2022-02-15 10:37:49

11. veljače - Međunarodni dan žena i djevojaka u znanosti!

Godine 2015. Opća skupština Ujedinjenih Naroda je 11. veljače proglasila Međunarodnim danom žena i djevojaka u znanosti.

Glavni ciljevi obilježavanja ovog dana su promicanje ravnopravnog sudjelovanja djevojaka i žena u obrazovanju, usavršavanju, radu i donošenju odluka u znanosti.

"Svim djevojkama i ženama koje zanima znanost želim reći da ako stvarno volite i želite nešto raditi, sigurno ćete u tome uspjeti. Nakon svakog uspjeha treba raditi još hrabrije i jače, a nakon neuspjeha napraviti novi plan i nastaviti dalje.

Znanstvena istraživanja zahtijevaju motiviranost i predanost znanstvenom radu te puno truda, ali ništa nije teško kad volite ono što radite. Čitajte, učite, studirajte i ostanite uvijek znatiželjne". - dr. sc.Iva Tolić, molekularna biologinja i jedna od vodećih svjetskih znanstvenica u području biofizike diobe stanice obratila se djevojkama.

 

I mi smo se pridružili obilježavanju ovog posebno dana. U predvorju škole pripremili smo malu izložbu o ženama znanstvenicama koje su promijenile svijet znanost i  koje ga još mijenjaju. 

     


Osnovna škola Ivana Perkovca Šenkovec