2022-06-11 06:01:18

Nastavljamo!

S edukacijom učenika o zdravim prehrambenim navikama i zaštiti okoliša -  sudjelovanje u projektu Školska shema - provedba pratećih obrazovnih mjera

Naša škola je uključena u projekt "Školska shema" Ministarstva poljoprivrede i Hrvatske poljoprivredno - šumarske savjetodavne službe, uz financijsku potporu Europske unije.

Zahvaljujući tom projektu učenici 1. - 8. razreda dobivaju jednom tjedno voće i mlijeko.

Isto tako, Škola se prijavila na Natječaj o provedbi pratećih obrazovnih mjera temeljem Nacionalne strategije za provedbu Školske sheme u Republici Hrvatskoj. Hrvatska poljoprivredno - šumarska savjetodavna služba je u suradnji s školom provela sljedeće prateće obrazovne mjere:

1.) Radionica; ekološka proizvodnja voća i povrća

 

Učenici su od stručnjaka iz Ministarstva poljoprivrede imali prilike još više saznati o sadnji povrća u naše visoke gredice  i održavanju voćnjaka, a zasadili su i presadnice paprike, paradajza i prokulice. Razveselilo nas je njihova pohvala o održavanju našeg vrta i voćnjaka.

2.) Predavanje o nutritivnoj i zdrastvenoj vrijednosti mlijeka i mliječnih proizvoda

 

 

Gosp. Manuel Čičko iz Ministarstva poljoprivrede održao je vrlo interesantno predavanje o nutritivnoj i zdrastvenoj vrijednosti mlijeka i mliječnih proizvoda, a učenike je oduševila degustacija jogurta iz obližnje farme. Priređen je i mali kviz te su učenici koji su pokazali najbolje znanje nagrađeni sadnicama povrća i voćnim jogurtom.


Osnovna škola Ivana Perkovca Šenkovec