2022-09-14 20:29:53

Smotra dječjega kajkavskog pjesništva "Dragutin Domjanić" - Sv. Ivan Zelina 2022.

Stigla nam je obavijest o rezultatima literarnog narječaja kojim se njeguje dječje literarno stvaralaštvo na zavičajnom govoru, a na kojem naša škola aktivno sudjeluje dugi niz godina. Radi se o smotri dječjeg kajkavskog stvaralaštva u Sv. Ivanu Zelini.

Na natječaj ovogodišnje 42. Smotre dječjega kajkavskog pjesništva "Dragutin Domjanić" - Sv. Ivan Zelina 2022. prijavljeno je ukupno 345 radova iz 62 škole s cijelog kajkavskog govornog područja. Za bogatstvo ovogodišnje Smotre zaslužno je 298 učenica i učenika i 98 voditeljica i voditelja. Stručni ocjenjivački sud Smotre je od pristiglih radova odabrao 86 radova koji će biti objavljeni u zbirci pjesama "Zaribana ljubaf ". Među njima su i dvije pjesme  koje predstavljaju našu školu. Obje pjesme nastale su na satovima njegovanja zavičajnog govora i izvannastavnoj aktivnosti Kajkavska ikavica (voditeljica Natalija Dujaković). Prva je pjesma Moj kaj  koju je napisala Lea Cvetkovski, učenica 6.b, a druga je pjesma Zaribana ljubaf učenice 8.a Ane Skledar. Čestitka Lei i Ani! Posebno nas veseli i čini ponosnima  činjenica da naslov Anine pjesme nosi i zbirka pjesama ovogodišnje Smotre.  

Dio učenika, čije su pjesme izabrane za objavu u navedenoj zbirci,  svoju će poeziju predstaviti i javno na završnoj svečanosti Smotre, 29. listopada 2022. godine u Svetom Ivanu Zelini. Stoga nastavak ovog izvješća  slijedi krajem listopada….

Natalija Dujaković, uč. hrv.jezika


Osnovna škola Ivana Perkovca Šenkovec