2022-04-01 08:31:12

SUDJELOVANJE NA EUROPSKOM KVIZU O NOVCU

Europski tjedan novca godišnja je inicijativa koja uključuje mlade u više od 35 europskih zemalja, s aktivnostima kao što su nastava u učionici, seminari, konferencije, EUROPSKI KVIZ O NOVCU i drugo. Navedene aktivnosti nastoje poboljšati razinu financijske pismenosti boljim financijskim obrazovanjem. Europski tjedan novca sastavni je dio misije Europske bankovne federacije radi promicanja financijske pismenosti u Europi putem različitih događanja, publikacija i partnerstava.

Naša škola  je obilježila Europski tjedan novca 21. - 25.3. 2022.  u sklopu nastave matematike raznim zadacima i kvizovima o novcu kao i sudjelovanjem na državnoj razini Europskog kviza o novcu.

Europski kviz o novcu je natjecanje koje se održava već treću godinu za učenike od 13 - 15 godina, a ove godine je naša škola sudjelovala prvi put i to sa 5 ekipa. Na natjecanju su sudjelovali učenici 8.-ih razreda Martin Novak, Patrik Mirt, Tin Šikoronja, Karlo Šitum, Laura Knežević, Nika Šoštarić, Matija Gagulić, Lucija Šoštarić, Vito Brestovec i Roko Turk. Učenici su se rješavanjem kvizova pripremali za natjecanje, kao i poboljšali svoju financijsku pismenost.

Natjecanje na državnoj razini se održalo 23.3.2022. u 13 sati putem platforme Kahoot!

 

Na natjecanju je sudjelovalo 254 ekipe, a naša najbolje plasirana ekipa je bila ekipa naziva TŠKŠ koja je osvojila 77 mjesto.

Čestitke svima na sudjelovanju i veselimo se sljedećem Europskom tjednu novca!

Vladimir Novaković, učitelj matematike


Osnovna škola Ivana Perkovca Šenkovec