2022-05-19 07:38:47

NA DRŽAVNOM NATJECANJU IZ HRVATSKOG JEZIKA

 

XXVII. državno Natjecanje iz hrvatskoga jezika koje organizira i provodi Agencija za odgoj i obrazovanje u suradnji s Institutom za hrvatski jezik i jezikoslovlje održano je 11.5 .-13.5. 2022. godine u Zadru u OŠ Krune Krstića.

Nakon što je na županijskoj razni Natjecanja ostvarila odličan uspjeh, našu školu na državnom Natjecanju predstavljala je učenica Mia Vujaković, učenica 7.b,  u pratnji mentorice Natalije Dujaković. Mia je i ovaj put u vrlo jakoj konkurenciji 26 najboljih sedmaša iz cijele Hrvatske odlično riješila zadatke te ostvarila 6. rezultat prema broju bodova. Bravo, Mia!

 

U Zadru smo proveli tri lijepa dana najviše zahvaljujući našim domaćinima iz OŠ Krune Krstića koji se nas srdačno dočekali i pokazali se kao odlični i besprijekorni organizatori i domaćini. Nakon održanog Natjecanja proveli su nas u razgled povijesne jezgre grada Zadra s turističkim vodičem i  pokazali nam svoj grad bogate i zanimljive povijesne i kulturne baštine, grad mora i predivnoga arhipelaga, grad koji krase crkva svetoga Donata i Kalelarga, Trg pet bunara i stara luka Foša, Morske orgulje, Pozdrav Suncu, barkajoli i niz ostalih znamenitosti. Uz to, posjetili smo i izložbu posvećenu Marku Maruliću. 

Kako nam je bilo pogledajte na fotografijama u prilogu.

   

Natalija Dujaković, uč. hrvatskog jezika


Osnovna škola Ivana Perkovca Šenkovec