preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Kalendar
« Rujan 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 3. 10. 2012.

Ukupno: 228880
Ovaj mjesec: 1229
Ovaj tjedan: 476
Danas: 1

KANAL

    OŠ Ivana Perkovca     

Suradnja s FKVK traje već nekoliko godina i naši učenici aktivno su se uključili u rad FKVK.

Tako su i nastali filmovi, DJEČJI DOM, KONGO i nagrađivani film HRC.

 

vijesti

O B A V I J E S T

Obavještavamo Vaš kako će udžbenici i drugi obrazovni materijali za iduću školsku godinu 2019./2020. biti besplatni, a obavijest o podjeli istih ćemo objaviti na našoj web stranici krajem kolovoza 2019. godine.

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 9. 7. 2019. 11:24

O D L U K A

- o realizaciji odmora za učenike osnovnih i srednjih škola s područja Zagrebačke županije za školsku godinu 2019./2020.

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 1. 7. 2019. 12:25

VAŽNO! - Upisi u srednju školu

Obavijest učenicima  i roditeljima!

Pozivaju se učenici 8. razreda i njihovi roditelji (skrbnici) na sastanak dana

11. srpnja 2019. u 17,00  sati

zbog potpisivanja prijavnica potrebnih za upis u srednje škole.

Svojim potpisom učenici i roditelji potvrđuju odabir programa i listu prioriteta što je jedan od preduvjeta za upis. 

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 21. 6. 2019. 08:47

Obavijest - VAŽNO!!!

 

U petak, 28.06.2019. u 9,00 sati, za učenike 1. do 8. razreda održati će se svečana podjela svjedodžbi.

 

 

Organiziran je dolazak i odlazak učenika putnika školskim autobusom:

8,20 - Kraj Gornji

8,40 - Drenje

8,45 - Laduč, DD-om

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 21. 6. 2019. 08:46

"Najbolji razred i Najbolji učenici"

na nagradnom izletu u Novom Vinodolskom

Projekt „Najbolji razred i Najbolji učenici“ provodi se  dugi niz godina na našoj školi kao motivacija i poticaj za postizanje što boljeg školskog uspjeha, vladanja, ugodne radne atmosfere te širenje pozitivnih odnosa među učenicima i učiteljima od petog do osmog razreda.

Ove školske godine 2018./2019. kao najbolji razred, prema zadanim kriterijima Projekta i ocjenama učitelja, pobijedio je 5.b razred, razrednice Jelice Kauf.

Prema ocjenama učitelja iz svakog razrednog odjel viših razreda odabrani su i učenici koji su svojim uspjehom te primjerenim vladanjem bili „najbolji“.

Nagrada za Najbolje je bio jednodnevni izlet na more u Novi Vinodolski u pratnji profesora Vladimira Novakovića, Marijana Bužanića, Jelice Kauf, defektologinje Hinke Strelec Zorić, pomoćnice u nastavi Ide Nikić Popović te socijalne pedagoginje Adele Krčelić. Izlet je financiran sredstvima prikupljenim prodajom krušnih proizvoda i kolača uz Dane kruha.

U opuštenoj atmosferi, uz smijeh, druženje, višesatno kupanje na gradskoj plaži te predahu za ručak proveli smo jako lijep dan.

Najboljem razredu i Najboljim učenicima iskrene čestitke!  

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 21. 6. 2019. 08:43

ŠKOLA U PRIRODI I MATURALNO 7-ih RAZREDA

Ove školske godine od 7. do 10. lipnja učenici četvrtih razreda na školsko putovanje putovali su u Resort Eklata Medena u pratnji razrednica i defektologinje.

 

Tijekom škole u prirodi posjetili su NP Krka, Etnoland u Pakovom selu, stare jezgre Splita i Trogira, Sokolarski centar u Šibenskoj Dubravi, te poduku za neplivače na bazenima na Poljudu.

 

U Resortu Eklata Medena učenici su imali bogat dnevni i večernji program uz animatore. 

 

 

Putovanje je proteklo je u ugodnoj atmosferi druženja, smijeha, pjesme i kupanja.

Naši sedmaši na "maturalcu"!!!

Nakon dugo godina obnovili smo prekinutu tradiciju odlaska na maturalac. U periodu  od 7. do 10. lipnja naši sedmaši putovali su u Resort Eklata Medena, kraj Trogira.

 

Tijekom putovanja obišli su  NP Krka, Etnoland Dalmati u Pakovu selu, razgledali Split i Trogir te se kupali na jednoj od najljepših plaža na Jadranu –Zlatni rat na Braču.

 

Mislimo da će im ovaj maturalac ostati u najljepšem sjećanju zbog raznovrsnih sadržaja i izvrsnih animatora, ali i učitelja u pratnji koji su brinuli o njima.

A mi smo bili vrlo ponosni na naše sedmaše jer je putovanje proteklo bez ikakvog izgreda, uz lijepo i pristojno ponašanje učenika.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 21. 6. 2019. 08:41

OBILJEŽAVANJE DANA ŠKOLE

 

Ove godine obilježili smo 168. rođendan naše škole. Škola je utemeljena davne 1851., a ime Ivana Perkovca, hrvatskog novinara, književnika i političara dobila je 1981.godine

Perkovac je rođen 23.svibnja pa već tradicionalno u svibnju, kroz različite aktivnosti obilježavamo Dan škole.

 

SVEČANA PRIREDBA

 

16. svibnja u sportskoj dvorani škole održana je svečana priredba povodom Dana škole.

Priredbom smo obilježili 25.godišnjicu smrti  Stjepana Jakševca, dječjeg pjesnika koji je rođen u našem susjedstvu na Svetom Križu.  Jakševcu su motivi zavičaja i djetinjstva bili česta inspiracija pa je volio dolaziti u našu školu i slušati učenike kako govore njegove stihove.

U svibnju obilježavamo i Dan majki pa su naši učenici stihovima izrazili  zahvalnost svim majkama. Kroz pregršt stihova izrazili smo ljubav i poštovanje prema domovini, zavičaju, tradiciji,materinskom jeziku i zavičajnom govoru. Nismo zaboravili ni naš planet Zemlju čiji smo dan također obilježili pjesmom i plesom. Nazočnima se obratila ravnateljica škole, gđa. Vesna Javor koja je uz pozdravnu riječ istaknula uspjehe učenika i njihovih mentora  na različitim natjecanjima, natječajima i projektima.

Posebno nas je razveselilo što su nam gosti na priredbi bili i predstavnici Osnovne škole Globoko iz susjedne Slovenije i prijateljskog grada Vesprema iz Mađarske s kojim ostvarujemo višegodišnju  međunarodnu suradnju u okviru projekta Model Zaprešić.

Uz Dan škole pripremamo i prigodne izložbe, a ove godine učenici i gosti su pokazali veliki interes za izložbu  Znanstveni kutak koju je s učenicima viših razreda pripremila učiteljica prirode, biologije i kemije, Marina Jurić.

 

Uz puno pjesme, igrokaza  i prigodnih stihova na kajkavskoj ikavici i na književnom jeziku, učenici su zaželjeli školi najljepše želje.

    

  

 

Novost na ovogodišnjoj priredbi bile su Fijolice pjevački zbor naših učiteljica koje  su program uljepšale pjesmom Tritonova truba.

 

Kao i uvijek najveći aplauz zaslužili su oni najmanji, prvašići. Priredba je završila našom školskom himnom koju su zajednički otpjevali učenici i učitelji.

 

Cijeli program pratio je  školski zbor pod ravnanjem učiteljice glazbene kulture Sare Hosni

                                                                                                               Marta Lauš, 7. a

SPORTSKI DAN

17. svibnja 2019. u našoj se školi povodom Dana škole održao već tradicionalni Sportski dan. Razredi su se međusobno natjecali u nogometu i rukometu. Utakmice su bile zanimljive i napete. U nogometu najbolji su se iskazali 7.a i 8.b koji su igrali finale. Pobjednik bio 7.a , drugo mjesto osvojili su učenici 8.b, a treće mjesto zauzeo je 7.b. Najbolji golmani su bili David Novosel (7.a) i Ivan Zendeli (8.a ), a najbolji  strijelac Luka Bratković (8.a). U rukometu natjecala su se učenice tri razreda. Djevojke iz 8.a su osvojile 1. mjesto, sedmašice 2. mjesto  i šestašice 3. mjesto. Najbolji strijelac je bila Sara Šlogar- Frkanec iz 8.b razreda. Natjecanje je prošlo u dobrom ozračju i sportskom navijanju.

 

 

Bio je to samo predah od napornog učenja i školskih obveza. Sportskim aktivnostima dobili smo energiju za nastavak rada i uspješan završetak školske godine.

                                                                                                         Terezija Lukić, 7. a

SUSRET NA PERKOVČEVOM GROBU

23.svibnja položili smo cvijeće na Perkovčev grob na samoborskom groblju. U suradnji s Maticom hrvatskom iz Samobora i Zaprešića održali smo kratki  kulturno -umjetničkom programu posvećen domovini i Ivanu Perkovcu. 

Naš zbor pjevao je hrvatsku himnu i još nekoliko domoljubnih pjesama, a učenica Lana Sluga recitirala je Preradovićevu Himnu  Perkovcu. U programu su sudjelovali i učenici OŠ Bogumila Tonija i OŠ Samobor.

U Samoboru smo naučili  da moramo poznavati svoju povijest , voljeti domovinu i čuvati tradiciju jer to su bile vrijednosti koje je u svom radu isticao i sam Perkovac.

S nama su bile učiteljice Gordana Štefančić, knjižničarka Snježana Iveković i ravnateljica škole Vesna Javor.

Nakon službenog dijela svi zajedno otišli smo na poznati samoborski specijalitet, kremšnite.

