2018-10-24 13:31:16

VAŽNO!!!

I. Akcija prikupljanja staroga papira i plastičnih čepova u2018./2019.

školskoj godini 

Tijekom i ove školske godine provodit ćemo akcije prikupljanja staroga papira u svrhu educiranja o važnosti recikliranja papira u svrhu zaštite šuma  i uštede energije. 

 

 

 

 

Prva akcija ove školske godine održat će se u srijedu, 31.10.2018. godine kada će DS Smith Unijapapir Croatia d.o.o. dopremiti specijalni kontejner koji će se nalaziti iza škole na parkiralištu u vremenu od 7:30 sati do 14 sati gdje možete donijeti stari papir.

Učenici od 1. do 4. razreda, kao i do sada, donose stari papir i plastične čepove svojim učiteljicama.

Učenici od 5. do 8. razreda donose stari papir i plastične čepove prije početka nastave od 13:30 sati do 14:00 sati.

Nastavljamo i sa prikupljanjem plastičnih čepova od PET boca koje šaljemo Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske (UOLL) koja pomaže oboljelima pri kupovini skupih lijekova, a sredstva za to jednim dijelom dobivaju upravo sakupljajući plastične čepove.

Ukoliko bude organiziran, uključit ćemo se ponovno i u projekt sakupljanja papira Zagrebačke županije u sklopu kojega možemo osvojiti vrijedne nagrade. 

Doneseni stari papir i plastični čepovi će, kao i uvijek, biti izvagani te će se voditi evidencija koliko je kilograma prikupio pojedini razred. Na kraju školske godine prikupljeni kilogrami papira i čepova u svim provedenim akcijama za pojedini razred će biti zbrojeni, a učenici najuspješnijeg razreda će biti simbolično nagrađeni ovisno o prikupljenim sredstvima.

Prošle školske godine najviše staroga papira su prikupilii učenici PŠ Drenje i 5.a razreda te su bili nagrađeni IZLETOM U ZOOLOŠKI VRT i PARK MAKSIMIR  gdje su se odlično zabavili!

Nadamo se da ćete nam se pridružiti i ove školske godine u akcijama prikupljanja staroga papira i plastičnih čepova pa možda upravo vaš razred bude i nagrađen kao najuspješniji.

 

Marina Jurić, prof. biologije i kemije


Osnovna škola Ivana Perkovca Šenkovec