2021-10-27 11:15:13

POLIGON ZA TJELESNU I ZDRAVSTVENU KULTURU U PŠ DRENJE

Djeca su danas sve manje tjelesno aktivna zbog sjedilačkog načina života, što ima velike posljedice na zdravlje. Stoga je važno od najranije dobi utjecati na aktivnost djece, a upravo se u razdoblju od 1. do 4. razreda osnovne škole najveći broj djece prvi put susreće s organiziranim tjelesnim vježbanjem.

Akcijskim planom za prevenciju i smanjenje prekomjerne težine, započeo je pilot - projekt Poligon za tjelesnu aktivnost školske djece. Nakon uspješno provedenog pilot-projekta i pozitivne stručne ocjene koju su mu dali Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja, Kineziološki fakultet i Fakultet strojarstva i brodogradnje (o sigurnosti korištenih materijala), Hrvatski zavod za javno zdravstvo je uz pomoć Ministarstva zdravlja, u sklopu provedbe Nacionalnog programa Živjeti zdravo, osigurao sredstva za kupnju  višenamjenskih skupova kinezioloških pomagala kako bi ih donirao područnim školama u Republici Hrvatskoj koje nemaju sportske dvorane.

Objavom natječaja 2020. godine, naša škola je uključila PŠ Drenje u pilot- projekt. Također je osigurana i edukacija školskih timova. U našoj školi u edukaciju su bili uključeni profesor Tjelesne i zdravstvene kulture I učiteljice iz PŠ Drenje.

Treba naglasiti da projekt Poligon za tjelesnu aktivnost školske djece ne predstavlja zamjenu za nastavu Tjelesne i zdravstvene kulture, nego višenamjenski skup kinezioloških pomagala koji pomaže učiteljima/nastavnicima u ostvarivanju ciljeva i zadaća propisanih nacionalnim planom i programom s ciljem održavanja, unaprjeđenja i promicanja zdravlja i tjelesne aktivnosti.

Tako je i naša, PŠ Drenje, ove školske godine dobila jedan višenamjenski skup pomagala.

Klikni i pogledaj nastavu Tjelesne i zdrastvene kulture 

Učenici su s oduševljenjem prihvatili poligon a nastava Tjelesne i zdravstvene kulture postala je zanimljivija, prihvatljivija i kreativnija.


Osnovna škola Ivana Perkovca Šenkovec