                                                                                               Larisa Bertović, 7. a

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 18. 6. 2019. 12:09

Škola stvaralaštva "Novigradsko proljeće"

 

I ove školske godine rado smo se prijavili za još jednu smotru stvaralaštva i kreativnosti „Novigradsko proljeće“, 06. - 13. 04. 2019. u Novigradu (Istra), koje okuplja učenike i učitelje koji su se bave stvaralačkim radom u sklopu izvannastavnih aktivnosti.

 

Volje smo imali, popunili iscrpne prijavnice, a onda je uslijedio najteži dio - iščekivanje rezultata. 

Prijavilo nas se troje i svi smo primljeni.

Lorena Mamić, 6. b, pohađala je keramičarsku radionicu, a Roberto Lebinac, 7. b, skladateljsku radionicu. U pratnji je bila učiteljica Jelica Kauf koja je pohađala filmsku radionicu.

U Novigradu smo proveli sedam vrlo aktivnih i produktivnih dana. Uglavnom u opuštenoj atmosferi potiče se slobodni umjetnički izričaj i pruža podrška svakome. Odnosi su na svim razinama suradnički i često neformalni. U takvim uvjetima nismo ni osjetili naporan rad, a sav je umor nestao kada smo završili svoje radove i prezentirali ih publici.

  

Lorena Mamić - izložba likovnih radionica i fotografije u Muzeju

 

Roberto Lebinac - autorska skladba na zadani tekst "Da je meni sunce biti", Glazbeno-poetska večer u Crkvi Sv. Pelagije

 

   

Jelica Kauf - premijera filma "Šesta vrata"

Iz Novigrada smo se vratili bogatiji za jedno veliko iskustvo, puni samopouzdanja, i jedva čekamo sve podijeliti s našom školom i zajednicom. 

Novigradsko proljeće

Kad sam čula da sam upala na Novigradsko proljeće skakala sam od sreće jer sam čula kako je tamo odlično, zabavno i lijepo. Ali u glavi su mi još uvijek bila silna pitanja: Što ako se na kraju ne sprijateljim ni sa kim? Što ako na kraju ne bude onako kako sam očekivala? Prevarila sam se. Bilo je još bolje nego što sam očekivala. Kad sam dospjela do svoje sobe, upoznala sam tri vrlo drage cure koje su dijelile sobu sa mnom. Kasnije sam upoznala još dvije cure s kojima smo se stalno družile. Još uvijek se često dopisujemo i zovemo. Hotel je odličan, hrana je odlična. Išla sam na keramičarsku radionicu, i to je bilo jako zabavno. Radionice su smještene u jednoj školi u Novigradu. Dva puta na dan smo išli na radionice, prvi put od devet ujutro do dvanaest sati, pa idemo na ručak. Zatim smo imali slobono vrijeme do četiri, tada su počinjale radionice. Slobodno vrijeme je bilo odlično, jer smo smjeli izaći iz hotela i šetati se gdje želimo, samo smo se morali vratiti na vrijeme za radionice. Ujutro smo imali tjelovježbu, što je bilo smiješno zbog usputnih komentara hospitanata. Na radionici je bilo super, naša voditeljica je odredila da na početku svakog sata svi moraju plesati oko tri minute, što je bilo urnebesno jer nam je svima bilo nelagodno i svi smo se smijuljili. Zatim smo radili nešto od gline (nešto povezano sa svjetlošću, jer „svjetlo“ je bila tema ovogodišnjeg Novigradskog proljeća). Kad završimo s oblikovanjem, stavimo rad u peć. Kad se ispeče obojimo ga nekim posebnim bojama za glinu, a kad se boja osuši, stavimo glazuru na rad. Zatim to ide u vanjsku peć, i to se peče na čak osam tisuća stupnjeva. Tako nam remek-djelo poprimi starinski izgled. Ta tehnika se zove „raku“. Nakon škole smo svi zajedno išli do trgovine koja se nalazila odmah pored škole. Svi bismo kupili pašaretu. To je gazirani sok koji se može kupiti samo u Istri. Jedan dan smo išli na izložbu svih radova, i onda na koncert koji se održava u crkvi jer je tamo najbolja akustika. Radionica pjevanja i scenske glazbe su otpjevale i odsvirale dvadesetak pjesama.  Također su scenske radionice imale predstavu u školi. Svi stvarno odlično glume. Zadnji dan smo isplakali sve suze, izgrlili se i oprostili. Tjedan proveden u Novigradu mi je najbolji u životu.

                                                                                Lorena Mamić, 6. b

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 18. 6. 2019. 09:00

Završna obavijest o sakupljenim količinama papira i plastičnih čepova po razredima

Ukupna količina sakupljenog papira i plastičnih čepova po razredu u 2018./2019. školskoj godini 
 

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 18. 6. 2019. 08:58

O B A V I J E S T

Poštovani roditelji/skrbnici,

prema Izjavi o preuzimanju udžbenika koju ste potpisali na početku školske godine 2018./2019.,  završetkom nastavne godine obvezni ste vratiti neoštećene udžbenike s pripadajućim CD - ima, kako bi ih mogle koristiti sljedeće generacije učenika. U slučaju oštećenja ili gubitka udžbenika, podsjećamo Vas na obvezu nadoknade štete.

Vraćaju se obvezni udžbenici koji su učenici prošle školske godine dobili besplatno.
Povrat udžbenika odvijat će se prema sljedećem rasporedu:

  • četvrtak, 13. lipnja 2019. godine (učenici 1. do 4. razreda)
  • petak,  14. lipnja 2019. godine. (učenici 5. do 8. razreda).

Učenici udžbenike vraćaju svojim razrednicima.

Također Vas obavještavamo kako će udžbenici i drugi obrazovni materijali za iduću školsku godinu 2019./2020. biti besplatni, a obavijest o podjeli istih ćemo objaviti na našoj web stranici krajem kolovoza 2019. godine.

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 11. 6. 2019. 17:06

UZ BALTAZAR U POSJETU CRNOJ GORI

Naši zadrugari ovu su školsku godinu završili na najljepši mogući način. Od 30. svibnja do 1. lipnja, zajedno s još šezdesetak učenika i učitelja, zadrugara, s područja Zagrebačke županije, bili su gosti Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore, čiji su članovi bili njihovi domaćini.

Samo one učeničke zadruge koje su se istaknule svojom aktivnošću, marljivošću i redovitim sudjelovanjem na manifestacijama i projektima, mogli su se nadati ovom lijepom putovanju.             

UZ Baltazar ušla je u to društvo probranih. Našu su zadrugu predstavljale učenice 7. razreda Larisa Bertović i Terezia Lukić te učiteljica G. Štefančić.

 

Učeničke zadruge Zagrebačke županije sudjeluju u mnogim aktivnostima i projektima tijekom cijele godine. Jedna je od tih aktivnosti i suradnja s udrugama i zajednicama Hrvata koji žive izvan Hrvatske.

 

Ovakve međunarodne suradnje imaju višestruki značaj jer se njima predstavlja vrijedan rad učenika i učitelja školskih zadruga te se uspostavlja povezanost s pripadnicima hrvatske manjine.

Osobit je značaj takvih suradnja za najmlađe jer djeca hrvatskih iseljenika jačaju veze sa svojom domovinom, a u učenika se školskih zadruga osvješćuje postojanje Hrvata koji žive izvan Hrvatske. Valja spomenuti i radionice u kojima su domaćini i gosti uživali u kreativnosti stvarajući mala umjetnička djela u radionici izrade predmeta od gline koje je vodio Milivoj Slaby. Radionice su se održavale u Osnovnoj školi Drago Milović u Tivtu. Jedna je to od škola u Crnoj Gori u kojima se odvija nastava na hrvatskome jeziku. Učenici i učitelji su u okviru ovoga projekta posjetili Dubrovnik, Tivat, Kotor i Manastir svetoga Vasilija Ostroškog. Bila je to prilika za razmjenu dragocjenih iskustava u radu učeničkih zadruga te stvaranje zamisli i ideja koje će tek uključiti u svoj rad.

Ipak, možda je to najviše od svega motivacija za daljnji rad i osnaživanje učeničkoga zadrugarstva, djelatnosti u kojoj djeca uče zamišljati, stvarati i izrađivati. Upravo te vještine jamče uspjeh i izvrsnost kojima svaka škola mora težiti.

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 11. 6. 2019. 17:06

V A Ž N O!!!

 

REZULTATI IV. AKCIJE SAKUPLJANJA STAROGA PAPIRA I PLASTIČNIH ČEPOVA

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 30. 5. 2019. 14:52

V A Ž N O!!!

Odluka o upisu učenika u I razred srednje škole u školskoj godini 2019./2020.

Obavještavamo vas da je objavljena Odluka o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2019./2020. koja uključjuje strukturu razrednih odjela i broj učenika po programima. Odluka je dostupna ovdje.    

https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2019_05_53_1020.html

Dana 27. svibnja 2019. godine za sve učenike 8. razreda započele su prijave (registracija) u sustav NISpuSŠ, kao i prijave kandidata s teškoćama u razvoju koji se javljaju Uredu državne uprave u Zaprešiću, Trg žrtava fašizma 1. Toga dana počinju i prijave kandidata koji su zainteresirani za upis u razredne odjele za sportaše.  

Učenicima 8. razreda savjetujemo svakodnevno praćenje internetske stranice www.upisi.hr gdje se objavljuju sve nove obavijesti vezane uz upise u srednje škole.

 
  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 27. 5. 2019. 16:01

Naši učenici nagrađeni na natječaju Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije

Vesele nas  lijepi rezultati naših učenika na literarno - likovnom natječaju Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije. Učenica Simona Sermazi, učenica 1. razreda PŠ Drenje nagrađena je za likovni uradak, a učenik 4. a  razreda Leo Rešetar za literarni rad. Oboje su osvojili 3. mjesto.  Mentorice su učiteljice Renata Jambrešić i Gordana Papac.

Nagrade najuspješnijima uručili su župan Stjepan Kožić, glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković i predsjednik VZ Zagrebačke županije Stjepan Ptiček.

