2022-09-14 20:12:51

Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece

Od prvog dana školske godine 2021./22. 10 učenika naše škole i mentorica  Jelica Kauf, osmislili smo i realizirali veliki projekt, dokumentarni film "Tko to tamo kopa", za koji smo s arheolozima otputovali u daleku prapovijest i rimska vremena našeg zavičaja, između rijeka Save, Sutle i Krapine. Suradnja OŠ Ivana Perkovca, Muzeja Brdovec, Filozofskog fakulteta u Zagrebu, Arheološkog odsjeka, FKVK-a Zaprešić, udruge Arhikult iz Marije Gorice, Općine Brdovec i roditelja naših filmaša nastavit će se u ovoj školskoj godini.

Svi učenici su uložili izniman trud uglavnom u svoje slobodno vrijeme, a roditelji i obitelji su nam bili nezamjenjiva logistička potpora i nesebična podrška. Posebno zahvaljujemo restoranu Mr. Jack iz Stenjevca obitelji Gagulić koji su nam na terenskim snimanjima osigurali tople pizze.

https://youtu.be/D_tVaqIVYLk

Kratkometražni dokumentarni film "Tko to tamo kopa" u lipnju smo prijavili za natjecateljski program na državnoj razini - Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece, Hrvatski filmski savez, Mali Lošinj 29. – 02. 10. 2022. Od 247 pristiglih radova stručno povjerenstvo odabralo je 86 radova među kojima je i naš film "Tko to tamo kopa" te smo pozvani na Reviju predstavljati naš film, školu i zavičaj.

U Mali Lošinj 29.09.2022. putuje cijeli tim od deset učenika u pratnji mentorice J. Kauf: Leo Mršić, Kaja  Avdić, Josip Buinac, Sara Kovačić, Oliver Klepac, Borna Novak, Leonarda Bučar, Petra Filipović, Matija Gagulić i Nika Šoštarić. Steći ćemo uvid najbolja ostvarenja dječjeg filma u protekloj godini, sudjelovati na radionicama i dijeliti iskustva sa novim prijateljima koji vole i stvaraju filmove.

Organizator Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece nam je osigurao sve troškove za mentoricu i jednog učenika/učenicu. Također smo u suradnji s FKVK Zaprešić  i Hrvatskim filmskim savezom osigurali prijevoz za cijeli tim, nas 11.

Sredstva za ostalih devetoro učenika prikupili smo putem donacija u svega nekoliko dana!

Zahvaljujemo svima koji su odvojili svoje vrijeme, pogledali naš film i  pročitali Zamolbu za donacijom.

Hvala donatorima i svim koji su se angažirali da donacije dođu do nas!

Općina Brdovec

LEOVAC – građenje d.o.o.

Maksima-trgovina d.o.o.

Obrt Mihaliček

Bonus Rei d.o.o.

Samer&co shipping d.o.o.

D.B.T. d.o.o.

Jelica Kauf, prof. povijesti i geografije


Osnovna škola Ivana Perkovca Šenkovec