2023-02-07 09:30:43

Polaganje ispita za međunarodno priznatog certifikata Goethe - Instituta "Fit in Deutsch A1 /A2"

Već je postala tradicija da učenici osmih razreda naše škole polažu međunarodno priznati certifikata za mlade o poznavanju njemačkog jezika "Fit in Deutsch A1/A2" koji se sastoji od provjeravanja njihovog znanja kroz sve četiri jezične vještine slušanje, čitanje, pisanje i govorenje. 3. veljače 2023. smo vlakom krenuli sa stajališta Sutla do Kustošije i od tamo  autobusom 109 do Knežije.  Naši osmaši će od jeseni ionako  morati javnim prijevozom svakodnevno putovati u srednju školu. I to im je   važno iskustvo   da steknu   samostalnost.

 

Nakon ispita je  koordinatorica za ispite gospođa Anđa Andrušić održala govorno kreativnu radionicu u kojoj su komunicirali na njemačkom i osmišljavali reklamni slogan i plakat  za  ispite Goethe Instituta.

 

 

 

Najuspješniji plakat je nagrađen vrijednim ruksakom za laptop za obje učenicu u pobjedničkom  timu; Miju Vujaković i Veroniku Pracaić. Ali i ostali učenici su dobili poklone po izboru; loptice, rukavice ili USB stik kao nagradu za dobru suradnju i disciplinu.

 

 

 

Čak je i pauza bio dobro iskorišteno vrijeme.  Uz grickalice i piće mogli su igrati stolni nogomet, razgledati knjižnicu, igrati Memory ili skratiti vrijeme uz Play Station.

 

 

Sudjelovali su sljedeći učenici: Arman Jusupović,  Lukas Granoša, Andrija Kovačić, Veronika Pracaić, Mia Vujaković, Nikola Crljen, Leo Rešetar, Eva Ivanković, Borna Novak, Lara Rupćič, Valentina Jovičić, Marijan Kežman, Tin Krajač, Luka Munić i  Denis Puljek.

 

Sada nam samo preostaje pričekati rezultate i nadati se da su svi učenici zadovoljili potrebne uvjete. Bez obzira na ostvaren uspjeh ovaj izlet će im zasigurno ostati u lijepom sjećanju. Kao i  njihovoj učiteljici njemačkog jezika Nikolini Žugec Lujić, koja je uživala u njihovom društvu ponosna na krasne  mlade ljude koji  su postali, sasvim neprimjetno,  vjerojatno za vrijeme zadnjih praznika.

Nikolina Žugec Lujić, učiteljica njemačkog jezika


Osnovna škola Ivana Perkovca Šenkovec