2022-06-08 14:36:14

THEATERSPIELE U VARAŽDINU!

U organizaciji EKULTa, pod voditeljstvom Lee Lesar, profesorice njmačkog jezika OŠ Vidovec, održali su se i ove školske godine, sada već XVIII. po redu Theaterspiele u Varaždinu.

Dani kazališta na njemačkom jeziku trajali su od 2. - 4. lipnja 2022., revijalnog su tipa, međunarodnog karaktera te obuhvaćaju sve uzraste od vrtića do fakulteta. Ove godine nastupalo je 31 skupina iz cijele Hrvatske, te Mađarske i Rumunjske.

Naša skupina četvrtašića iz podružne škole Drenje, prva godina učenja, imala je priliku nastupati na pravim daskama HNKa u Varaždinu. Dodjeljena nam je "naša" prostorija za presvlačenje, vlastiti termin probe u praznom kazalištu, pizza, imali smo vremena za razgledavanje grada i kruna dana nastup u kasnim posljepodnevnim satima pred drugim skupinama i publikom.

 

Cijeli događaj popraćen je službenim fotografom i snimateljem te će biti objavljen na YouTubeu.

"Der Hexentrank" (Vještičin napitak) ispričati će priču što se desi, ako želite biti drugačiji nego što jeste. Vještica će ispuniti neobične želje crva, puža i sove, no zar je to zaista za njihovo dobro? Na sreću postoji napitak za poništavanje želja, jer na kraju smo najbolji upravo onakvi kakvi zaista i jesmo.

Naši glumci su bili vještica: Mihael Šoštarić, čistačica: Tanja Meštrić, crv: Elin Miličević, puž: Simona Sermazi, sova: Janko Španjol. Igrokaz je napisala Sandra Maglov, prof. njemačkog jezika i mentorica učenicima.

Obogaćeni za predivno iskustvo, druženje i motivaciju za daljnje učenje vratili smo se punim srcem doma. "Možemo li i sljedeće godine nastupati?" pitala se me djeca.

 

Sandra Maglov, 5.6.2022.


Osnovna škola Ivana Perkovca Šenkovec