2022-03-25 19:32:20

OBILJEŽAVANJE SVJETSKOG DANA RECIKLIRANJA

Svjetski dan recikliranja obilježava se svake godine 18. ožujka u svrhu povećanja svijesti o važnosti recikliranja i odvajanja otpada kako bi se smanjila potrošnja prirodnih resursa koji su na našem planetu ograničeni. Recikliranjem smanjujemo potrošnju energije, a time i onečišćenje vode i zraka što doprinosi i očuvanju našega zdravlja.

Svjetski dan recikliranja obilježili smo edukacijom učenika razredne nastave na temu recikliranja te sakupljanjem staroga papira i starih baterija.

 U četvrtak, 17.03.2022. učenici 6.a razreda Kaja Avdić, Josip Buinac, Eva Drenski i Sara Kovačić pod vodstvom učiteljice Marine Jurić pripremili su predavanje te upotrebom informacijsko telekomunikacijske tehnologije upoznali učenike od 1. do 4. razreda zašto je važno reciklirati te kako pravilno odvajati otpad – papir, plastiku, biootpad, stare baterije i lijekove.

Slika 1. Učenici 6.a razreda - Kaja Avdić, Josip Buinac, Eva Drenski i Sara Kovačić (Foto: Marina Jurić)

Nakon provedene edukacije, u kvizu znanja natjecali su se učenici četvrtih razreda, ali je kviz pobudio veliko zanimanje i ostalih učenika koji su promatrali natjecanje.

 Pobjednici kviza, koji su na sva pitanja odgovorili točno, bili su učenici PŠ DRENJE kojima čestitamo na uspjehu! Svi natjecatelji nagrađeni su prigodnim nagradama.

U petak, 18.03.2022., u školi smo proveli akciju sakupljanja staroga papira i starih baterija.

Mi nastavljamo reciklirati, nadamo se i vi!

Slika 2. Pobjednici kviza - učenici PŠ Drenje (Foto: Sanja Petrović)        

    Marina Jurić, prof. biologije i kemije


Osnovna škola Ivana Perkovca Šenkovec