Svi smo bili ponosni na naše učenike, jer su svojim radovima pokazali da poznaju važnost ove teške i humane profesije, ali isto tako da smo ponosni na naše vatrogasce iz  DVD - a  Šenkovec uz koje se osjećamo sigurno!!!!

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 27. 5. 2019. 15:42

V A Ž N O!!!

IV.AKCIJA SAKUPLJANJA STAROGA PAPIRA I PLASTIČNIH ČEPOVA

 U utorak, 28.05.2019. provodimo četvrtu akciju sakupljanja staroga papira i plastičnih čepova od PET boca i tetrapaka u šk.god. 2018./2019.

UTORAK - 28.05.2019.

 

 

DS Smith UnijapapirCroatia d.o.o. dopremit će specijalni kontejner koji će se nalaziti iza škole na parkiralištu gdje možete donijeti stari papir i plastične čepove u navedeno vrijeme:

- ujutro od 7:30 – 8:00 sati i

- poslije podne od 13:30 do 14:00 sati.

Doneseni stari papir i plastične čepove ćemo, kao i uvijek, vagati i voditi evidenciju koliko je kilograma papira i čepova prikupio pojedini razred.

Molim plastične čepove prilikom sakupljanja malo isprati vodom te na vrećicu s čepovima napisati razred iz kojega je učenik kako bi bila lakša evidencija.

S obzirom da je ova akcija sakupljanja ujedno i posljednja u ovoj školskoj godini, zbrojit ćemo sve kilograme sakupljenog staroga papira i plastičnih čepova po razredima tijekom cijele školske godine te vidjeti koji je razred bio najuspješniji te tko će biti nagrađen.

Hvala unaprijed svima na sudjelovanju!

Marina Jurić, prof. biologije i kemije

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 22. 5. 2019. 10:17

V A Ž N O!!!

Webinar za sve učenike koji upisuju I. razred srednje škole

   U suradnji s Hrvatskom akademskom i istraživačkom mrežom (CARNET) predstavnici Ministarstva znanosti i obrazovanja za sve učenike koji upisuju I. razred srednje škole u školskoj godini 2019./2020. organiziraju informativni webinar na temu provedbe ovogodišnjih elektroničkih prijava i upisa u srednje škole. 
Webinar je planiran za četvrtak, 23. svibnja 2019., od 13:00 do 14:30 sati i bit će dostupan na poveznici: 

https://meduza.carnet.hr/index.php/media/watch/13368.

Snimka informativnog webinara bit će postavljena na mrežnim stranicama CARNET-a i www.upisi.hr

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 22. 5. 2019. 10:05

V A Ž N O!!!

Upisi u prvi razred osnovne škole

Poštovani roditelji,

upis djece u 1. razred osnovne škole za školsku godinu 2019./2020. obavljat će se 

03.06.2019. od 16,30 do 17,30 sati

04.06.2019. od 09,00 do 11,00 sati

05.06.2019. od 16,00 do 18,00 sati

u prostorijama stručne službe OŠ Ivana Perkovca u Šenkovcu.

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 21. 5. 2019. 08:21

Obavijest o promjenama u prometovanju školskog autobusa

Obavještavamo učenike i roditelje kako je zbog rekonstrukcije državne ceste D-225, uz koju se nalazi naša škola i po kojoj prometuje školski autobus, došlo do preusmjeravanja prometa na obližnje općinske ceste.

U svezi s navedenim, kontaktirali smo izvođača (GIP PIONIR), naručitelja radova (HRVATSKE CESTE) i prijevoznika školskog autobusa (PRESEČKI GRUPA d.o.o.), te dobili informaciju kako su predviđeni obilazni putevi sigurni za prijevoz naših učenika, a prijevoznik  će prilagoditi veličinu autobusa uvjetima za prometovanje na obilaznim cestama.

Školski autobus prometuje po redovnom voznom redu, a u slučaju bilo kakvih promjena, obavijestit ćemo vas putem web stranice škole.

Stajalište za učenike putnike iz Harmice je kod DVD- Harmica.

U nastavku je poveznica na novu prometnu regulaciju:

http://www.brdovec.hr/?@=5ptu#news_8980.

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 20. 5. 2019. 16:16

49. POETSKI SUSRETI DJECE ZAPREŠIĆA

  

I ove godine učenici naše škole sudjelovali su na Poetskim susretima djece Zaprešića koji se održavaju  već 49  godina te svake godine iznova potiču velik broj djece Zaprešića i okolice na stvaranje dječje poezije na dijalektalnom i književnom izričaju. 
Stručni žiri izabire 20 radova za interpretaciju na završnoj svečanosti i četiri nagrade: prvu nagradu na dijalektalnom izričaju, prvu nagradu na književnom izričaju, te drugu i treću nagradu.

 

Na završnoj svečanosti među 20 najboljih izabrana su tri literarna rada učenica naše škole :

Ljetni pljusak (Ema Gerjević, 8.b), Moj djed (Karla Porobić, 6.b), Po zimi (Ana Švec, 6.a) voditeljice Natalije Dujaković.

Treću nagradu na književnom izričaju osvojila Ema Gerjević s pjesmom Ljetni pljusak .

Čestitamo!

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 14. 5. 2019. 16:43

IZVANUČIONIČNA NASTAVA OSMAŠA

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 14. 5. 2019. 16:42

U Hrvatskom narodnom kazalištu

 

Učenici osmih razreda 11. travnja 2019. g. u pratnji učitelja i asistenata pogledali su predstavu  Tko pjeva zlo ne misli u Hrvatskom narodnom kazalištu

Inspiriran scenarijem Kreše Golika za jedan od najgledanijih filmova u povijesti hrvatske kinematografije, nastalom na temelju Dnevnika maloga Perice Vjekoslava Majera iz 1942.g.,  Rene Medvešek režirao je kazališnu verziju u kojoj rekonstruira izumirući dobri duh Zagreba.

 

Nakon pročitanog djela i odgledanog filma, učenici su bili oduševljeni istoimenom kazališnom predstavom te se puni dojmova vratili svojim kućama. Nakon toga pisali su osvrte na kazališnu predstavu u kojima su izrazili svoja razmišljanja, zapažanja i dojmove o predstavi.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 14. 5. 2019. 16:41

DAN UČENIČKIH ZADRUGA ZAGREBAČKE ŽUPANIJE

Dan učeničkih zadruga Zagrebačke županije održan je 9. 05. 2019. godine u Svetom Ivanu Zelini. Zbog loših vremenskih prilika, cijelo je događanje sa zelinskog gradskog trga premješteno u dvoranu OŠ Dragutina Domjanića.

Dvorana je bila puna razdraganih zadrugara, koji su nastojali što ljepše složiti svoje štandove i izložiti sve predmete koje su izradili u svojim sekcijama. Svoje su radove izložile 24 učeničke zadruge iz cijele Zagrebačke županije. Iako se činilo da neće biti prodaje, jer nismo bili na javnom mjestu gdje ima više prolaznika i potencijalnih kupaca, nije bilo tako. Učenici i učitelji OŠ D. Domjanića posjećivali su štandove pa su mnogi ostvarili vrlo dobru prodaju svojih proizvoda.

 

UZ Baltazar su predstavljali učenici 5. razreda, Leonarda Bučar, Marta Cvetković, Lucija Kežman i Patrik Mirt, u pratnji učiteljice G. Štefančić.

Iako im je to bilo prvo takvo iskustvo, naši su se učenici vrlo dobro snašli u predstavljanju i prodaji  naših proizvoda.

Na štandu naše zadruge našli su se proizvodi koje su zadrugari izrađivali tijekom ove, ali i prethodnih školskih godina.

Od ponuđenih proizvoda (jabučni ocat, pekmez od šljiva, platnene torbe, nakit od gumbi, ukrasne staklenke…), najbolju smo prodaju ostvarili s našim tradicionalnim proizvodom, jabučnim octom.

 

Iako se zbog lošeg vremena nisu mogli održati starinske igre i sportovi u kojima učenici jako uživaju, atmosfera je bila radosna i prijateljska. Tome su pridonijeli i mali tamburaši koji su cijelo vrijeme svirali i uveseljavali sudionike.

Nakon radnog dijela svi sudionici su prisustvovali svečanom ručku, kojim je zaključena vrlo radna,  aktivna i uspješna godina za male zadrugare Zagrebačke županije.

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 14. 5. 2019. 15:25

SUDJELOVANJE U MEĐUNARODNOM PROJEKTU

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 10. 5. 2019. 09:12

UZ Baltazar na Uskršnjoj izložbi

    

U utorak, 16. 04. 2019. godine, UZ Baltazar je sudjelovala na Uskršnjoj prodajnoj izložbi, koja je i ove godine održana u prostoru Zagrebačke županije, u Vukovarskoj ulici u Zagrebu.

Ove godine sudjelovalo je 14 učeničkih zadruga iz cijele Zagrebačke županije.

  

Pregršt šarenih pisanica, zečića, pilića i drugih simbola nadolazećeg Uskrsa, izrađenih rukama malih zadrugara, krasilo je štandove i uljepšavalo prostor.

Našu su školu ove godine predstavljale učenice 6. razreda, Lana Munić i Karla Porobić, u pratnji učiteljice G. Štefančić.

Učenice su ljubazno i strpljivo odgovarale na pitanja koja su im postavljali potencijalni kupci, ali i brojni novinari koji su posjetili izložbu. Najsretniji smo bili kada bi netko izabrao i kupio poneki naš proizvod. To je bio znak da smo posao odradili dobro, ali i poticaj za nove ideje i predan rad u budućim projektima.

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 3. 5. 2019. 13:00

Mathema

 

Međunarodno ekipno natjecanje  Mathema u Koprivnici 12.04.2019.

Učenici naše škole 5., 6., 7. i 8. razreda sudjelovali su 12.04.2019. na međunarodnom ekipnom natjecanju Mathema u Koprivnici koje je organizirao UMKOM (Udruga mladih koprivničkih matematičara) u OŠ ''Braća Radić'' Koprivnica.

