela naučiti.

Rujan je, počela je nova školska godina, ali i novi problemi. Ove godine sve će biti drukčije, zato što se pojavio novi virus - korona virus. To je vrlo opasan virus kojeg se moramo čuvati i pridržavati određenih pravila kako se nebi zarazili. Početak ove školske godine je vrlo neobičan, ali morati ćemo se na to naviknuti. Maske, držanje razmaka, redovito pranje ruku su sada naša svakodnevnica. Kao i svake godine svi učenici su sretni što se napokon vraćaju u svoje školske klupe. Došao je i taj dan, 7. rujna. Probudila sam se, spremila te ubrzo našla pred školom. U sebi sam pomislila: “To je to, nova školska godina, novi uspjesi i novi ciljevi“. Ispred škole su svi učenici strpljivo stajali u redu s maskama na licu i čekali da njihovi razrednici dođu po njih i uvedu ih u školu. Veliku sreću osjetila sam kada sam napokon ušla u svoju učionicu i vidjela svoje prijatelje i učiteljicu. Svi smo užurbano prepričavali jedni drugima kako smo proveli ljetne praznike. Kasnije nam je razrednica govorila što nas sve čeka ove školske godine i kako će sve biti sa obzirom na virus. Ovaj početak nije baš bio zaigran i veseo kao prošle godine.

Polako su krenule nove obaveze, novi zadaci, te teška gradiva. Očekujem od sebe da i dalje nastavim redovito učiti i da i dalje budem odgovorna. Nismo više toliko mali, već smo stariji, ali i spremniji i zreliji za sve ono što dolazi. 

Elena Pelko,8.bPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Božica Krulić   datum: 23. 9. 2020.

Kvizotres edukativni video o postupanju

u slučaju potresa

--------------------------------

PREPORUKA POSTUPANJA U ODGOJNO - OBRAZOVNIM USTANOVAMA  VEZANO UZ nCoV BOLESTI (COVID-19)

-------------------------------------           

PROTOKOL O RADU ŠKOLE U ŠK. GOD. 2020./2021. U UVJETIMA POVEZANIMA S COVID - 19

--------------------------------------

Pogledaj klikom na ↑

-------------------------------


SRETAN TI ROĐENDAN, DRAGA ŠKOLO!

   Klikni i pogledaj priredbu


Upisi u srednju školu

U akcijama sakupljanja starog papira sačuvali smo 711 stabala!

------------------------------

Pogledaj klikom na

U školskoj godini 2018./2019. oformljen je pjevački zbor djelatnica škole pod nazivom Fijolice.

Pogledaj klikom na

Video uradak naših Fijolica posvećen učenicima i školi!

---------------------------------

Učenici naše škole Leticia Pavlović, Dominik Golubić  te bivši osmašia sada srednjoškolci, Sven Mrkonjić i Patrik Vuković, na filmskoj radionici „Moj film“, u organizaciji HZTK  - Zagrebačke županije i FKVK – Zaprešić snimili su animirani film „Pravi kokot“.

------------------------------------------------


2018. - Europska godina kulturne baštine

Pogledaj klikom na

projekt: Kajkavska ikavica na glagoljici

---------------------------------


Od digitalne početnice do tehnološki napredne škole

Saznaj više klikom na▲

---------------------------------
Korisni linkovi
LINKOVI

ZABAVNO I POUČNO

ODGOJ I OBRAZOVANJE

preskoči na navigaciju