2021-03-23 10:24:11

Kazališna predstava učenika 3.a

Svjetski dan kazališta obilježava se 27 ožujka. Zbog globalne pandemije u kojoj smo se našli, škola već više od godinu dana nije bila u mogućnosti organizirati za svoje učenike posjet kazalištu. Međutim, to naše učenike nije spriječilo da kazalište organiziraju sami, u svojoj učionici.

  

Inspirirani basnama starogrčkog pisca Ezopa osmislili su igrokaze i izradili lutke. Uvježbane lutkarske predstave spretno su izveli jedni za druge, prijatelji za prijatelje. Izvođači su bili vrlo ponosni, a publika je uživala u predstavi i naravno svaku predstavu nagradila glasnim pljeskom.  A kazališna umjetnost približava pisanu riječ djeci te je i to jedan od načina na koji učenici škole obilježavaju Godinu čitanja.

  

Nadamo se da ćemo sljedeće godine, Svjetski dan kazališta obilježiti u nekom od prekrasnih hrvatskih kazališta. Kazališna umjetnost nikada neće nestati i prestati uveseljavati publiku.

„Ljudska bića jedna drugima pričaju priče otkad su se pojavila na ovom planetu. Ta će prekrasna kultura kazališta opstati dok god budemo živi.

Kreativni nagoni pisaca, dizajnera, plesača, pjevača, glumaca, glazbenika i redatelja nikad neće biti ugušeni, a u bliskoj budućnosti opet će procvati, ispunjeni novom energijom i novim razumijevanjem svijeta koji svi zajedno dijelimo.

Jedva čekam!"

Dio poruke Helen Mirren, kazališne, televizijske i filmske glumice, povodom Svjetskog dana kazališta.


Osnovna škola Ivana Perkovca Šenkovec