Inače, Mathema u Koprivnici se održava već treću godinu za redom. Na natjecanju mogu sudjelovati učenici od 3. do 8. razreda u grupama po tri učenika za svaki razred. Ove školske godine sudjelovalo je ukupno 232 ekipe osnovnih škola iz raznih područja Hrvatske (Zagrebačke županije, Grada Zagreba, Koprivničko - križevačke županije, itd…). Također su sudjelovale i ekipe iz susjednih država. Grupe su rješavale test koji se sastojao od 24 zadatka koji su organizirani u 4 skupine prema broju bodova (1 bod, 2 boda, 3 boda i 4 boda), a za to su imali 80 minuta.

Naše ekipe su postigle sljedeće rezultate:

-  5. razred pod nazivom CRV (Vito Brestovac, Roko Turk, Matija Gagulić) zauzela je 33. mjesto od ukupno 41. ekipe, mentor učitelj matematike V. Novaković

- 6. razred pod nazivom TRI MUŠKETIRA (Fran Jakovina, Lana Munić i Petar Bašić) zauzela je 38. mjesto od ukupno 47. ekipa, mentor učiteljica matematike R. Glogović

- 7. razreda pod nazivom KAKTUS (Teo Rukelj, Matija Kovačić i Patricija Filipčić)osvojila je 16. mjesto od ukupno 31. ekipe, mentor učitelj matematike V. Novaković

- 8. razred pod nazivom TRI DAME (Iva Bukovinski i Tara Lozar) zauzela je 10. mjesto od ukupno 25. ekipa, mentor učiteljica matematike R. Glogović

Ukoliko želite saznati o dojmovi naših učenika s natjecanja, slobodno ih pitajte. A ukoliko želite saznati više o samom natjecanju, možete pogledati na ovom linku: 

https://marinanjers.wixsite.com/umkom/2019

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 3. 5. 2019. 12:53

Uspjeh Ritmokracije na Hrvatskom udruženju mažoret timova

   

PU Ritmokracija - Brdovec, čije članice su i učenice naše škole, sudjelovala je na 6. DP HUMT-a (Hrvatsko udruženje mažoret timova) u Pregradi.

U dva dana natjecanja, naše mažoretkinje sudjelovale su u devet kategorija te postigle zaista zapažene rezultate. Mažoretkinje PU Ritmokracija su  treću godinu za redom osvojile KUP REPUBLIKE HRVATSKE i titulu Državnih prvakinja u sedam kategorija, tako da od ove godine pokal  Kupa prvaka ostaje u njihovom trajnom vlasništvu.

Čestitamo članicama i trenerici Miloslavi Katić, jer bez ustrajnog truda i rada ne bi bilo tako lijepih rezultata. Veselimo se budućim nastupima!!!

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 30. 4. 2019. 14:55

U KAZALIŠTU ŽAR PTICA

 

 

U ponedjeljak 8.travnja 2019. učenici  šestih razreda naše škole u pratnji razrednica i učiteljice Hrvatskog jezika imali su izvanučioničnu nastavu u Gradskom kazalištu Žar ptica gdje su pogledali predstavu Gulliver.

Predstava govori o mornaru Gulliveru  koji se nakon brodoloma našao na otoku Liliputu gdje su živjeli mali ljudi  zvani Liliputanci. Kada su ga Liliputanci dovezli u svoj grad,  Gulliver je upoznao njihove običaje, jezik  i način života. Na susjednom otoku Blefuscu živi narod, koji po njihovom mišljenju, sve radi krivo te Liliputanci s njima ratuju već godinama zbog incidenta koji se zbio na pikniku  kada su se dva kralja posvađala zbog tuckanja jajima. Jednoga dana Gulliver je spasio  Liliputance od neprijateljskih brodova, a zauzvrat su mu dopustili da slobodno šeće gradom u određeno doba. Jedne noći u dvorcu je izbio požar i panika među Liliputancima te ih je Gulliver spasio pomokrivši se po dvorcu i tako ugasio požar.  To je razljutilo kralja i kraljicu te je Gulliver morao otići.

 

 

Scenografija je bila izuzetno zanimljiva - koristili su se komadima bijelog platna koji su uz pomoć različite rasvjete dočaravali izgled mora, dvorca, brodova i služili kao razni rekviziti glumcima. Na početku predstave glumci su gledateljima  likove Liliputanaca dočarali kao vrle malene ljude.  

 

Guliver je bio obučenu mornarsko odijelo s plavo-bijelim prugama.  Liliputnaci su bili obučeni  u majice s crveno-crnim prugama, crvene hlače i crvene šešire. Rasvjeta u predstavi je pratila tijek događanja - npr. kada je govorio samo jedan glumac  tada je reflektor osvjetljavao samo njega kako bi se gledatelji mogli usredotočiti na  taj događaj. Glazba je pratila događanja te ih činila napetijima, a neke i smiješnima.

Poruka predstave je da su svi ljudi drugačiji i da ih ne treba  prosuđivati po izgleda već po njihovim osobinama. Preporučio bih svima da pogledaju ovu predstavu jer je istovremeno zanimljiva, smiješna i poučna.

Tian Žižić, 6.b

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 15. 4. 2019. 16:41

Prenosimo znanje jedni drugima….

  

 

U četvrtak i petak, 28. i 29. ožujka  bio je  zanimljiv dan za učenike i učiteljice trećih i četvrtih razreda. Nikola Crljen, učenik 4.a razreda održao je zanimljivu radionicu o 3 D dizajniranju koristeći program Tinkercad. Učenici su pozorno pratili i aktivno sudjelovali u radionici, a i učiteljice su imale prilike naučiti nešto novo. Svi su bili zadovoljni kada su u spomenutom programu izradili lik Ivana Perkovca.

 

Ovo je već druga radionica koju je Nikola održao, a prva je bila o osnovama robotike. Hvala Nikoli i njegovom tati Nikši koji je dao prijedlog za radionicu  i omogućio realizaciju. 

   

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 15. 4. 2019. 15:51

Goethe-Zertifikat A2: Fit in Deutsch

  

Učenici  osmih razreda naše škole su 2.3.2019.  pristupili Goethe-Zertifikat A2: Fit in Deutsch  u pratnji svojih mentorica Ivančice Rolović i Nikoline Žugec Lujić u prostorijama OŠ Antuna Augustinčića u Zaprešiću u sklopu  Modela Zaprešić: Tara Lozar, 8.a,Karlo Mady, 8.a,Luka Bratković, 8.a, Iva Bukovinski, 8.a,Karla Ćiško, 8.b, Matea Ešegović, 8.b, Lana Hruška, 8.b, Anja Tominc, 8.b,Jan Vujaković,8.b

Učenici koji uspiju položiti ovaj prestižni ispit će službeni i međunarodno priznati certifikat.Goethe-Zertifikat A2: Fit in Deutsch ispit je iz njemačkog jezika za mlade u dobi od 12 do 16 godina. Položenim ispitom potvrđuju se osnovne jezične kompetencije koje odgovaraju drugoj (A2) od šest razina kompetencijske ljestvice Zajedničkog europskog referentnog okvira za jezike.

POLOŽENIM ISPITOM DOKAZUJE se DA ...

  • Osoba može razumjeti i upotrebljavati često korištene izraze u svakodnevnim situacijama.
  • Se osoba može sporazumijevati u jednostavnim, rutinskim situacijama u kojima se radi o razmjeni informacija o poznatim i uobičajenim temama.
  • Osoba jednostavnim rječnikom može opisati vlastito porijeklo i obrazovanje, izravno okruženje i stvari povezane s neposrednim potrebama.

Nakon ispita učenici su se počastili  kolačima.

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 12. 4. 2019. 10:16

UZ BALTAZAR NA SMOTRI UČENIČKIH ZADRUGA ZAGREBAČKE ŽUPANIJE

U četvrtak, 4. 04. 2019. godine, u OŠ Jakovlje u Jakovlju, održana je Smotra učeničkih zadruga Zagrebačke županije. Sudjelovalo je 25 učeničkih zadruga koje su na Smotri prikazale svoj jednogodišnji rad.

Stručno povjerenstvo, koje je obilazilo izložbene prostore zadruga,ocjenjivalo je estetski izgled prostora i proizvoda, kvalitetu dokumentacije i izvođenje praktičnog rada.

Našu su zadrugu predstavljale učenice 6. razreda, Lana Jakovina, Karla Porobić i Petra Relja, u pratnji učiteljice G. Štefančić. Učenice su vrlo uspješno predstavile ovogodišnji projekt naše zadruge pod nazivom „U carstvu gumbi“.

    

Projekt  se sastojao u izradi raznih uporabnih i ukrasnih predmeta izrađenih  ili samo ukrašenih različitim starim, već upotrijebljenim gumbima. Namjera nam je bila pokazati kako mi u našoj školi recikliramo i čuvamo prirodu, a pritom se dobro zabavljamo i izrađujemo lijepe predmete. Naš se šareni štand dopao i ostalim sudionicima i samom stručnom povjerenstvu, pa smo dobili mnoge pohvale i za ideju i za njezinu izvedbu.

  

Zadovoljni svojom prezentacijom zadruge i pažnjom koju smo izazvali, već prikupljamo nove ideje za nove izazove u sljedećoj godini.

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 9. 4. 2019. 10:58

Međunarodna razmjena učenika

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 8. 4. 2019. 10:33

Zahvalnica - Marijini obroci

 

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 3. 4. 2019. 18:08

Učenici razredne nastave obilježili Svjetski dan voda

 

 

Svjetski dan voda obilježava se 22. ožujka svake godine kako bi se skrenula pozornost ljudi diljem svijeta na važnost očuvanja vode za piće.

 

 

Obilježavanje je prihvaćeno je na Konferenciji Ujedinjenih naroda o okolišu i razvoju koja je održana 1992. godine u Rio de Janeiru, u Brazilu. Rezolucijom Opće skupštine Ujedinjenih naroda iz 2010. godine pravo na sigurnu i čistu vodu za piće proglašeno je kao ljudsko pravo od velike važnosti za potpuno uživanje drugih ljudskih prava. Podaci pokazuju da svaka četvrta osnovna škola u svijetu nije uključena u sustav javne vodoopskrbe, a više od 700 djece mlađe od pet godina svakog dana umire od bolesti prouzročenih zdravstveno neispravnom vodom.

