2022-06-03 13:32:30

Književni susret

U četvrak, 2.6. 2022. našu je školu posjetila spisateljica Jasminka Tihi-Stepanić. Književnom susretu prisustvovali su učenici petih i sedmih razreda. Susret je bio vrlo sadržajan i poticajan, a učenici su imali mnoštvo zanimljivih pitanja.

Jasminka Tihi-Stepanić profesorica je hrvatskog jezika u OŠ Eugena Kvaternika u Velikoj Gorici, piše za djecu i mlade. Njen roman prvijenac Imaš Fejs? dobio je nagradu "Mato Lovrak" za najbolji roman za djecu i mlade objavljen u 2011. godini, a istoimena radioigra nagrađena je posebnom nagradom na 9. međunarodnom festivalu radioigara za djecu i mlade Prix Ex Aequo u Bratislavi koju dodjeljuje Međunarodna unija za dječju knjigu IBBY. Dobitnica je niza nagrada:

Nagrade u RH za dječju knjigu:

Nagrada „Mato Lovrak“ (za roman Imaš fejs? 2011. i za roman Ljeto na jezeru Čiču 2019. godine)
Nagrada „Anto Gardaš“ za roman Moja neprijateljica Ana 2015. godine.
Nagrada „Grigor Vitez“ za roman Ljeto na jezeru Čiču 2019. godine.

Međunarodna (regionalna) nagrada „Mali princ“ za roman Ljeto na jezeru Čiču 2019. uvrštena je na Časnu listu IBBY-ja za 2020. s romanom Ljeto na jezeru Čiču. Ugledni godišnji katalog preporuka knjiga iz područja svjetske književnosti za djecu i mlade „White Ravens“ uvrstio je roman Ljeto na jezeru Čiču na svoju listu za 2020. godinu.

Uz navedene, Jasminka Tihi-Stepanić autorica je romana Bacit ću ti kompjutor kroz prozorDom iza žiceGdje je Beata? te zbirki priča Baš kao Harry Potter i Priče s morskoga dna

Knjige su joj uvrštene na izborni popis lektire za osnovnu školu.   

Lana Haramina, knjižničarka  

SUSRET S KNJIŽEVNICOM JASMINKOM TIHI STEPANIĆ

U četvrtak 2.6.2022. Osnovnu školu Ivana Perkovca posjetila je spisateljica Jasminka Tihi-Stepanić. U školskoj dvorani održala je učenicima zanimljivo predavanje o svojim knjigama i nagradama. Nakon njezina govora, oduševljeni petaši i sedmaši postavljali su joj mnoštvo pitanja. Spisateljica je bila vrlo dobro raspoložena te je na svako pitanje lijepo odgovarala. Učenici su saznali puno toga o spisateljici i njenim poznatim knjigama  te su, kao i ona, otišli zadovoljnih lica iz školske dvorane.

 

                                                                                   Leo Rešetar, 7.a

 


Osnovna škola Ivana Perkovca Šenkovec