preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Kalendar
« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 3. 10. 2012.

Ukupno: 208886
Ovaj mjesec: 2021
Ovaj tjedan: 568
Danas: 8

KANAL

    OŠ Ivana Perkovca     

Suradnja s FKVK traje već nekoliko godina i naši učenici aktivno su se uključili u rad FKVK.

Tako su i nastali filmovi, DJEČJI DOM, KONGO i nagrađivani film HRC.

 

Vijesti

UZ BALTAZAR U PRIMORSKO-GORANSKOJ ŽUPANIJI

Ova školska godina počela je vrlo lijepo za članove UZ Baltazar. U okviru međužupanijske suradnje, predstavnici učeničkih zadruga Zagrebačke županije, zajedno sa svojim voditeljima, putovali su od 28.-30. 09. 2017. godine u Gorski kotar. Putovanje zadrugara omogućila je Zagrebačka županija, a organizator i vođa puta i ovaj je puta bila gđa Darinka Balen.

Našu su zadrugu predstavljale Karla Čiško i Sara Šlogar Frkanec, učenice 7.b razreda, u pratnji učiteljice G. Štefančić.


Kroz tri dana boravka u goranskom kraju mali su se zadrugar imali prilike upoznati s prekrasnim dijelom naše domovine. U središtu zanimanja tih dana bila je drugačija klima, reljef, prirodne ljepote, ali i djelatnosti ljudi  tog kraja. Škola domaćin je bila OŠ Dr. Branimira Markovića iz Ravne Gore. Učenici su ovaj puta bili smješteni u školskoj sportskoj dvorani, gdje su na strunjačama i u vrećama za spavanje iskusili novi i drugačiji način smještaja i noćenja. Svima se to neobično svidjelo pa su predložili da se ubuduće uvijek omogući takav način smještaja. Iz škole u Ravnoj Gori svakog smo dana odlazili na izlete u obližnja mjesta.

     

Prvog dana posjetili smo OŠ Ivana Gorana Kovačića u Vrbovskom. Domaćini su nas lijepo primili i pripremili za nas vrlo zanimljivu fotografsku radionicu. Stečeno znanje iz fotografije mogli smo odmah primijeniti fotografirajući  ljepote u zaštićenom dijelu prirode kroz koji teče vrlo živopisan potok Kamačnik. Prošetali smo uz Kamačnik sve do njegovog izvora i napravili puno lijepih fotografija. Na putu do Ravne Gore obišli smo i dvorac obitelji Frankopan u Staroj Sušici.

  

Drugog dana posjetili smo Nacionalni park Risnjak, gdje smo sudjelovali u vrlo zabavnoj radionici „Šumska pedagogija“ i obišli nekoliko kilometara dugačku poučnu stazu Leska, gdje smo saznali mnogo o biljkama i životinjama toga kraja. Najhrabriji među nama imali su priliku iskušati prepreke i  zamke adrenalinskog parka u šumi. Na povratku smo svratili u Delnice i posjetili Popovičev mlin, upoznali se s neobičnom poviješću tog obiteljskog mlina, te sudjelovali u radionici obrade drva.

  

Trećeg dana našeg boravka  posebnu je pozornost izazvao posjet Muzeju žaba u Lokvama i obilazak zbirke ljubitelja starina i čuvara baštine lokvarskog kraja. Za ulazak u spilju Lokvarku bila je potrebna prilična hrabrost i snaga, jer strme stepenice koje vode čak 75 metara u dubinu zemlje nije bilo lako svladati. Svi strahovi odmah su nestali kad smo ugledali prekrasne podzemne prostorije .

Nakon svih izazova smirili smo na ručku u Park šumi Golubinjak, gdje smo u miru prošetali, poigrali se i krenuli kući.

Sve ono što smo vidjeli, sva znanja koja smo skupili i svi novi prijatelji koje smo stekli, velike su vrijednosti  koje smo dobili ovim izuzetnim putovanjem.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Božica Krulić   datum: 2. 10. 2017.
preskoči na navigaciju