  

Republika Hrvatska je po rezervama vode među najbogatijim zemljama Europe i svijeta, 36 posto ukupne površine Hrvatske pokriveno je vodama, a zdravstveno ispravna voda za piće iz sustava javne vodoopskrbe dostupna je za više od 90% stanovništva,

 

 

 

Tijekom ožujka su Mali ekolozi, učenici 3.b razreda, zajedno sa svojom učiteljicom Ružicom  Tanodi, sudjelovali u projektu „BEZ VODE NEMA ŽIVOTA“ te su uz Svjetski dan voda održali  predavanje za ostale učenike nižih razreda.

 

 

 

 

Naši mali ekolozi željeli su podsjetiti na važan problem u svijetu:  nedostatak pitke vode i podsjetiti nas da svi zajedno moramo doprinijeti zaštiti vode od zagađenja  te sačuvati ovaj prirodni resurs kojim naša zemlja obiluje.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 3. 4. 2019. 18:06

„LJUBIČASTI DAN“

26. ožujka obilježili smo „Ljubičasti dan“, dan kad se širom svijeta ljubičastom bojom iskazuje solidarnost s osobama koje imaju epilepsiju.

  

Dr. med., spec. neurolog, Latica Friedrich održala je predavanje za osmaše te učitelje, stručne suradnice i pomoćnike u nastavi na kojem nas je upoznala sa vrstama epileptičkih napadaja, dijagnosticiranjem, uzrocima, liječenjem te uputila kako pomoći osobi koja ima epileptički napadaj. Učenici 1. - 4. razreda sa svojim razrednicama gledali su edukativne crtane filmove o Kampiju - maskoti Međunarodnog dana epilepsije.

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 29. 3. 2019. 10:14

Prvašići proslavili 100. dan u školi!

Uz čitanje, pisanje, računanje.... učenici prvih razreda sudjeluju u svim aktivnostima škole.

  

Obilježavanjem značajnijih dana uče se odgovornom ponašanju, međusobnom uvažavanju, prihvaćanju različitosti, čuvanju naše planete  Zemlje te još mnoštvu  drugih važnih vrijednosti.

  

Kao što vidimo, učenici su osmijehom proslavili 100. dan u školi.

Želimo im da tako ostane i dalje!!!

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 28. 3. 2019. 13:51

Međunarodno istraživanje eTIMSS 2019.

Naša škola jedna je od 200 škola u Republici Hrvatskoj odabranih za sudjelovanje u važnom međunarodnom istraživanju eTIMSS 2019. kojim se ispituje što djeca širom svijeta znaju iz Matematike i Prirode i društva.
Nositelj projekta za Hrvatsku je Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja.
U istraživanju provedenom 21. ožujka 2019. g. predstavljali su nas učenici 4. razreda Područne škole Drenje i svojim sudjelovanjem dali doprinos unapređenju obrazovnog sustava u RH.
 
  
 
Ponosni smo na njih što su imali mogućnost pokazati svoje znanje u ovom projektu u kojem sudjeluju učenici iz 58 zemalja svijeta.
  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 26. 3. 2019. 14:19

V A Ž N O!!!

REZULTATI III.AKCIJE SAKUPLJANJA STAROGA PAPIRA I PLASTIČNIH ČEPOVA

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 22. 3. 2019. 12:12

Teo predstavlja našu školu na Državnom natjecanju iz matematike

Na Županijskom natjecanju iz matematike, koje se ove godine se održalo u OŠ Nikole Hribara u Velikoj Gorici, našu školu predstavljao je Teo Rukelj, učenik 7. b razreda.  Teo, već poznat kao izvrstan matematičar, zauzeo je treće mjesto. Nakon revizije najboljih radova od strane Državnog povjerenstva utvrđeno je da je njegov rad među onima koji su pozvani na Državno natjecanje iz matematike koje se ove godine održava u Poreču. 

Čestitke Teu i njegovom mentoru Vladimiru Novakoviću  i puno sreće u Poreču!

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 18. 3. 2019. 15:03

18.03.2019. SVJETSKI DAN RECIKLIRANJA

Drugi Svjetski dan recikliranja će se održati pod sloganom „Recikliranje za budućnost“.

Ljudi širom svijeta pozivaju se da 18. ožujka 2019. godine pruže svoju punu podršku recikliranju i rješavanju problema zbrinjavanja otpada.

Mi ćemo u školi obilježiti svjetski dan recikliranja provođenjem

III.AKCIJE SAKUPLJANJA STAROGA PAPIRA I PLASTIČNIH ČEPOVA koja će se održati u:

UTORAK- 19.03.2019.

 

Unijapapir d.o.o. dopremit će specijalni kontejner koji će se nalaziti iza škole na parkiralištu gdje možete donijeti stari papir i plastične čepove u navedeno vrijeme:

 

 

- ujutro od 7:30 – 8:00 sati i

- poslije podne od 13:30 do 14:00 sati.

Doneseni stari papir i plastične čepove ćemo, kao i uvijek, vagati i voditi evidenciju koliko je kilograma papira i čepova prikupio pojedini razred.

Molim vas da plastične čepove prilikom sakupljanja malo isperete s vodom te na vrećicu s čepovima napišete razred iz kojega je učenik kako bi bila lakša evidencija.

Hvala unaprijed svima na sudjelovanju!

Marina Jurić, prof. biologije i kemije

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 15. 3. 2019. 11:41

Climate Strike 2019 Croatia

Dana 15. ožujka 2019. godine i naša škola se pridružila  borbi protiv klimatskih promjena pod nazivom Climate Strike 2019 CroatiaUčenici i učitelji  toga dana nosili su zelene majice, razgovarali o  problemu koji je globalan, a o kojem uvelike ovisi budućnost naše djece. Cijeli događaj nadahnula je mlada švedska aktivistica, Greta Thunberg  koja je svaki  petak sama prosvjedovala ispred švedskog parlamenta kako bi apelirala na zastupnike da učine više u borbi  protiv klimatskih promjena. Ustrajala je dok nije zapalila globalnu iskru koja se proširila u više od dvije tisuće gradova u 123 zemlje sa svih kontinenata, uključujući Antarktiku. Pokretu su se priključili i učenici Zagreba, Pule, Splita i Varaždina, a drago nam je da je iskra za  očuvanje naše planete Zemlje zaiskrila i kod nas u Šenkovcu. 

    

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 14. 3. 2019. 11:13

Radionice za učenike osmih razreda

Ove godine, tijekom drugog polugodišta provode se radionice  za učenike osmih razreda u sklopu projekta  Job College SAVA a s ciljem osvještavanja istih o izboru zanimanja i donošenja promišljene odluke o upisu u srednju školu.  

Radionice koje u našoj školi provodi gospođa Marijana Janjić (EDUKA – centar lokalnog razvoja)  pomažu učenicima u promišljanju o zanimanjima i srednjim školama te im daju alate koji će im pomoći u uspješnijem nošenju s izazovima nove sredine (komunikacijske vještine) te novih radnih izazova (organizacija vremena i korak-po-korak planiranje). U suradnji s lokalnom zajednicom učenici će imati priliku saznati više o deficitarnim zanimanjima na završnoj radionici koja će se održati u travnju 2019 godine.

U razdoblju od siječnja do ožujka održane su dvije radionice:  ˝Biram budućnost, biram zanimanje!˝  i ˝Organiziraj vrijeme! Napravi plan od starta do cilja!˝

   

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 13. 3. 2019. 08:31

Ne bacajte, reciklirajte!

U srijedu,  6.03.2019., učenici  5. i 6. razreda prisustvovali su predavanju učiteljice Marine Jurić o reciklažnom dvorištu, načinu korištenja i odvajanju otpada te održivom gospodarenju.

Predavanje je organizirano u suradnji s Općinom Brdovec u sklopu projekta Izgradnja reciklažnog dvorišta.

Kako je reciklažno dvorište u potpunosti izgrađeno, opremljeno i u veljači 2019. pušteno u rad, uz informativne aktivnosti, najvažnije je kod mladih naraštaja razvijati svijest o važnosti razvrstavanja otpada. Unatrag nekoliko godina u našoj školi sustavno se radi na ekološkoj osviještenosti učenika te nam je drago da naša lokalna zajednica promovira takve vrijednosti. 

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 8. 3. 2019. 13:18

Nikola osvojio srebrnu medalju u taekwondou

    

Na Državnom prvenstvu školskih sportskih društava osnovnih škola Republike Hrvatske u taekwondou koji se održao u subotu, 2.03.2019. u dvorani Sutinska vrela, izvanredan uspjeh je postigao učenik četvrtog razreda naše škole, Nikola Crljen.  Nikola je u vrlo „oštroj“ konkurenciji osvojio drugo mjesto u svojoj  kategoriji. Srčano su se borili i učenici Patrik Mirt i Josip Tursan koji su uz vođenje učitelja TZK-e  Marijana Bužanića, također  predstavljali našu školu.

Čestitamo i želimo još puno sportskih uspjeha!

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 7. 3. 2019. 13:18

Fašnik u školi!

Učenici i učitelji naše škole su na fašnik šarenim i veselim maskama i kostimima uljepšali našu školu te tradicionalnim plesom i odabirom najoriginalnijih maski i kostima u sportskoj dvorani obilježili taj veseli dan!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 5. 3. 2019. 17:19

Medijski dan

U četvrtak, 21.02. u suradnji s Društvom za komunikacijsku i medijsku kulturu održan je Medijski dan. Aktivnosti su uključivale predavanja za učenike 4. - 8. razreda te predavanje za roditelje i učitelje.

