preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Kalendar
« Veljača 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 3. 10. 2012.

Ukupno: 252362
Ovaj mjesec: 2830
Ovaj tjedan: 283
Danas: 170

         OŠ Ivana Perkovca

Mjuzikl - DEVOJČICA SA ŠIBICAMA       

--------------------------

Suradnja s FKVK traje već nekoliko godina i naši učenici aktivno su se uključili u rad FKVK.

Tako su i nastali filmovi, DJEČJI DOM, KONGO i nagrađivani film HRC.

 

Vijesti

UZ BALTAZAR U POSJETU CRNOJ GORI

Naši zadrugari ovu su školsku godinu završili na najljepši mogući način. Od 30. svibnja do 1. lipnja, zajedno s još šezdesetak učenika i učitelja, zadrugara, s područja Zagrebačke županije, bili su gosti Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore, čiji su članovi bili njihovi domaćini.

Samo one učeničke zadruge koje su se istaknule svojom aktivnošću, marljivošću i redovitim sudjelovanjem na manifestacijama i projektima, mogli su se nadati ovom lijepom putovanju.             

UZ Baltazar ušla je u to društvo probranih. Našu su zadrugu predstavljale učenice 7. razreda Larisa Bertović i Terezia Lukić te učiteljica G. Štefančić.

 

Učeničke zadruge Zagrebačke županije sudjeluju u mnogim aktivnostima i projektima tijekom cijele godine. Jedna je od tih aktivnosti i suradnja s udrugama i zajednicama Hrvata koji žive izvan Hrvatske.

 

Ovakve međunarodne suradnje imaju višestruki značaj jer se njima predstavlja vrijedan rad učenika i učitelja školskih zadruga te se uspostavlja povezanost s pripadnicima hrvatske manjine.

Osobit je značaj takvih suradnja za najmlađe jer djeca hrvatskih iseljenika jačaju veze sa svojom domovinom, a u učenika se školskih zadruga osvješćuje postojanje Hrvata koji žive izvan Hrvatske. Valja spomenuti i radionice u kojima su domaćini i gosti uživali u kreativnosti stvarajući mala umjetnička djela u radionici izrade predmeta od gline koje je vodio Milivoj Slaby. Radionice su se održavale u Osnovnoj školi Drago Milović u Tivtu. Jedna je to od škola u Crnoj Gori u kojima se odvija nastava na hrvatskome jeziku. Učenici i učitelji su u okviru ovoga projekta posjetili Dubrovnik, Tivat, Kotor i Manastir svetoga Vasilija Ostroškog. Bila je to prilika za razmjenu dragocjenih iskustava u radu učeničkih zadruga te stvaranje zamisli i ideja koje će tek uključiti u svoj rad.

Ipak, možda je to najviše od svega motivacija za daljnji rad i osnaživanje učeničkoga zadrugarstva, djelatnosti u kojoj djeca uče zamišljati, stvarati i izrađivati. Upravo te vještine jamče uspjeh i izvrsnost kojima svaka škola mora težiti.
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Božica Krulić   datum: 11. 6. 2019.


2018. - Europska godina kulturne baštine

Pogledaj klikom na

projekt: Kajkavska ikavica na glagoljici

---------------------------------


Od digitalne početnice do tehnološki napredne škole

Saznaj više klikom na▲

---------------------------------Upisi u srednju školu


Korisni linkovi
LINKOVI

ZABAVNO I POUČNO

ODGOJ I OBRAZOVANJE

preskoči na navigaciju