2022-03-22 08:31:49

Tematski tjedan u produženom boravku!!!

U produženom boravku prvog razreda raznim prigodnim aktivnostima u tematskom tjednu obilježili smo Dan zaljubljenih, Valentinovo (14. veljače).

Prvoga dana uz prezentaciju upoznali smo kratki život poznatog sveca zaštitnika zaljubljenih, sv. Valentina, razgovarali smo o značaju dana i simbolici darivanja. Učenici su zatim ukrasili svoju kovertu za razrednu poštu u produženom boravku, u koju su narednih dana jedni drugima kao znak pažnje mogli ostaviti neku lijepu poruku ili crtež. Dan smo završili elementarnom igrom Pronađi svoj par.

 

Drugoga dana čitali smo priču Ivančice Koprek, Zašto se na Valentinovo ptičice žene?  Poslije razgovora o priči i iznošenja dojmova, uz opuštajuće zvuke instrumentalne skladbe Zimska pjesma ptica, učenici su izradili zaljubljene ptičice. Vodenim bojama oslikali su papirnate tanjure, a zatim su ih ukrasili kolažem i plišanom žicom. Igrom na školskom igralištu Cure love dečke! zaokružili smo dan.

Na Dan zaljubljenih počastili smo se neizostavnom čokoladom. Učenici su zatim u prigodnu čestitku nacrtali i napisali lijepu poruku za dragu osobu. Zabavili su se i rješavanjem misaonih zadataka na temu ljubavi.

Tematski tjedan zaokružili smo izradom eko hranilica za ptice. Poslužili smo se praznim kartonskim tetrapacima koje su učenici u grupama ukrasili po želji bojama ili ljepljivim folijama. Po završetku u hranilice smo stavili hranu za ptice, dar jednog učenika produženog boravka. Naš vrijedan domar Kruno hranilice nam je pomogao postaviti na stabla ispred škole.

 

Nadamo se da smo ovih dana barem malo porasli u ljubavi prema prirodi i jednih prema drugima.

heartheartheart

Učenici i učiteljica produženog boravka prvog razreda.

 


Osnovna škola Ivana Perkovca Šenkovec