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 5. 3. 2019. 17:17

OSMAŠI POSJETILI KUĆU ŠENOA

  

U petak 1.ožujka 2019. u sklopu izvanučionične nastave učenici osmih razreda naše škole posjetili su Kuću Šenoa. Riječ je o memorijalnoj zbirci koju su stvorili članovi obitelji Šenoa kroz četiri generacije – tijekom 182 godine života u Zagrebu.

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 4. 3. 2019. 15:27

Dan ružičastih majica

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 27. 2. 2019. 09:08

OBAVIJEST RODITELJIMA O PREGLEDU DJECE PRIJE UPISA U PRVI RAZRED 2019./2020. ŠKOLSKE GODINE

Poštovani roditelji,

 

pregledi djece dorasle za upis u 1. razred obavljat će se

 

25., 26. i 28. veljače 2019. g. od 13,30 - 17,30 sati

 

27. veljače 2019. g. od 08,30 - 12,30 sati

 

u prostorima OŠ Ivana Perkovca u Šenkovcu.

 

Molimo roditelje da predbilježbe za pregled izvrše na broj 01/33 95 758.

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 18. 2. 2019. 15:30

OBAVIJEST!

U četvrtak, 21.02. 2019. u 18,00 sati u školi će se održati skupni roditeljski sastanak za roditelje učenika 1. - 8. razreda.

U suradnji s Društvom za komunikacijsku i medijsku kulturu doc.dr.sc. Lana Ciboci održat će predavanje za roditelje i učitelje: Uloga roditelja i škole u medijskom opismenjavanju djece s ciljem dodatnog osvještavanja utjecaja medija na svakodnevni život djece i odraslih te jačanja medijske pismenosti roditelja, učitelja i učenika.

Molimo roditelje da se odazovu na ovo aktualno i važno predavanje koje škola organizira u sklopu Medijskog dana s cjelodnevnim aktivnostima u koje su uključeni i učenici 4. - 8. razreda. 

Medijska pismenost jedna je od najvažnijih kompetencija u 21. stoljeću, stoga su i nastojanja DKMK usmjerena na poticanje kritičkog razmišljanja djece o medijskom prostoru koji nas okružuje te im kroz pozitivne modele učenja i primjere pružiti potrebno znanje pomoću kojeg oni mogu razumjeti sadržaj s kojim se svakodnevno susreću preko svojih mobitela, tableta ili računala!

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 18. 2. 2019. 15:11

POSJET ŠKOLI PRIJE UPISA U 1. RAZRED

Pozivamo roditelje i djecu doraslu za upis u prvi razred u posjet matičnoj školi u Šenkovcu u petak

15.02.2019. u 15,30 sati.

Djeca će se družiti sa svojim budućim učiteljicama, a roditelji će imati razgovor u vezi upisa u 1. razred.

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 6. 2. 2019. 13:35

VAŽNO!!!

OBAVIJEST RODITELJIMA DJECE DORASLE ZA UPIS U PRVI RAZRED OŠ 2019./2020. ŠKOLSKE GODINE

Školska liječnica dr. Jasminka Koprivnjak poziva roditelje djece upisnog područja OŠ Ivana Perkovca u Šenkovcu na roditeljski sastanak vezano uz preglede djece u školskoj ambulanti prije upisa u 1. razred

u srijedu, 13.veljače 2019. u 16,30 sati

u prostorijama OŠ Ivana Perkovca, Zagrebačka 30, Šenkovec.

Na sastanku će roditelji dobiti potrebne uputnice i termin pregleda u ambulanti.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 6. 2. 2019. 13:32

Dan sigurnijeg interneta "Zajedno za bolji Internet"

  

Tema ovogodišnjeg Dana sigurnijeg interneta je "Zajedno za bolji Internet"

Fokus sigurnosti na internetu se tijekom godina s kreiranja "sigurnijeg“ interneta prebacio na kreiranje "boljeg" interneta. Bez obzira jesmo li djeca i mladi, roditelji i skrbnici, učitelji i socijalni radnici, ili čak i predstavnici industrije, zakonodavci i političari, svi imamo veliku ulogu.

U promicanju boljeg interneta, naš zadatak je da ohrabrimo ljude da se uključe u što više dobrih prilika koje se nude na internetu, dok im u isto vrijeme dajemo informacije, znanje i potporu koja im je potrebna za suočavanje s mogućim rizicima.

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 5. 2. 2019. 14:24

17. MUSIC TALENTS OF ŠENKOVEC

21. 12. 2018. godine, posljednjeg dana nastave u prvom polugodištu ove školske godine, održan je 17. Music Talents of Šenkovec. Ovaj, za našu školu vrlo važan događaj, odvijao se u našoj sportskoj dvorani. Svi učenici naše škole skupili su se kako bi uživali u zvonkim zvukovima koji su dopirali s pozornice.

 

 

 

Cijeli program suvereno i šarmantno su vodili Matea Ešegović i Jan Vujaković, učenici 8. razreda.       

 

 

U stručnom žiriju predstavnici učenika bili su učenici 8. razreda Tamara Josić i Sven Krpić-Vranko, a predstavnice učitelja bile su učiteljice Marina Jurić, Sara Hosni i Gordana Štefančić.

 

Početak priredbe, koji je uvijek rezerviran za nastup posebnih glazbenih gostiju, bio je za sve veliko iznenađenje. Naime, po prvi puta nastupila je vokalna grupa sastavljena od desetak učiteljica naše škole.

Otpjevale su veselu božićnu pjesmicu „Rock zvončići“ i osvojile srca publike.

 

Svi su zaključili da je pred njima svijetla budućnost.

  

  

Program je nastavljen izvođenjem vrlo različitog repertoara, tako da je svatko mogao doći na svoje. Izmjenjivale su se vokalne i instrumentalne izvedbe mladih talenata naše škole. Ukupno je izvedeno 13 točaka u kojima su svi uživali, ali ipak je trebalo izabrati najbolje. 

Stručni žiri donio je svoje odluke i proglasio pobjednike:

1. mjesto:

Lana Munić, 6.r Stay i Jana Kresnik, 7.r Read All About It

2. mjesto:

Roberto Lebinac, 7.r - Shape of You ( sintesajzer)

3. mjesto: 

Lana Hruška, 8.r - Say Something

Najbolja instrumentalna izvedba:

Karla Ćiško, 8.r – Perfekt  (sintesajzer)

Najsimpatičniji scenski nastup:

David Topol, 5.r.- Amsterdam

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 1. 2. 2019. 10:42

VAŽNO!!!

REZULTATI II. AKCIJE SAKUPLJANJA STAROGA PAPIRA I PLASTIČNIH ČEPOVA

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 24. 1. 2019. 13:37

V A Ž N O!!!

II. AKCIJA SAKUPLJANJA STAROGA PAPIRA I PLASTIČNIH ČEPOVA

U utorak 22.1.2019. provodimo drugu akciju sakupljanja staroga papira i plastičnih čepova od PET boca i tetrapaka.

 

UTORAK - 22.1.2019.

 

 

Unijapapir d.o.o. dopremit će specijalni kontejner koji će se nalaziti iza škole na parkiralištu gdje možete donijeti stari papir i plastične čepove u navedeno vrijeme:

  • ujutro od 7:00 – 8:00 sati i
  • poslijepodne od 13:30 do 14:00 sati.

Doneseni stari papir i plastične čepove ćemo, kao i uvijek, vagati i voditi evidenciju koliko je kilograma papira i čepova prikupio pojedini razred.

Molim vas da plastične čepove prilikom sakupljanja malo isperete s vodom te na vrećicu s čepovima napišete razred iz kojega je učenik kako bi bila lakša evidencija.

Hvala unaprijed svima na sudjelovanju!

Marina Jurić, prof. biologije i kem

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 21. 1. 2019. 14:53

Posjet Gothe Institutu u Zagrebu

Dana 17.12. učenici dodatne nastave njemačkog jezika sedmih i osmih razreda u pratnji učiteljice Nikoline Žugec Lujić i Ivančice Rolović posjetili su Gothe Institut u Zagrebu.

Upoznali smo se sa njihovim radom te smo na zabavan način upoznali njemački jezik i kulturu. Imali smo radionicu na kojoj smo rješavali kvizove, tražili informacije o njemačkim gradovima i znamenitostima, a na kraju smo prezentirali svoje radove. Nakon posjeta Gothe Instituta otišli smo na ručak u McDonalds, a nakon toga smo imali slobodno vrijeme te smo šetali gradom. Zatim smo svi zajedno posjetili Gornji grad. Lijepo smo se proveli i rado bismo to ponovili.

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 17. 1. 2019. 12:00

UZ BALTAZAR NA BOŽIĆNOM SAJMU U ZAGREBAČKOJ ŽUPANIJI

I ove je godine održan tradicionalni Božićni sajam učeničkih zadruga Zagrebačke županije.    

   

U četvrtak, 13. 12. 2018. godine, u prostorijama Zagrebačke županije u Vukovarskoj ulici u Zagrebu, 12 učeničkih zadruga izložilo je svoje ukrasne  proizvode vezane uz temu Božića. Šareni, svjetlucavi i veseli božićni ukrasi mamili su posjetitelje svojom ljupkošću i ljepotom, pa im je bilo teško odlučiti što kupiti.

    

UZ Baltazar su i ovaj puta predstavljale naše stare i vrlo iskusne zadrugarke, Terezia Lukić i Larisa Bertović, učenice 7. razreda, u pratnji učiteljice Gordane Štefančić.

Mnoštvo kuglica, srca, zvončića i kutijica, izrađenih i ukrašenih različitim tehnikama, krasili su naš izložbeni prostor.

     

Na samom početku sajam je obišao i župan Zagrebačke županije, gospodin Stjepan Kožić. Obišao je sve štandove, na svakome kupio sitnicu i porazgovarao sa zadrugarima. Pohvalio je rad, strpljivost i upornost malih zadrugara i potaknuo ih na daljnji rad.

Novac zarađen prodajom ukrasa bit će utrošen na nabavu materijala za izradu novih predmeta za neke nove prigode.

