2017-12-04 10:12:58

BILI SMO U KAZALIŠTU …

   

U četvrtak 23.11. 2017.  u Gradskom kazalištu Žar ptica prikazivala se predstava Kako je tata osvojio mamu kojoj su prisustvovali i učenici  petih razreda naše škole.

 

U predstavi su glumili glumci navedenog kazališta: Ugo Korani, Gorana Marin, Berislav Tomičić, Nina Erak-Svrtan, Ana Marija Vrdoljak, Ante Krstulović, Dunja Fajdić. Predstava govori o tome kako je tata Josip nakon svađe ponovno osvojio mamu Anu. Njihov sin Antun uspio ih je spojiti na proslavi svog 10. rođendana. U radnji sudjeluju sin Antun, mama Ana, tata Josip, Antunova baka, Bernarda i njeni roditelji. Na početku predstave mama i tata su bili u lošem odnosu i stalno su se svađali jer je tata uporno radio na svom izumu i nije baš brinuo za obitelj. Antunova baka je htjela da ju uvijek svi slušaju i stalno je kritizirala Antunovog tatu Josipa, za kojeg je smatrala da nije dovoljno dobar za njenu kćer Anu. Antun tijekom radnje upozna  Bernardu s kojom postaje prijatelj, a na kraju se i zaljube,

Na sceni su se nalazila dva stana, jedan raskošniji bakin i jedan skromniji stan Antunove obitelji. Glumci su kao kostime imali uobičajenu odjeću po kojoj se ipak moglo vidjeti tko je bogatiji, a tko siromašniji. Tijekom predstave izmjenjivala su se jaka i raznobojna svjetla tako da je rasvjeta bila prilagođena događanjima na sceni.

Predstava mi se sviđala jer je bila poučna i zanimljiva. Naučio sam da je ljubav jako važna u životu te da od svojih želja i snova nikada ne treba odustati.

Borna Radoš, 5. a


Osnovna škola Ivana Perkovca Šenkovec