2023-03-03 13:39:24

Posjet muzeju Brdovec

U četvrtak 2.3.2023. učenici 3.a i 3. b razreda, u pratnji svojih učiteljica i asistentice, išli su u posjet muzeju Brdovec u sklopu nastave prirode i društva (Moj zavičaj u prošlosti). Putovali su javnim prijevozom (autobusom).

 

Vježbali su strpljenje (čekanje autobusa) i pristojno ponašanje (ustupanje mjesta starijima). Pri dolasku u Muzej, dočekale su nas tajnica muzeja te ravnateljica koja je bila učenicima stručno vodstvo.

 

 

Saznali su da je muzej osnovan u čast 400-te godišnjice Seljačke bune. Jedan od vođa seljačke bune bio je Ilija Gregorić koji je živio u brdovečkom kraju.

Muzej je, zajedno s okućnicom, proglašen kulturnim dobrom. Kulturno dobro su i zbirke Muzeja koje prikazuju prošlost našeg kraja: geološko-paleontološka, arheološka, kulturno-povijesna, etnografska, likovna i povijesna zbirka. Posebno im se svidjela kaciga te radovi samoukog kipara Josipa Cerinskog. Nakon zanimljivog obilaska, vratili smo se autobusom u školu. Nakon toga smo opisali posjet muzeju Brdovec te su pojedini učenici zaključili da će se ponovo vratiti u pratnji roditelja.

                                                                                     učiteljica Danijela Papić


Osnovna škola Ivana Perkovca Šenkovec