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 14. 1. 2019. 09:11

PREDSTAVA "VARIJETE"

U srijedu 12. prosinca našu školu posjetili su korisnici Centra za rehabilitaciju Zagreb - Radionica Zaprešić te su za učenike 1. do 4. razreda razveselili predstavom Varijete.

  

Predstavu je osmislio i na scenu postavio glumac Željko Mavrović.

  

Također, održana je i mala prodajna izložba ručnih radova članova Centra. I ove godine susret je unio toplinu u srca svih prisutnih. Naši učenici su sa zanimanjem odgledali predstavu, pozdravili i upoznali se s glumcima, a oni su im uzvratili osmjehom i zahvalnošću.

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 14. 1. 2019. 08:47

VAŽNO!!!

Sljedeća akcija sakupljanja papira i plastičnih čepova održat će se  
nakon zimskog odmora učenika - tijekom siječnja 2019.

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 21. 12. 2018. 11:37

VOLONTIRANJE U SAMOSTANU MISIONARKI LJUBAVI

Jednom ili dva puta mjesečno u malim skupinama odlazimo u samostan Misionarki ljubavi gdje pomažemo sestrama u pučkoj kuhinji koja se nalazi usred samostana. 

  

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 21. 12. 2018. 10:12

Večr matematike - zajedničko druženje učenika, roditelja i učitelja

 

S ciljem popularizacije matematike, u četvrtak, 6.12., pridružili smo se Večeri matematike koju organizira Hrvatsko matematičko društvo uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja te

Instituta za razvoj i inovativnost mladih.

 

 

  

Posebno veselo je bilo učenicima nižih razreda jer su im se u rješavanju matematičkih problema pridružili i roditelji.

   

Nećemo Vam otkriti tko je bio bolji, ali sigurni smo da su se svi dobro zabavili!

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 12. 12. 2018. 16:43

„SVETI NIKO ŠENKOVCEM ŠETA“

U četvrtak, 5. 12. u našoj školi je bilo jako veselo….jer, posjetio nas je Sveti Nikola. Uz igrokaze, pjesmu i ples učenici sa svojim učiteljicama priredili su pravi doček. Za uzvrat, on je pronašao darak za svako dijete. Druženje se nastavilo u okolnim mjestima, Ključu, Harmici, Vukovom Selu, a u Drenju je Nikola bio već u ponedjeljak.

To su dani kada smo svi radosni i povezani jer dječji osmijeh grije naša srca!

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 12. 12. 2018. 16:06

Bajka u našoj školi

Jasna Held je pripovjedačica narodnih bajki i priča, dolazi iz Dubrovnika. Putuje po Hrvatskoj i svijetu  i pripovijeda bajke i priče svima koji ih vole i žele slušati.
 
  

Tako je na svom bajkovitom putovanju malo zastala u našoj školi  (27.11.2018.)  i povela učenike od 1. do 4. razreda  i učenike iz POOG-a u čaroban svijet kraljevića, vila, životinja i božanstva.  

U tom svijetu su uživali i mali i veliki gledatelji.

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 12. 12. 2018. 12:34

SUSRET S MARIJOM JURIĆ ZAGORKOM

  

 

U našoj školi smo 20.11.2018. ugostili glumicu Dubravku Vidović koja nam je predstavila život  prve hrvatske  novinarke i  poznate književnice Marije Jurić Zagorke.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 26. 11. 2018. 16:18

Izložba Hrvatska glagoljica i Međunarodni sajam knjiga Interliber

 

 

 

U četvrtak 15. studenog 2018. učenici 6. a i 6.b naše škole bili su na izvanučioničnoj nastavi. U pratnji razrednica, učiteljice hrvatskog jezika, knjižničarke i ravnateljice posjetili smo Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu u Zagrebu. U knjižnici smo obišli izložbu Hrvatska glagoljica.

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 21. 11. 2018. 09:15

OBILJEŽAVANJE DANA SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA

Prošlo je 27 godina od pada Vukovara , grada heroja  , simbola Domovinskog rata .Opsada Vukovara trajala je skoro tri mjeseca dana.  Neprijateljska vojska napadala je Vukovar iz zraka i kopna. Grad je bio potpuno razoren, poginulo je više od tisuću branitelja i civila, među kojima je bilo i djece.

 

 

Slabo naoružani i malobrojni hrvatski branitelji uspjeli su zaustaviti JNA, tada treću vojnu silu u Europi. Hrabro srce i ljubav prema domovini zaustavili su vatru željeza koje je grad zasipalo mržnjom. 18. studenog 1991. Vukovar je pao, ali pad Vukovarcima i    njihovim braniteljima nije donio izlaz  iz strahota rata, bio je to početak pakla  za mnoge preživjele. Odvođeni su u logore  mučeni i ponažavani, a ranjenici  iz bolnice ubijani. Diljem Hrvatske duž ulica koje nose ime  Vukovar , na ovaj dan, pale se svijeće za poginule branitelje i civile. I mi u školi obilježili smo ovaj dan prigodnim aktivnostima.

      

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 20. 11. 2018. 12:19

Kestenijada

U utorak 23.listopada bili smo na već tradicionalnoj Kestenijadi - Danu otvorenih vrata Dječjeg doma Laduč.
 
  
Naši domaćini su se opet jako potrudili i osim kestenima, gostili smo se brojnim drugim slasticama. Organizirane su likovne radionice, nagradni kvizovi te sportske aktivnosti.
  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 13. 11. 2018. 15:41

Radinoca u PB

Učenici produženog boravka priključili se obilježavanju   

"Mjesec hrvatske knjige"

U produženom boravku održana je radionica u suradnji s knjižničarkom Snježanom povodom "Mjeseca hrvatske knjige ".

 

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 13. 11. 2018. 15:23

DAN OTVORENIH VRATA 5. i 6. RAZREDA

  
  
Ugodnim druženjem učenika, roditelja/odgajatelja i učitelja održali smo 23.listopada 2018. Dan otvorenih vrata.
 
  
  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 6. 11. 2018. 11:27

V A Ž N O!!!

REZULTATI I. AKCIJE SAKUPLJANJA STAROGA PAPIRA I PLASTIČNIH ČEPOVA

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 6. 11. 2018. 11:16

Poštovani roditelji!

Zahvaljujemo Vam što ste i ove godine u tako velikom broju podržali tradicionalno obilježavanje Dana kruha. Krušni proizvodi i kolači su bili izvrsni, a ugođaj na Sv.Misi u kapelici Sv. Leonarda u Laduču bio je posebno svečan, na zadovoljstvo svih prisutnih mještana.

Zahvaljujemo i KUD-u Mihovila Krušlina i dragim gostima iz Bizonje, Mađarska koji su svojim nastupom uljepšali svečanost zajedničkog dijeljenja i blagovanja kruha.

Dobrovoljnim prilozima  prikupljeno je 2.496,70  koje namjenjujemo provođenju projekata „Najbolji razred“ i „ Najbolji učenici“.

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 31. 10. 2018. 13:52

V A Ž N O!!!

POPIS ODABRANIH PONUDA, Za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave - poziv  br. 2/2018

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 30. 10. 2018. 15:31

VAŽNO!!!

I. Akcija prikupljanja staroga papira i plastičnih čepova u2018./2019.

školskoj godini 

Tijekom i ove školske godine provodit ćemo akcije prikupljanja staroga papira u svrhu educiranja o važnosti recikliranja papira u svrhu zaštite šuma  i uštede energije. 

 

 

 

 

Prva akcija ove školske godine održat će se u srijedu, 31.10.2018. godine kada će DS Smith Unijapapir Croatia d.o.o. dopremiti specijalni kontejner koji će se nalaziti iza škole na parkiralištu u vremenu od 7:30 sati do 14 sati gdje možete donijeti stari papir.

Učenici od 1. do 4. razreda, kao i do sada, donose stari papir i plastične čepove svojim učiteljicama.

Učenici od 5. do 8. razreda donose stari papir i plastične čepove prije početka nastave od 13:30 sati do 14:00 sati.

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 24. 10. 2018. 13:31

56. REVIJA HRVATSKOG FILMSKOG STVARALAŠTVA u BOLU na BRAČU od 04.- 07. 10. 2018.

Ovog proljeća našu školu posjetili su prijatelji iz Foto kino i video kluba Zaprešić, g. Miroslav Klarić i Jadranko Lopatić. Učiteljica Božica Krulić organizirala je u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture Zagrebačke županije radionicu animiranog filma koju su vodili naši prijatelji iz FKVKZ-a. U radionicu je bilo uključeno četvero učenika: Leticia Pavlović (5. r ), Dominik Golubić (5. r), Patrick Vuković (8. r.) i Sven Mrkonjić (8. r). Patrick i Sven su ove školske godine srednjoškolci, a Leticia i Dominik su učenici 6. a razreda. Rezultat njihovog rada i druženja je animirani film „Pravi kokot“.

„Pravi kokot“ je na 56. reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva djece  u Bolu na Braču bio pravi pogodak! Bili smo ponosni što je „Pravi kokot“ izabran za Reviju u velikoj konkurenciji filmskih radova djece iz cijele Hrvatske. Kako je samo jedan učenik mogao otići na Bol, ovoga puta čast je imao Dominik. Nakon četiri dana filmskih projekcija, druženja i uživanja, bili smo puni dojmova. Konkurencija nas je osvojila svojim maštovitim filmovima. Nagrada nam nije bila ni na kraj pameti. U nedjelju, posljednjeg dana revije,  voditeljice i žiri dijelili su nagrade i priznanja po kategorijama. Veselili smo se svakom uspjehu. Posljednja kategorija, radionički film, bila je naša. Posljednja dodijeljena nagrada za 1. mjesto također je bila naša. Bilo smo jako iznenađeni i ponosni. Dominik je primio nagradu u ime svih četvero naših laureata.

            ČESTITMO I VESELIMO SE BUDUĆOJ SURADNJI S FKVKZ-om!!!!

