2023-02-14 16:57:05

DAN SIGURNIJEG INTERNETA - 7. veljače 2023.
Dan sigurnijeg interneta (Safer Internet Day) obilježava se svake godine drugog dana u drugom tjednu veljače. Prilika je to da se podsjetimo zašto je važno biti dobro informiran o ovom svjetskom fenomenu.

U duhu slogana "Zajedno za bolji internet" tijekom proteklog tjedna obilježili smo Dan sigurnijeg interneta. U okviru nastave informatike, sata razrednika i nastave ostalih predmeta učenici razredne i predmetne nastave bavili su se različitim aktivnostima s ciljem podizanja svijesti o sigurnosnim problemima na internetu. Kakve online igre igramo? i Koliko je tanka granica između zabave i opasnosti? saznali su kroz radionice Centra za sigurniji internet.

   

Bilo je tu još i kvizova, igrica, online izazova, edukacijskih video materijala, prezentacija i niz drugih aktivnosti kojima su učenici na zabavan način dobivali važne poruke o sigurnosti na internetu.

 

 

 

Mogli su naučiti kako se zaštiti od opasnosti koje prijete na društvenim mrežama, zašto je potrebno češće mijenjati lozinke, ali i koliko je važno poštivati pravila lijepog ponašanja i komuniciranja na internetu.

Senka Vlahek - Šimunić, pedagog


Osnovna škola Ivana Perkovca Šenkovec