2022-05-24 20:39:38

AKTIVNOSTI U PRODUŽENOM BORAVKU

U želji da naši učenici stječu zdrave životne navike te usvajaju zdrave stilove života, i ove godine radionicama i prigodnim aktivnostima tijekom svibnja u produženom boravku nastojali smo poticati svijest o važnosti očuvanja zdravlja.

 

Učenici 1. razreda uz prezentaciju razgovarali su o zdravim navikama, istraživali u kojoj vrsti hrane su zastupljeni određeni vitamini, te zašto je za rast i razvoj važna zdrava i raznolika prehrana. Izradili su i prigodan plakat na temu vitamina, te voćne i povrtne ukrase za blagovaonicu.

Kušali su i zdrave grickalice - orahe, sušene datulje i tamnu čokoladu - zdravu zamjenu za uobičajene slatkiše.

 

Učenici 2. i 3. razreda uz Piramidu zdrave prehrane istraživali su o zdravim prehrambenim navikama. Zatim je svaki učenik imao priliku napraviti jednostavan, ukusan i zdrav međuobrok – voćnu salatu.

U danu posvećenom sportskim aktivnostima učenici su izvodili vježbe u skupinama te se natjecali na poligonu s preprekama.

Prigodnim likovnim radovima ukrasili smo i školsku blagovaonicu. Plakatima Šalica toplog napitka, Slatke tortice i Zagonetke o hrani, razveselili smo našu vrijednu i maštovitu kuharicu tetu Petru. Plakatom s porukom na 3 jezika želimo svim učenicima i djelatnicima škole Dobar tek!

  

Želja nam je i dalje rasti u zdravim životnim navikama. Pridružite nam se! smiley

učenici produženog boravka, učiteljice Milena i Valentina


Osnovna škola Ivana Perkovca Šenkovec