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 23. 10. 2018. 10:18

38. Smotra dječjega kajkavskoga pjesništva "Dragutin Domjanić" - Sv. Ivan Zelina 2018.

I ove godine učenici naše škole literarnim radovima na zavičajnom govoru odazvali su se  literarnom natječaju dječjeg kajkavskog pjesništva u Zelini. 

 

 

 

Stručni ocjenjivački sud Smotre u sastavu: dr. sc. Ivo Kalinski, dr. sc. Božica Pažur i dr. med.Štefica Kamenarić-Filipović, od ukupno 477 pjesama iz 86 osnovnih škola, izabrao je za objavu u zbirci pjesama ovogodišnje Smotre 79  pjesama među kojima i pjesmu  „Sukla“ koju je napisao učenik naše škole Karlo Mady, 8. a  

(voditeljica: uč.Natalija Dujaković).

Bravo Karlo!

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 22. 10. 2018. 10:51

VAŽNO!!!

POPIS ODABRANIH PONUDA, Za organizaciju višednevne izvanučioničke nastav - poziv  br. 1/2018 - školska ekskurzija, šk. god. 2018./2019.

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 19. 10. 2018. 11:35

UZ BALTAZAR NA SMOTRI UČENIČKIH ZADRUGA REPUBLIKE HRVATSKE

  

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 18. 10. 2018. 13:31

DAN OTVORENIH VRATA 5. i 6. RAZREDA

    

U utorak, 23.10.2018., od 11,30 do 14,00 sati,

planiramo održati aktivnosti za učenike i roditelje 5. i 6. razreda u suradnji sa udrugom Suncokret- OLJIN i Općinom Brdovec.

Cijeli događaj nazvali smo DAN OTVORENIH VRATA 5. i 6. RAZREDA (sa  svrhom boljeg povezivanja sa lokalnom zajednicom) i za učenike je besplatan uz financijsku potporu Općine Brdovec.

Toga dana u školskom dvorištu bit će postavljen "Muzej trenutka" i izložba "Look@Me", a djelatnici i stručni suradnici udruge Suncokret - OLJIN iz Zagreba provodit će različite radionice sa sudionicima, s ciljem poticanja zajedništva i kvalitetnije  suradnje.

Ako ste ikako u mogućnosti,  odazovite se našem pozivu i druženju s djecom i učiteljima na drugačiji način kroz zabavne, ali i edukativne sadržaje.

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 18. 10. 2018. 13:14

ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE - DANIMA KRUHA 2018.

 

 

Naša Škola tradicionalno sudjeluje na svečanostima obilježavanja 

DANA ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE – DANIMA KRUHA 2018. 

Svečanosti će se održati u

- petak 19. listopada 2018. u 17,00 sati u Školi,

- nedjelju, 21. listopada 2018. u 9.30 sati, na svetoj misi u kapelici sv. Leonarda u Laduču, a prigodna prodaja kolača i krušnih proizvoda održat će se ispred crkve.

 

 

Molimo vas da se i ove godine uključite u ovu lijepu i plemenitu akciju.

Stoga ispecite:

KURUŽJAK                          POSTRUŽJAK                    KURUZNU PRGU

BUFLINE                             BRISKVICE                        JANJČEK

KUGLOF                               KRAVAJICU                       PERECAL

PECIVA                               MAKOVJAČU                     OREHJAČU

DIZANI SIRNI KOLAČ      DROBNE KOLAČE               KOLAČE I KRUH  PO    IZBORU

Molimo Vas da svoje proizvode donesete u Školu u petak, 19. listopada, od 8 do 19 sati.

Ove školske godine planiramo i druge odgojne i obrazovne projekte u našoj Školi. Zato prihod od prodaje kolača i krušnih proizvoda namjenjujemo upravo tim projektima.

Od srca vam se zahvaljujemo na sudjelovanju u ovoj odgojnoj akciji Škole kojom želimo održati tradiciju zajedničkog dijeljenja i blagovanja kruha.

                                                                                  Ravnateljica 

                                                                                   Vesna Javor          

U Šenkovcu, 15. listopada 2018.                                                                                                             

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 18. 10. 2018. 12:39

Svjetski tjedan svemira

          
 
Učenici petih razreda (zajedno s knjižničarkom) obilježili  Svjetski tjedan svemira  od 4.-10. listopada 2018. godine.
 
Samo su im njihova mašta i beskrajan svemir bili granice.
  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 16. 10. 2018. 14:22

Nagradni izlet u Maksimir

Učenici PŠ Drenje i 5.a razreda koji su prošle školske godine sakupili najviše starog papira i plastičnih čepova, u utorak 09. listopada bili su na nagradnom izletu u Maksimiru i zoološkom vrtu.

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 11. 10. 2018. 08:29

Projekt - "Od jabuke do octa"

Nastojanja škole da učenike povežu s  prirodnim okruženjem u  kojem žive, nastavljaju se i kroz ovaj projekt. S ciljem očuvanja tradicijskih običaja prerade voća, poticanja zdrave prehrane i zdravog načina života, naši učenici, a ujedno i članovi učeničke zadruge „Baltazar“, proveli su dva lijepa jesenska dana u školskom voćnjaku koji smo prošle školske godine obnovili i proširili sadnjom sadnica različitih voćaka.

  

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 4. 10. 2018. 13:44

Mađarski učenici u klupama naše škole

saznaj više klikom na  

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 26. 9. 2018. 10:03

Proslava 40. godišnjice završetka osnovne škole

Generacija Osnovne škole Ivana Perkovca, nekadašnji učenici rođeni 1963./64. godine koji su 1978. godine završili osmi razred u ovoj školi, sastali su se u petak, 21. rujna u školi, a potom do sitnih sati u restoranu 4 srca, proslavili  40. godišnjicu završetka osnovne škole

Najljepša prijateljstva, najdugotrajnija su ona iz školskih klupa, a posebna su ona iz osnovne škole. Zato su godišnjice uvijek posebne, posebice kada okupe cijelu jednu generaciju, učenike iz oba razreda.

Ta je generacija brojala 44 učenika. Pet ih je, nažalost, pokojnih, a njih 20 odazvalo se slavlju. Presretni smo što su se odazvale i obje razrednice:

8.a – gđa Vesna Soldo

8.b – gđa Narcisa Čakar

Susret s razrednicama je bio posebno dirljiv i emotivan.

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 25. 9. 2018. 08:43

"VLAK JE UVIJEK BRŽI"- edukativno-preventivna akcija

  

18. 09. 2018. za učenike 1. - 4. razreda, a dan kasnije za učenike 5. - 8. razreda održane su radionice u sklopu edukativno preventivne akcije „Vlak je uvijek brži“.

 

Timovi predavača HŽ Infrastrukture upoznali su učenike naše škole s koristima i prednostima prijevoza željeznicom, ali isto tako i upozorili na opasnosti koje nosi blizina pruge, igranje na pruzi, neoprezan prelazak preko pruge…

Osim novih znanja koje su stekli, učenicima je podijeljen i prigodan materijal.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 25. 9. 2018. 08:35

15. rujna - Međunarodni dan demokracije

Učenici povijesne grupe uz vođenje učiteljice Jelice Kauf, povodom Međunarodnog dana demokracije izradili su plakat te prenijeli poruku da su pravo odlučivanja, tolerancija, uvažavanje, sloboda, neke od  najvažnijih vrednota kojima trebamo težiti!!!!

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 18. 9. 2018. 11:30

"Pravi kokot"

Učenici naše škole Leticia Pavlović, Dominik Golubić  te bivši osmaši, a sada srednjoškolci, Sven Mrkonjić i Patrik Vuković, na filmskoj radionici „Moj film“, u organizaciji HZTK  - Zagrebačke županije i FKVK – Zaprešić snimili su animirani film „Pravi kokot“

 

Ponosni smo što će film biti prikazan na 56. Reviji hrvatskog stvaralaštva djece koji će se održati u Bolu na Braču!!!

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 18. 9. 2018. 10:44

Hrvatski olimpijski dan

 

U ponedjeljak, 10. rujna, na dan utemeljenja Hrvatskog olimpijskog odbora, učenici 1. -4. razreda vođeni učiteljem tjelesne i zdravstvene kulture, Marijanom Bužanićem, dali su doprinos obilježavanju tog dana.

 

  

Učenici i učiteljice, s veseljem su vježbali i poslali poruku da je vježbanje zdravo i potrebno, ali i priznanje našim „olimpijcima“ koji promoviraju  domovinu, ali i vrijednosti fair playa, prijateljstva i mira!!!

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 18. 9. 2018. 10:22

DOBRODOŠLI, PRVAŠIĆI!

         

I ove školske godine s radošću smo dočekali učenike prvoškolce.

  
Želimo im puno sreće, veselja, igre i naravno - pun dnevnik petica!
Učenici drugog razreda napisali su im u pismu zašto je lijepo ići u školu. 

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 13. 9. 2018. 14:37

V A Ž N O!!!

Školska  godina 2018./ 2019. počinje u ponedjeljak, 03. rujna 2018. godine u 09,00 sati.  

Školski autobus za učenike putnike polazi prema sljedećem rasporedu:            

8,15 - polazak iz Kraja Gornjeg 

8,35 - polazak iz Drenja 

8,45 - polazak iz Laduča

Učenici PŠ  Drenje u 8,45 dolaze na nastavu u PŠ Drenje, a zatim s učiteljicama školskim autobusom, koji polazi iz Drenja u 9,35 odlaze u matičnu skolu.

Povratak učenika putnika u 11,00 sati.

Raspored smjena od 03. 09. 2017. godine:

„A“ turnus (učenici 1. - 4. razreda)prijepodne

„B“ turnus (učenici 5. - 8. razreda)poslijepodne    

Raspored sati za učenike od 5.- 8. razreda, bit će dostupan u modulu: Nastava - raspored sati.

Učenicima i roditeljima želimo uspješan početak školske godine!

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Krulić  datum: 27. 8. 2018. 15:14
» Arhiva naših vijesti    
 

preskoči na navigaciju